pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:68/99)

Nadziewane cebule 126

mięs czy dodane do marynat. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na nadziewane cebule. 4 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2 łyżki owoców Goji 2 łyżki sera Parmezan 1/4 łyżeczki pieprzu 1 pierś z kurczaka 2 suszone pomidory

mecooks
Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 383

zapasy:) Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 czerwone cebule słoik suszonych pomidorów 10 dag szpinaku (użyłam świeżego) 10-15 dag sera (użyłam Grana Padano) szklanka kremówki szklanka bulionu 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Przygotowujemy marynatę do kurczaka. Zalewę z pomidorów

Pobite gary Barbary
Kurczak po seczuańsku 245

cukinii i marchewki, paseczki czerwonej papryki, talarki pora.A wszystko zanurzone w aromatycznym sosie.Podane z ryżem smażonym po chińsku.Domowa chińszczyzna wprost z polskiej kuchni.Polecam!Składniki:500 g filetów z piersi kurczaka;2 łyżki oleju (najlepiej z orzeszków ziemnych);2 białe części porów;1 duża, czerwona papryka;1 mała cukinia;1 średnia marchewka;1 czerwona papryczka chili;Szczypta soli;Pieprz syczuański(...)łyżki mąki kukurydzianej;3 łyżki sosu sojowego, jasnego;1 łyżka octu ryżowego;250 ml przegotowanej, zimnej wody.Marynata:1 łyżka sosu sojowego, jasnego;1/2 łyżeczki płatków chili.Sposób przygotowania:Składniki marynaty wymieszać ze sobą.Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę.Do marynaty dodać pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszać (tak, aby marynata dokładnie pokryła kurczaka). Tak przygotowanego kurczaka przykryć folią

Gospodyni Miejska
Grillowany kurczak sataye 183

porcje): 1  pierś z kurczaka sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka mielonego imbiru 1. Kurczaka kroimy w cieniutkie plasterki. Resztę składników łączymy ze sobą i mieszamy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka i odstawiamy

Tajskie smaki
Kurczak z ananasem i sosem hoisin 99

stosować go jako składnik marynaty czy po prostu dressing np. do warzyw. Ja jak na razie wykorzystałam go do marynowania mięsa i mogę powiedzieć, że jest ono potem przepyszny. Lekko słodkie ale pikantne zarazem, nie dominuje smaku potrawy tylko lekko daje o sobie w niej znać. Koniecznie go spróbujcie! Składniki: 2 małe lub 1 podwójna pierś z kurczaka, pokrojona

Życie ze smakiem
Jak zrobić domową kiełbasę? 432

szynkowara Składniki: 40 dag piersi z kurczaka 60 dag łopatki 25 g soli peklowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1,5 łyżki żelatyny woda Sposób przygotowania: Mięso myjemy i kroimy w kostkę, nie mieszamy ze sobą! Pokrojone mięso z łopatki rozbijamy tłuczkiem, aby stało się bardziej kruche. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę. Marynujemy mocno dociśnięte mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza jęczmienna z warzywami i kurczakiem 144

osób): 1 pierś z kurczaka 1 marchewka 6 średnich pieczarek 1 średnia cebula 1 czerwona papryka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 200 g kaszy jęczmiennej opcjonalnie - kilka plasterków chili (będzie gorąco!;) przyprawy do kurczaka: kebab-gyros, pieprz ziołowy, lubczyk przyprawy do warzyw na patelni: płaska łyżka vegety natur kilka łyżek oleju do marynaty mięsa łyżka oleju + płaska łyżka

Zasmakuj Kuchni
Kurczak cytrynowy 143

Składniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku  i bazylii sok z cytryny sól i pieprz oliwa - 3 łyżki Przygotowanie : Filety rozciąć , oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać

Kuchnia Danusi
Domowa wędzonka na herbacie i ryżu---Casa Tea Smoked Meat -ryżowa 131

