Składniki: 3 tortille 30 cm Fanex 1/2 kg karkówki 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy kawałek pora 1 awokado sok z cytryny sos gyros Fanex zioła Małgosi obsypka maspolanka sól, pieprz … Czytaj dalej Tortilla z wieprzowiną
czarrna od kuchniSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 filet z kurczaka 2 krążki ananasa z puszki roszponka lub inna sałata sos gyros Fanex przyprawa do kurczaka kilka pieczarek sól i pieprz … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i ananasem
czarrna od kuchniSkładniki: 2 tortille 30 cm 1 filet z kurczaka 1 łyżka domowej przyprawy do gyrosa, u mnie w przepisu Doroty z bloga Moje małe czarowanie kawałek cukinii 1 mała marchewka … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i cukinią
czarrna od kuchniSkładniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze skórki i wydrążyć. Pokroić … Czytaj dalej Tortille z tuńczykiem i porem
czarrna od kuchniQesadillas to meksykańskie danie w tortilli. Pierwszy raz jadłam je w meksykańskiej knajpce i totalnie podbiło moje serducho. Dziś postanowiłam przygotować dla Was przepis na swoją wersję quesadillas . Zamiast tortilli – serowe naleśniki. Wypełnione po brzegi ciągnącym serem i warzywami są świetnym pomysłem na przekąskę albo imprezowe danie. Robi się błyskawicznie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl
Ostra na Słodkobatatów! Tradycyjnie roti jest alternatywą chleba i podaje się go z zupą curry. W moim domu jemy go na różne sposoby: solo – jest przepysznie naturalnie słodki; jako tortilla lub wrap z humusem i warzywkami; albo jako naleśnik – łatwo się go zwija i super smakuje z dżemem lub sezonowymi owocami. Bezglutenową wersję tego przepisu możecie znaleźć tutaj . Polecam(...)szczelnym naczyniu – jest wtedy świeży i nie wyschnięty. Smacznego! *Przepis pochodzi od VeganLovlie . Bąble powietrza to prawidłowa oznaka przy smażeniu roti Artykuł Indyjski chlebek roti, czyli beztłuszczowe tortille z batatów pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plśniadanie, obiad i kolację, w drodze do pracy, w przerwie pomiędzy zajęciami, nad jezioro i na dłuższy spacer :) SKŁADNIKI: placki tortilla serek chrzanowy Almette jajko (jedno na każdą porcję) rukola pomidorki koktajlowe ogórek czerwona cebula sól i pieprz kolorowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Placek tortilla podgrzewamy na patelni przez około 10 sekund z każdej strony. Wierzch smarujemy serkiem chrzanowym, a następnie układamy
wege i kropkaSkładniki: 2 tortille o średnicy 30 cm Fanex 3 białe kiełbasy 2 średnie cebule 10 dkg sera żółtego zioła prowansalskie słodka papryka sos słodkie chili Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka … Czytaj dalej Kiełbasa zapiekana w tortilli
czarrna od kuchnirównych części. Każdą z tych części należy rozwałkować na w miarę okrągły placek. Na suchej patelni piec na każdej stronie po ok. 30 sekund czynność tą należy powtórzyć. Moje tortille miały mniej więcej ok. 22-23 cm średnicy. Przydatne: Czas przygotowania ok. 5-10 minut, Czas pieczenia ok. 2 minuty Najlepiej użyć patelni z nieprzywierającą powłoką np. teflonową. Tortille
rozgotowanagotuje" Ewy Wachowicz emitowanego na Polsacie . Bardzo się z tego powodu cieszę, bo to wyjątkowe przeżycie, które zostanie już ze mną na całe życie. Pani Ewa przygotowywała tortillę z mięsem wołowym i warzywną salsą z mojego przepisu . Możecie go znaleźć TUTAJ na moim blogu :-) Powyżej zdjęcie tortilli Pani Ewy Wachowicz przygotowanych w trakcie trwania programu. Oczywiście przepyszne
Passions hobbies lifeSKŁADNIKI: 1 tortilla pszenna 1 kotlet np z fileta z kurczaka 1 garść mix sałat np z marchewką Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE: Tortillę polewam ulubionym sosem na całej długości. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Kotleta z kurczaka kroję w plastry, układam na sałacie. Zawijam w rulon. Kroję na pół. Podaję na zimno np do pracy na drugie
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 tortilla pszenna 6 plasterków chorizo 1 Garść mix sałat z marchewką 1 plaster sera żółtego Chrzan i ketchup do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Tortille pszenną dokładnie smaruję ketchupem a potem tartym chrzanem. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Następnie kładę plastry chorizo. Następnie kładę plaster sera żółtego. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrajam na pół. Zabieram
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 tortilla pszenna 3 plastry polędwicy sopockiej 3 plastry ogórka konserwowego 1 Garść mix sałat np z marchewką Chrzan tarty do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Tortillę smaruję chrzanem a następnie układam plastry polędwicy. Następnie kładę plastry ogórka konserwowego. Na sam koniec dodaję mix sałat z marchewką. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrawam na pół. Zawijam w folię aluminiową
Gotowanie PatkiObłędny, domowy fast food. Połączenie chrupiącego, słodkawego selera, długo gotowanej wieprzowiny i wyrazistego, jogurtowego sosu, to uczta dla kubków smakowych 🙂 Tortille podałam na przepięknej wypalanej desce od Deseczkowo 🙂 … Czytaj dalej Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi
czarrna od kuchniSKŁADNIKI: 1 tortilla pszenna 3 plastry wołowiny pieczonej 4 plastry jalapeno konserwowego 1 Garść mix sałat dowolnego Ketchup np. Pikantny PRZYGOTOWANIE: Na tortillę kładę ketchup. Rozsmarowuję. Następnie kładę sałatę. Kolejno kładę plastry pieczonej wolowiny, ser oraz plastry jalapeno konserwowego. Całość ciasno zawijam. Następnie zawijam w folię aluminiową lub kroję na pół i wkładam do pudełka na śniadanie. Polecam każdemu
Gotowanie Patki