rukola - 6622 przepisów (strona:123/442)

Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 90

There’s a bit to do while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól(...)plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie. Ser pokrój na kawałki dowolnej wielkości, ale takie żeby były

Martyna Cooks
Carpaccio z łososia 85

pierwszą, zwłaszcza jeśli nie macie 100% pewności, że ryba jest świeża. Carpaccio z łososia Składniki: 100 – 150 g łososia wędzonego na zimno w cienkich plasterkach ser pecorino garść rukoli 5-6 dużych kaparów (tych z ogonkami) – można pominąć około 2 łyżki oliwy z oliwek sos balsamiczny świeżo mielony pieprz świeże pieczywo Na płaskim talerzu układamy plasterki łososia. Następnie(...)posypujemy go rukolą i startym na małych oczkach serem. Później usuwamy ogonki kaparów, przecinamy je na pół i dodajemy do na talerz. Na koniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, polewamy sosem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym pieprze. Podajemy w towarzystwie chrupiącego pieczyw. Smacznego Artykuł Carpaccio z łososia pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron z szynką szwarcwaldzką w stylu włoskim 124

mnie penne opakowanie 100 gram szynki szwarcwaldzkiej możemy zamienić na szynkę prosciutto, 50 gram masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor lub parę pomidorków koktajlowych duża garść rukoli oliwa z oliwek u mnie ok 1/3 szklanki sól i pieprz do smaku ser grana padano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, szynkę w paski, pomidora na mniejsze(...)podsmażamy mieszając 1-2 minuty następnie dodajemy gorący odcedzony makaron, ( nie przelewamy go zimną wodą), podlewamy oliwą, makaron ściągamy z gazu, mieszamy aby ładnie połączył się ze składnikami, dodajemy rukolę, tarty ser grana padano, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Pizza na zakwasie ze szparagami 155

zakwasu pszennego 75-85 ml wody 4 g soli łyżka suszonego oregano łyżka oleju Dodatki 10 szparagów cebula sos pomidorowy ok. 250 g mozzarelli łyżka oleju lnianego rukola lub inna świeża zielenina Mąkę wymieszać z solą, oregano, zakwasem i 70 ml wody. Zostawić na ok. kwadrans do autolizy. Zacząć wyrabiać ciasto ręką. W razie potrzeby dolać więcej wody. Pod koniec(...)niego pizzę. Zmniejszyć od razu temperaturę do 210 stopni C. i piec 22 minuty (pieczenie góra/dół). Wyjąć pizzę z piekarnika i pokroić na kawałki. Posypać zieleniną np. rukolą

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z pieczonymi batatami i balsamicznym dressingiem (Insalata con patate dolci e dressing di balsamico) 117

SKŁ ADNIKI Sa ł atka 2-3 bataty 200 g rukoli 1 granat sól, pieprz Dressing 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva 2 łyżki octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego oregano **** INGREDIENTI Insalata 2-3 patate dolci 200 g di rucola 1 melograno sale, pepe Dressing 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiai di aceto(...)miękkości ok. 10-15 minut. W międzyczasie przygotowujemy dressing. Mieszamy ocet z olejem, miodem i suszonym oregano. Z granatu wyjmujemy pestki. Na talerzu układamy liście rukoli, pestki granatu oraz upieczone bataty. Całość polewamy dressingiem i oprószamy czarnym pieprzem. Sałatkę podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Per preparare l'insalata,  come prima cosa riscaldate

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z ciecierzycy i buraka 91

niebawem trzeba będzie zmienić nasz blogowy profil na fit. Udostępnij Sałatka z ciecierzycy i buraka – składniki 400 g ciecierzycy w słoiku 2 średnie buraki 2 średnie bataty rukola Dressing: 5 łyżek oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Buraki umyć, ugotować do miękkości(...)miseczce wymieszać składniki dressingu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połowę sosu wymieszać z ciecierzycą i batatami, drugą połowę z buraczkami. Przygotować porcje sałatki, wykładając na dnie półmiska liście rukoli, na nich rozłożyć ciecierzycę oraz bataty. Na wierzch sałatki wyłożyć pokrojone buraczki. Sałatkę z ciecierzycy i buraka można również przed podaniem wymieszać, jednak wtedy wszystkie składniki zabarwią się na buraczkowo

niecodziennikpary
Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory 73

mięsa. W mojej lodówce zawsze są dostępne jakieś produkty, z których mogę coś wyczarować. W Twojej lodówce też coś takiego znajdziesz, wystarczy tylko pomysł … Czytaj dalej Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory Artykuł Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z pesto buraczanym 89

Składniki : Makaron dla 3 osób (300-400g) 1 duży, ugotowany burak 2 ząbki czosnku 1 garść orzechów, np. migdałów 50 g parmezanu 3 łyżki oliwy Ser feta i rukola do podania Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Buraka kroimy na kilka kawałków. Wrzucamy do miski. Dodajemy czosnek, orzechy, oliwę i parmezan. Blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron(...)mieszamy z pesto, dodajemy ser feta i rukolę. Więcej przepisów na makarony znajdziesz

Czarnawisienka
Pesto z rukoli 108

Pesto z rukoli – to super alternatywa dla pesto bazyliowego. Robi się je naprawdę bardzo szybko, smakuje rewelacyjnie i stanowi świetny dodatek do makaronów, mięs oraz grzanek. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na pes The post Pesto z rukoli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka arbuzowa z serem feta 132

sałatki oraz inne przepisy na dania z arbuzem . Składniki : 700 g arbuza 4 łyżki delikatnej oliwy 200 g fety 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 100 g rukoli 100 g roszponki Prażony słonecznik lub pestki dyni Świeżo mielony pieprz Opis przygotowania: Arbuz dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie rozkrajamy go tak, aby łatwo było go pokroić w kostkę. Kawałki arbuza(...)krój w kostkę nie większą niż na jeden kęs. Należy usunąć wszystkie pestki, jeżeli owoc je posiada. Rukolę oraz roszponkę wykładamy na talerze lub miski. Następnie dodajemy pokrojonego arbuza w kostkę. Ser feta kroimy również w kostkę i dodajemy do arbuza. Postaraj się ułożyć kawałki fety tak, by nie pokruszyły się za mocno. Następnie całość delikatnie polewamy sokiem z cytryny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania