pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:116/253)

Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku 267

wędzarni znajdziecie na stronie DobraKiełbasa.pl . To miejsce dla wszystkich miłośników mięsa. Przyrządzanie kurczaka pieczonego w masie solnej zaczęliśmy od przygotowania paleniska. Przygotowanie porządnego żaru, ale warto po to by potem już tylko włożyć pakunki z kurczakiem i czekać na wspaniałą ucztę. SKŁADNIKI 2 kurczaki każdy o wadze 1,5 kg 2 cytryny Kilka gałązek świeżego oregano Kilka gałązek(...)zioła drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryny. Ścieramy skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy w naczyniu dodając sól morską, pieprz i masło. Kurczaki myjemy, czyścimy i suszymy. Cytryny kroimy na plasterki. Oddzielamy rękoma skórę od mięsa na piersi, grzbiecie i na udach. Pod skórą dokładnie rozprowadzamy nadzienie oraz wkładamy kawałki cytryny. Do środka kurczaków wkładamy wyciśnięte cytryny i zioła. Ciasto: Jedną

OstryKęs
PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 305

szpinaku. Sama rzadko jadam nabiał, ale jeśli już mam jakiś wyskok to właśnie w daniach wytrawnych sosy śmietanowo-serowe są na ogół moim wyborem Składniki: 500 g piersi z kurczaka 20 g suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 10 ml (1 łyżka) soku z cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 30 g masła klarowanego 200 g szpinaku(...)kcal, B 142 g, T 143 g, W 17 g. W 100 g: 181 kcal, B 13 g, T 13 g, W 2 g.   Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 132

grilla jakich nie znacie Wszystkie składniki do tych marynat, posypek i glazur są łatwo dostępne i niedrogie. Jedyny większy wydatek to brązowy cukier, ważny element mikstur do mięs pieczonych i grillowanych, który karmelizując się pod wpływem temperatury, nadaje potrawie przyjemny, dymny posmak. Wszystkie zaprawy z tego zestawu równie dobrze jak do marynowania mięs na grilla nadają się do potraw(...)Słodko ostra posypka na grilla Delikatna, aromatyczna posypka, która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak, ale ładny wygląd. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Glazura z wina i cynamonu Bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie

Niedzielny kucharz
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka 157

kurczaka przecięta na pół wzdłuż Serek śmietankowy Ostre, świeże papryczki 4 plastry szynki parmeńskiej Przygotowanie : Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku. Można podawać z Pieczone

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 198

Chrupiące polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w świeżo tartym serze pecorino, wymieszanym z bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku możecie go całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne. The post Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce appeared first on Moja

Moja Delicja
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 132

Gotowe są jak będą chrupiące i przysmażone. Piersi kurze lub inne mięso z kurczaka doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do gyrosa. Dokładnie wymieszać i obsmażyć na patelni, ale dosłownie chwilkę. Mięso musi się tylko lekko przemarzyć i nabrać złotego koloru. Nie musi być usmażone ponieważ będzie się jeszcze piekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć

Kuchnia Pokoleń
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 175

łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 35-40 minut. Około 10-15 minut

kuchnia doski
Tacos z kurczakiem 288

łyżka masła roztopionego ok. 500 g piersi z kurczaka Sałata lodowa Ogórek zielony  Przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Do miski daj sól, sos ostry, czosnek przeciśnij przez praskę, roztopione masło. Pokrój w kawałki różyczki kalafiora/brokuł. Dodaj do miski i wymieszaj wszystko.  Nagrzej piekarniki - 220 stopni. Na blachę wyłóż papier do pieczenia. Z miski wysyp kalafior/brokuł na blachę

Misz-masz by Domi
Tacos z kurczakiem 180

łyżka masła roztopionego ok. 500 g piersi z kurczaka Sałata lodowa Ogórek zielony  Przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Do miski daj sól, sos ostry, czosnek przeciśnij przez praskę, roztopione masło. Pokrój w kawałki różyczki kalafiora/brokuł. Dodaj do miski i wymieszaj wszystko.  Nagrzej piekarniki - 220 stopni. Na blachę wyłóż papier do pieczenia. Z miski wysyp kalafior/brokuł na blachę

Misz-masz by Domi
Niedziela w kuchni 148

prosta. 4 ziemniaki i dwie polędwiczki z piersi kurczaka lub indyka, szklanka passaty. Ziemniaki i mięso kroimy na cienkie plastry. Szkło żaroodporne lub formę wykładamy ziemniakami, następnie układamy warstwę mięsa i znowu ziemniaków i tak dwa razy (lub więcej). Ostatnia warstwa należy do ziemniaków, na które wylewamy passatę i posypujemy dowolnym serem. Pieczemy ok. 40-50 minut

Kucharzyca
Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i pomidorami 159

pracy :) SKŁADNIKI (344 kcal) 100 g piersi z kurczaka 50 g mozzarelli (u mnie w małych kulkach) mała garść mieszanki sałat mała garść szpinaku 100 g pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 1 łyżeczka pikantnej oliwy (lub zwykła +pieprz/chili) sól, pieprz, słodka papryka PRZYGOTOWANIE Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką i grillujemy lub pieczemy w rękawie. Studzimy i kroimy w kostkę

Moje Kuchenne Rewelacje
Podpłomyki 136

ciasta i je wyrabiamy. 2. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Kroimy paprykę w kostkę. 4. Przygotowujemy sos pomidorowy: do koncentratu pomidorowego dodajemy 3 łyżki wody, sól, pieprz i bazylię. 5. Ciasto dzielimy na 4 części i je rozwałkowujemy. 6. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowane

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pierś z kurczaka z pomidorami. 18002

soli plasterek sera żółtego oliwa Pierś z kurczaka nacinamy, robiąc kieszonki. Posypujemy tymiankiem i papryką. Do każdej kieszonki wkładamy plasterek pomidora oraz kawałek plastra sera - solimy. Kropimy oliwą. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 - 40 minut. Podajemy z surówką

Moje-pitraszenie
Gulasz z kurczakiem / Stew with chicken 171

Składniki / Ingredients: piersi z kurczaka około 250 g / chicken breast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło /  butter 20 g ostre j papryczki /  20 g hot pepper olej słonecznikowy / sunflower oil zimna woda / cold water   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 2 0 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 6   Najpie

Projekty ze smakiem