pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:63/99)

Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 480

ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 duże lub 2 małe jajka1,5 szklanki panierki Pankookoło 5 plastrów ananasa z puszki2/3 zielonej części cebulki dymki1 szalotka lub cebulka dymka½ papryki1 mała marchewkasezamMarynata:1/2 łyżeczki przyprawy(...)ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy

Mania Gotowania
Kurczak ze szparagami zapiekany pod beszamelem 156

obiecałam, wrzucam przepis na danie ze szparagów :) Marynata do kurczaka: - 2 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka ziół prowanslaskich - pół łyżeczki bazylii - pół łyżeczki tymianku - ząbek czosnku Sos beszamelowy: - łyżka masła - łyżka mąki - szklanka mleka - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Pozostałe składniki: - 1 duża pierś z kurczaka - 250g zielonych szparagów (pół pęczka) - 3 duże młode ziemniaki (opcjonalnie) Kurczaka pokroić

Zgrabne Gotowanie
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA PATELNI 87

przyprawy a reszta robi się już praktycznie sama ;) Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 4 łyżki oleju * pół łyżeczki słodkiej papryki (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do grilla (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Olej wlać do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Do marynaty włożyć mięso z kurczaka przekrojone wzdłuż na pół, wymieszać

Zrób to smacznie
Piersi z kurczaka w sosie curry 484

proszku 1 łyżka kurkumy 250 ml śmietany 18% sól, pieprz   Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem. W miseczce wymieszać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, chilli, drobno posiekany imbir, sok i skórkę z cytryny oraz łyżkę oleju. Tak przygotowaną marynatę wlać do mięsa, dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na co najmniej kilka

Simply Food
Kacze piersi na słodko 90

mięso jest wyjątkowo smaczne. Pozostawienie mięsa na dłuższy czas w marynacie, powoduje, że staje się bardziej kruche. Dlatego przygotujmy najlepiej mięso w bejcy dzień wcześniej. Jeżeli czasu mamy zbyt mało, może również być przygotowane na kilka godzin przed podaniem. Składniki 4 pojedyncze kacze … Czytaj dalej Kacze piersi na słodko

gotuj ze mną
Bruschetta z mozzarellą 208

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka superfood z kurczakiem teriyaki, awokado i quinoa 172

takie, które akurat macie w lodówce. Przygotowanie kurczaka i szparagów: Piersi z kurczaka oczyściłam i pokroiłam w grubą kostkę, marynowałam w sosie teriyaki (2 łyżki) soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczce sezamu i 1 łyżce oleju sezamowym przez około 30 minut, następnie dodałam kurczaka z całą marynatą na patelnię i usmażyłam. Po zdjęciu kurczaka z patelni od razu dodałam szparagi

Taste and Cook
Quesadillas z kurczakiem, zielonymi szparagami i młodym szpinakiem 176

łyżeczka sezamu 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie kurczaka i szparagów: Piersi z kurczaka oczyściłam i pokroiłam w grubą kostkę, marynowałam w sosie teriyaki (2 łyżki) soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczce sezamu i 1 łyżce oleju sezamowym przez około 30 minut, następnie dodałam kurczaka z całą marynatą na patelnię i usmażyłam. Po zdjęciu kurczaka z patelni od razu dodałam szparagi

Taste and Cook
kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem 170

wytworzony podczas gotowania - to sposoby na dobry kuskus.  Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1,5 szklanki kuskusu - 6 średnich pieczarek - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - papryka wędzona - sól morska - 2 łyżki sosu sojowego - 1,2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) - oliwa do smażenia  marynata: - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu teriyaki - łyżka oleju sezamowego

Cook&Love
Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem 97

pierś podwójna z kurczaka 1 sztuka  cytryna 1 sztuka  ząbek czosnku  sok  z połówki cytryny  tymianek posiekany 1 łyżeczka  szafran - nitki 1 szczypta  sól do smaku 1 łyżeczka  olej rzepakowy  kilka drewnianych patyczków na szaszłyków Przygotuj marynatę: z szafranu roztartego w moździerzu, ząbka czosnku, oliwy i soli.  Następnie umyj kurczaka

AZgotuj!
Sos balsamiczno-wiśniowy do drobiu i wieprzowiny z grilla 140

Ten sos jest idealny do każdego kawałka kurczaka z grilla lub wieprzowiny. Może być bogatą w smaku glazurą do skrzydełek, udek, piersi z kurczaka a nawet

naRuszcie
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 167

lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi   indyka  2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić na szerokie plastry. 2. Przygotować marynatę. Miód, musztardę i olej wymieszać, dodać przyprawy. 3. Mięso zamarynować i odstawić

Powiedz dietom nie
Soczysty filet z indyka. 481

stół! Polecam!!! Składniki na filet z indyka: 1 kg piersi z indyka 2-3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka  smażonej cebulki (przepis) szczypta suszonego czosnku folia spożywcza      Olej i przyprawy mieszamy w misce, a następnie nacieramy powstałą marynatą mięso, odstawiamy na co najmniej trzy godziny (do lodówki

Rozpustne gotowanie
Kurczak w panierce jak z KFC 187

najbardziej smakowo Wam odpowiada- ja jednak podaje również swoją marynatę jakiej użyłam do kurczaka.  Cały sekret panierki jak z KFC tkwi w mące i zamykanym pojemniku.  Ciekawi jesteście jak to zrobić? Poniżej odpowiedź na pytanie:)  Salaterka pochodzi z kolekcji Agawa Platin- Porcelana Bogucice . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka  sól  pieprz  3 łyżeczki słodkiej

Krakowskie smaki Ani
Kurczak słodko - wytrawny 144

szklanka) bulionu drobiowego 1/2 pęczka świeżego majeranku 1/3 pęczka świeżego tymianku świeżo zmielony kolorowy pieprz (młynek) sól oliwa z oliwek Opcjonalnie: ryż biały długoziarnisty 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, pozbawić skóry, błon i kości. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry. Włożyć do miski, obsypać świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem oraz solą. Zalać sokiem z ananasów. Przykryć szczelnie i wstawić(...)czasie pokroić ananasy na drobne kosteczki, pokroić łodygi selera naciowego na cienkie plasterki. Obrać listki majeranku oraz tymianku - pamiętajmy, że łodygi są niejadalne. Wyjąć kurczaka z lodówki, następnie z marynaty. Marynaty nie wylewać. Na patelnię wylać troszkę oliwy z oliwek i podsmażyć kurczaka z każdej strony około jednej minuty. Przełożyć kurczaka do garnka. Następnie, na tej samej oliwie, podsmażyć seler

Garniec Magalie