pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:70/99)

Złocisty kurczak 151

marynata będzie lepiej trzymać się mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Przez pół godziny pieczemy pod przykryciem. Później odkrywamy i pamiętamy o częstym polewaniu wytworzonym sosem. Jeżeli sos zbytnio odparuje uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz

Kulinarne przemyslenia
Kurczak Peri Peri pieczony na liściach selera i pora w warzywach 186

naszą marynatą staranie z obu stron. Warzywa myjemy i kroimy na duże kawałki pozostawiamy. Następnie na brytwankę, blaszkę rozkładamy umyte liście selera i pora ,kładziemy kurczaka i pieczemy 1 godzinę w 180C Po godzinie równomiernie rozkładamy wszystkie warzywa na samego kurczaka tak by go zakryć całkowicie (papryka,cebula,cukinia) Dzięki tej metodzie nasz kurczak będzie soczysty a pierś mokra ;-) Posypujemy

Viola cooks with passion
SZASZŁYCZKI Z KURCZAKA Z ANANASEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 170

piersi kurczaka ● 12 suszonych śliwek ● 1 mały ananas ● 1 cytryna ● 1 łyżeczka ziaren fenkułu lub kolendry   Wykonanie: Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę i włóż do miski. Wyciśnij sok z cytryny. Rozgnieć ziarna fenkułu (lub kolendry). Wymieszaj w miseczce sok z cytryny z czterema łyżkami oliwy z oliwek, dopraw pieprzem i solą. Polej pokrojonego kurczaka marynatą, dobrze wymieszaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Miód, drób, sałata i szkło 223

pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ostrej musztardy (np, D'jon) oliwa z oliwek połowa żółtej papryki nieduża czerwona cebula 2 garście mixu sałat z roszponką sól i pieprz łyżka masła klarowanego ew. oliwy do smażenia  sok z połowy cytryny Przygotowanie : Filet oczyść i pokrój na 8-10 słusznych kawałków (2 kawałki na porcję). Zrób marynatę

Mechanik w kuchni
Tunezyjski kurczak!!! 310

podwójna pierś z kurczaka; 1 duża czerwona cebula; 2 marchewki; 600 ml bulionu; 4- 5 łyżek oliwy z oliwek; po pół łyżeczki: cynamonu, imbiru, kurkuma, słodka papryka; 1 szkl. kaszy kuskus. Kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w dość dużą kostkę. Do dużej miski wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy: cynamon, kurkumę, paprykę i imbir - mieszamy dokładnie. Do przygotowanej marynaty dodajemy kurczaka

Miksturownik
2 pyszne pomysły na lekkie, pełnowartościowe dania! 110

marynatą) i smażyć 3-4 minuty, w międzyczasie przewracając krewetki na druga stronę. Ugotować spaghetti i 1 chochelką wody z ugotowanego makaronu podlać krewetki, zagotować. Odstawić z ognia i dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego (aby się nie zważył, należy wymieszać go z 1- 2 łyżkami powstałego sosu), wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem, posypać odrobiną suszonej kolendry. 2. Piersi z kurczaka

Kraina Miodem Płynąca
Filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 344

Składniki : pierś z kurczaka 1 cebula 0,5 słoika suszonych pomidorów 100 g świeżego szpinaku 200 g startego żółtego sera, ja użyła goudy 0,5 szklanki śmietany kremówki 0,5 szklanki bulionu, ja użyłam warzywnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Filet przekrawam wzdłuż na pół tak, żeby powstały 2 cienkie kotlety. Marynata

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szaszłyki z piekarnika – grillowanie w domu 305

większości w funkcję grillowania. Używaliście jej? Mój sposób na jej wykorzystanie to pieczenie szaszłyków z warzyw i mieszanych gatunków mięsa. Sprawnie, szybko i pysznie. Mięso wołowe i pierś indyczą kroimy w niezbyt małą, ale równą kostkę. Dwucentymetrowa będzie w sam raz. Kiełbasę i boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebule pozbawiamy wierzchniej warstwy, kroimy na ćwiartki i ćwiartki rozkładamy na pojedyncze(...)pokroić ją w ćwierć plasterki. Papryki myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych a miąższ kroimy w kwadraty.   Z sosu sojowego, oleju, sosu Worchestershire, papryki i przypraw robimy marynatę do mięsa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, wkładamy do marynaty pokrojonego indyka i wołowinę, mieszamy żeby mięso równomiernie pokryło się przyprawami i zostawiamy na 20-30 minut. Tyle czasu

Karo in the Kitchen
Butter Chicken 145

Dzisiaj ulubiona wersja butter chickena mojego Brata. Koniecznie wypróbujcie bo naprawdę warto. Porcja dla 6 osób Składniki:  600 g piersi kurczaka pokrojone w 3-4 cm paski  1 łyżeczka kminu rzymskiego  1 łyżeczka nasion kolendry  1/2 łyżeczki płaskiej cynamonu, curry, kardamonu oraz słodkiej papryki  1 liść laurowy  1 łyżeczka kurkumy  1 łyżeczka soku(...)zmielić. W misce wymieszaj zmielone składniki, dodaj kurkumę, cynamon, słodką paprykę, curry, kardamon oraz odrobinę soli. Następnie dodaj sok z limonki, oliwę oraz miód i wymieszaj tak aby powstała marynata, do której dodaj kurczaka pokrojonego w paski. Wszystko razem wymieszaj- odstaw do lodówki na 20 min.  Orzechy należy rozdrobić (zblendować) dodać 100 ml wody i odstawić.  Imbir, czosnek

