Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 266bułki tartej) i łyżkę wody. Wymieszać. Piersi kurczaka oczyścić z błonek i kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić farszem i spiąć szpikulcami do mięsa lub wykałaczkami. Gotowe kieszonki wysmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym
Oryginalny smak
Szaszłyki z piekarnika 177Składniki: pierś z kurczaka papryka cebula pieczarki sól pieprz zioła prowansalskie olej Wykonanie: Kurczaka zamarynować w oleju z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem na co najmniej 20 minut. Pieczarki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w plasterki. Wszystko nabić na patyczki i piec w 200 stopniach do momentu gdy kurczak zrobi się całkowicie biały
Pychotkaaa
"Upiorrrne Papryki" czyli makaron spaghetti z kurczakiem, warzywami i sosem pomidorowym ;) 194passaty pomidorowej marchewka 2 nieduże połówki piersi z kurczaka cebula mieszanka warzyw z marchewką, pieczarkami, brokułem i fasolką szparagową (może być dowolna mieszanka lub możecie kupić świeże warzywa) makaron spaghetti sól, pieprz oregano, bazylia czosnek granulowany tabasco lub papryka chili Papryki wydrążamy, wycinamy w nich buźki, ustawiamy w blaszce, przykrywamy folią i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Można
Czerwona Porzeczka
NUGETSY Z KURCZAKA 253paru słowach załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych z dodatkiem tartej bułki. Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką
potrawyregionalne
Nadziane francuskie koperty 226sera żółtego, kilka kawałków pokrojonej piersi z kurczaka i jedną malutką pieczarkę. Solimy i pieprzymy. 2. Trzy posmarowane rogi zlepiamy ze sobą na górze, delikatnie możemy również zlepić boki, żeby ser nam nie uciekł. 3. Do tak przygotowanej koperty wsypujemy po odrobinie cebulki zapiekanej. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku
Kuchnia w czekoladzie
Zakrętasy z indykiem, serem i papryką 275przygotować wcześniej, a potem wrzucić do piekarnika o podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :) Składniki : pierś indycza (lub z kurczaka) ser żółty papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski grubości(...)papryki. Zawijać na okrętkę paskami ciasta francuskiego. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. przez 30-35 minut. Podawać ciepłe w całości lub pokrojone na mniejsze kawałki, które można nabierać wykałaczkami (po lekkim ostudzeniu zakrętasy staną się sztywniejsze). ----- Podobne: Kukurydziane kawałki kurczaka Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Roladki z kurczaka
Weekendy w domu i ogrodzie
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z PIECZONEGO KALAFIORA W SOSIE SEROWYM 215Składniki 1 kalafior 1 pierś z kurczaka (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku ok 200-250 g makaronu 1 "kopiasta" łyżka masła 1 "kopiasta" łyżka mąki pszennej ok 300 ml mleka 100 g cheddara + dowolna ilość do posypania zapiekanki posiekana natka pietruszki masło klarowane do smażenia 1-2 łyżki musztardy francuskiej trochę oliwy/dobrego oleju dobra sól, pieprz(...)około 180-190 st. Makaron ugotujcie zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej, żeby nie był rozgotowany- pobędzie później jeszcze trochę w piekarniku. Jeśli wybraliście wariant z mięsem pokrójcie pierś z kurczaka i czosnek. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane, wrzućcie do niego pokrojoną pierś razem z czosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony kalafior, makaron, pierś
OliveandThyme
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 259Dania z wykorzystaniem mięsa drobiowego są bardzo szybkie w przygotowaniu. Teraz za oknem coraz piękniejsza pogoda więc trzeba korzystać i jak najwięcej czasu spędzać na wolnym
Ala piecze i gotuje
Makaron ze szparagami 223Sezon szparagowy już się rozpoczął. Nie trwa zbyt długo, więc trzeba go wykorzystać ile się da. Jeśli lubicie dania z szparagami to polecam Wam makaron z
Ala piecze i gotuje
Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną 1035Czy można zrobić pyszne danie w pół godziny? A no można. Dzisiaj u mnie właśnie był taki obiad i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem
Ala piecze i gotuje
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 211szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi
Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 231szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi
Kuchnia MagdaLeny
Kurczak a la caprese 3643Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Szalona Kuchnia Eweliny
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym wg Aleex 194domu. Otulona kocem przytulam koty, gotuję, piekę, czekam, aż Dario wróci z pracy. Nie zawsze mogę tak spędzać popołudnia, o nie. Takie chwile są rzadkie, dlatego tak doceniam każdą z nich. Efektem popołudnia spędzonego w domu zawsze jest jakieś danie lub ciasto, na które cieszy się mój mąż. Dziś zapraszam Was na pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym, która doskonale
W mojej kuchni
Capuns podane z rosti i sosem śmietanowym czyli przenosimy się do Szwajcarii! 224piersi kurczaka mielonej 250 gram ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz, majeranek 1 jajko 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego Rosti: 1 kg ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Sos śmietanowy: bulion z pieczenia
Mango Papaja