Wędzenie mięsa w domu jest nie tylko możliwe, ale i bardzo proste.  N ie jest konieczny do tego żaden specjalny sprzęt Potrzebujemy: rondel,patelnia kratka folię aluminiową Marynata : około 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1łyżeczka.przypraw do gyrosa 1/2 .łyżeczki oregano,bazylii(...)Piersi kurczaka marynujemy w zalewie minimum 2 -3 godziny . Po 2 godzinach,lub po kilku, wyciągamy i układamy na kratce do osuszenia. Patelnie z grubym dnem wyścielamy , podwójną warstwą folii aluminiowej.Rozgrzewamy patelnie 5-6 minut. Na rozgrzana folię sypiemy 0,5  szklanki ryżu . Dla aromatu dodajemy, łyżeczkę czarnej herbaty, skórke z pomarańczy , ł yżeczkę cukru

w mojej kuchni
Pomysł na obiad- Medaliao z sosem serowo- musztardowym i surówką z pora i marchewki ;) 786

boczek   Składniki: pierś z kurczaka (400-500g) 20 plasterków boczku 50 ml jasnego piwa 2 ząbki czosnku 50 ml oleju sól, pieprz ziołowy słodka papryka 2 listki laurowe Wykonanie: Mięso dokładnie myjemy i kroimy na kawałki o wielkości około 3-4 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Następnie przygotowujemy marynatę- mieszamy olej, piwo, czosnek, listki

Czerwona Porzeczka
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 98

marynowanie mięsa czerwonego (dwie godziny przed pieczeniem czy grillowaniem) znacznie ogranicza powstanie szkodliwych substancji, gdyż przeciwutleniacze z marynat tworzą warstwę ochronną na produkcie. Co powinna więc zawierać dobra marynata? Przede wszystkim coś kwaśnego np. ocet winny albo kefir, jogurt naturalny czy sos sojowy. Do tego olej np. z pestek winogron czy oliwa z oliwek, no i oczywiście przyprawy i zioła(...)przygotuj aromatyczne sosy. Menu na grill – przepisy na dania Szaszłyki Składniki: czerwona i żółta papryka cukinia cebula 10 średnich pieczarek przyprawy ziołowe i pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek pierś kurczaka lub indyka Przygotowanie: Umyte warzywa pokrój na cząstki, mięso na małe kawałki. Nabijaj warzywa i mięso na patyczki do szaszłyków, skrop je olejem i posyp przyprawami i ziołami. Grilluj

Strefa Zdrowego Żywienia
szaszłyki z kurczaka i boczku 90

piersi z kurczaka 200 g boczku w plastrach, wędzonego 1-2 łyżeczki ostrej papryki, sproszkowanej 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju lub oliwy po ok. 1/4 łyżeczki soli i pieprzu białego dodatkowo: drewniane szpatułki wykonanie: Mięso kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, pokrywając

Domowy Smak Jedzenia
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 173

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron chow mein z kurczakiem 163

porcje) pojedyncza pierś z kurczaka 120 g makaronu chow mein 8-10 sztuk grzybów shiitake pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 1/3 kapusty pekińskiej 3 łyżki sosu sojowego 1 jajko szczypta cukru papryczka chili sól pieprz odrobina soku z cytryny Makaron chow mein z kurczakiem – przepis Filet z kurczaka kroimy w paseczki i marynujemy w marynacie z sosu sojowego , cytryny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Salatka z kasza jeczmienna, brokulem i indykiem na ostro i Broszka 142

ostro 200 g piersi indyka, pokrojonej na 3 paski 20 g płatków migdałowych 200 g kaszy jęczmiennej, perłowej sok z połowy cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 brokuł podzielony na różyczki 2-3 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki 1 papryka, bez gniazda nasiennego, pokrojona w kostkę 1 duża garść rukoli, umytej i posiekanej marynata: sok z połowy cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak po tajsku 168

makaronem ryżowym i warzywami świetnie się komponuje i smakuje.  Przyjaciele zaproszeni na obiad chwalili to danie nie tylko za sam wygląd ;)  Kurczak po tajsku SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka  2 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka imbiru  sól morska do smaku  pieprz kolorowy młynek do smaku  300 g warzyw chińskich  makaron ryżowy(...)olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w paski.  Do miseczki wlewamy sos sojowy, dodajemy imbir oraz pieprz i sól.  W powstałej marynacie obtaczamy kurczaka i pozostawiamy na około godzinę. Następnie  kurczaka nabijamy go na patyczki do szaszłyków  i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Warzywa chińskie wrzucamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 143

przygotowanie. PIERŚ Z KURCZAKA – weganie i wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka miodu dwie łyżki sosy sojowego sok z jednej cytryny 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki olej Dzień przed obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy

ladykitchen