Niezły Młynek
Kasza jaglana z żurawiną, marynowaną dynią i batatem 125

dynia: 1 kg dyni  2 szklanki cukru  1 szklanka octu  1 litr wody  jedna gwiazdka anyżu  kilka goździków  Dynię pokrój w kostkę. Składniki marynaty zagotuj. Gotową dynię umieść w słoiku i zalej zalewą. Odstaw na 2-3 dni. Lub dłużej.  Sałatka z kaszy jaglanej (na 2 porcje): 100 gramów kaszy jaglanej(...)łyżki masła  100 gramów batata  100 gramów marynowanej dyni garść suszonej żurawiny  garść świeżej żurawiny  szczypta soli, pieprzu  szczypta tymianku świeżego  300 gramów piersi kurczaka marynowanego w soli, pieprzu, papryce wędzonej  Ugotuj kaszę jaglaną. Namocz we wrzątku żurawinę suszoną. Podsmaż na maśle posiekaną szalotkę oraz batata. Dodaj tymianek. Smaż składniki kilka minut, dodaj

Mango Papaja
Balsamiczny kurczak ze szparagami 162

Przyrządzenie kurczaka ze szparagami zajmuje właściwie tyle czasu ile potrzeba, aby ugotował się ryż. Zdecydowanie polecam, szczególnie zabieganym i zapracowanym! Balsamiczny kurczak ze szparagami Składniki :  kubek ryżu 2 piersi z kurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyka oleju sezamowego 150-200g pieczarek 300g zielonych szparagów nasiona sezamu oliwa do smażenia sól i pieprz(...)przygotować kurczaka ze szparagami Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W misce wymieszać miód, ocet balsamiczny i olej sezamowy. Kurczaka pokroić w cienkie paski i dodać go do marynaty, odstawic na kilkanaście minut.  W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę przesmażyć szparagi, po chwili dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez kilka minut ciągle mieszając

Codzienne Gotowanie
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 110

Składniki : 400 g piersi z kurczaka 1 mrożonka, warzywna chińska 450 g 3 łyżki oleju 1 szklanka bulionu warzywnego 1 czerwona papryka 1 marchew, pokrojona w słupki kawałek pora, pokrojonego w słupki sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku imbir, czosnek, pieprz w proszku do smaku  1 łyżka mąki kukurydzianej 1 opakowanie chińskiego makarony chow mein(...)Marynata :   3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki kurkumy 3 łyżki oleju kawałek startego imbiru 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę  szczypta chilli  gałka muszkatołowa  sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
DROBIOWO - BOCZKOWE ROLADKI Z GRILLA 120

piersi z kurczaka ( pojedyncze)  15-20 plastrów wędzonego boczku jogurt naturalny 1/2 główki czosnku ulubiona przyprawa do kurczaka bądź zioła sól,pieprz Umyte,osuszone mięso pokroić na kawałki,natrzeć je delikatnie solą,pieprzem,czosnkiem oraz ulubioną przyprawą,ziołami wg uznania.Całość zalać jogurtem naturalnym,wstawić do lodówki na 3-4 godz lub na noc. Kawałki mięsa wyciągnąć z marynaty

Niespełnione zdolności kulinarne
Szaszlyki hawajskie 299

piersi z kurczaka 2 lyzki ostrej papryki w proszku 1 lyzka curry 1 zabek czosnku 2 lyzki oliwy z oliwek 4 plastry ananasa z puszki okolo 80g sera gouda sol, pieprz maslo do smazenia wykonanie: Mieso umyc, osuszyc i pokroic w spora kostke. Przyprawic sola, pieprzem, papryka w proszku oraz curry. Czosnek obrac, posiekac i wymieszac z oliwa. Marynata zalac

Przysmaki Karolki
Pieczone udka z warzywami 226

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron stir-fried z kurczakiem i warzywami 271

noodles with chicken and vegetablesSkładniki:10 dag makaron ryżowy nitki1 pierś z kurczaka1 łyżeczka starty imbir3 ząbki czosnek1 łyżka sos sojowy1 łyżka sos chilli1 łyżka oliwy0,5 łyżeczki vegetapieprz2 cebulki1 papryka czerwona1 marchew2 łodygi szczypior10 pomidor koktajlowy0,5 mały ogórek10 szt. pieczarki1 żółtko1 łyżeczka czarny sezamolej do smażeniasólchilliWykonanie:Zrobić marynatę z 0,5 łyżeczki imbiru, 1 ząbka posiekanego czosnku, sosu

Kulinarny karnet Christophera
Francuskie paczuszki z kurczakiem marynowanym na słodko 309

pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 5-6 ząbków marynowanego czosnku 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżka świeżo posiekanej kolendry 1 szalotka (opcjonalnie) 1 żółtko szczypta ziół prowansalskich 1. W misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek i kolendrę. Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania