pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:62/99)

Pyszne pieczone przepiórki 178

kroimy w cienkie plastry , każdy posypujemy odrobiną czosnku , soli i pieprzu . Skórę na piersi przepiórek delikatnie podważamy palcem i wkładamy pod nią , kawałki masła . Na koniec do środka każdego ptaszka , także wkładamy masło i układamy je na blaszce do pieczenia . Miód mieszamy z wodą i tą marynatą , smarujemy przepiórki , dokładnie , całe z wierzchu , zapewni to ładny kolorek i dodatkowy aromat

Ogrodnik w podróży
Fit pierś z indyka z sosem tzatziki 233

tzatziki: mały jogurt naturalny mały ogórek koper ząbek czosnku sól pieprz 1. Pierś z indyka czyścimy, następnie myjemy i osuszamy.  2. Mięso kroimy na odpowiadające nam kawałki. 3. Do miseczki wlewamy łyżeczkę oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz, zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Powstąło marynatą dokładnie nacieramy mięso. 4. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mięso było

Kuchnia Pełna Pasji
Grillowany bakłażan zapiekany z ryżem basmati, kurczakiem, świeżymi figami i papryką 204

większe kawałki, a figi na plasterki. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Pierś z kurczaka oczyść, umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Do małej miseczki nasyp kumin, kolendrę, wędzoną paprykę, sól, ras el hanout oraz tandoori. Wymieszaj je ze sobą i dodaj olej. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z przygotowanym wcześniej mięsem kurczaka i przesmaż na patelni. Cienkie plastry bakłażana

Plate of Joy
Kurczak w miodzie z aromaycznym ryżem basmati 206

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak w marynacie z miodu i sosu sojowego, podany z aromatycznym ryżem basmati z dodatkiem kardamonu i

Marta Gotuje
Drobiowe eskalopki z pieczarkami 121

smażenia   Piersi drobiowe płuczemy i osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem. Z każdej piersi wykrajamy po 3 filety. Rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez woreczek foliowy), następnie formujemy owalne kotleciki. Oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. pół godziny do lodówki. Wyjmujemy z marynaty (w zasadzie prawie całą wchłonęło mięso), panierujemy w mące, nadmiar otrzepujemy. Smażymy

mojewypiekiinietylko
Gęsina na świętego Marcina, pieczona w musztardzie 188

majerankiem, miodem, cynamonem, solą i pieprzem.Gęś umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć marynatą od środka i na zewnątrz.Odstawić do marynowania na kilka godzin, najlepiej na całą noc.Jabłka podzielić na ćwiartki, por pokroić na 3 cm kawałki, umieścić w gęsi. Gęś włożyć do brytfanki (piersią do góry), nakryć pokrywką lub folia aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego

SzczyptaSmaQ
Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. 374

maja, jednak szparagi nie są warunkiem koniecznym) 1/2 pęczka natki pietruszki mięso: pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy na 4 kawałki. Łączymy wszystkie składniki marynaty (kurkumę, oliwę, imbir, posiekany czosnek, pieprz pomarańczowy, sól). Dokładnie mieszamy, wcieramy w kurczaka. Wstawiamy

Brzuszki Łakomczuszki
Produkty Blue Dragon - testowanie 116

sposoby - pierwszy jako dodatek do pieczonych kiełbasek i drugi jako marynata.  W pierwszym przypadku, dał mi dosłownie "popalić" ;) Ochoczo i prędko, solidnie umoczoną w sosie kiełbaskę wsadziłam do buzi, a tam ogień :D Ostre i jednocześnie lekko słodkie - mama była zachwycona :) Później dorwałam pierś z kurczaka i postanowiłam ją zamarynować w ww. sosie. Sos stracił na ostrości, jednak doskonale

Emcia Pichci
Kanapki z kaczką 147

oliwy i sprasowany ząbek czosnku. Piersi z kaczki dokładnie nacieramy i odstawiamy na pewien czas do lodówki, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu przyprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Używamy termoobiegu, jeśli nie ma takiej funkcji – ustawmy nieco wyższą temperaturę. Kaczkę pieczemy w rękawie do pieczenia, lub pod przykryciem razem z marynatą. Po 40-45 minutach rozcinamy(...)przygotować na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno! Bagietkę lub inne ulubione pieczywo kroimy na nieduże kromki. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Na kilku liściach rukoli układamy plaster piersi kaczki. Na kaczkę nakładamy jeszcze trochę rukoli oraz posiekany świeży rozmaryn. Polewamy sosem balsamicznym. Smacznego

MarcinChef
Sałatka Cezar z kurczakiem 94

Sałatka Cezar z kurczakiem / 2 porcje: Składniki: 1 mała sałata rzymska 1 pierś z Kurczaka Zagrodowego 1 ciabatta 50 g parmezanu lub grana padano 2 łyżeczki rzeżuchy 2 łyżeczki czarnuszki sos Cezar: 1 ząbek czosnku 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny marynata do kurczaka: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Moja smaczna kuchnia
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 136

wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki, mieszamy. Przygotowaną marynatą zlewamy fileta. Pozostawiamy do zamarynowania na kilka godzin a jeszcze lepiej na całą

Smaki Ewy
Sałatka z grillowanym kurczakiem i młodą kukurydzą 173

Składniki na sałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone cebule 1 mała ostra papryczka garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii  Składniki na marynatę do mięsa: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki

Garniec Magalie
Curry z kurczakiem i kalafiorem 151

pomidorami.  Deseczka ze zdjęć pochodzi ze sklepu Drevo - Galanteria drewniana . Składniki: pierś kurczaka pół główki kalafiora 1/2 łyżki żółtej pasty curry 1 papryczka chili 1 cebula 1 łyżeczka curry  sól, pieprz puszka mleczka kokosowego 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki Marynata do kurczaka: 1 łyżeczka startego imbiru 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki

Pasja Smaku
Szaszłyki z jogurtowego kurczaka z brokułowym tabbouleh 152

aromatyczny nawet po 2 godzinach marynowania. Nic jednak nie szkodzi na przeszkodzie zamarynować mięso na noc. Będzie jeszcze lepsze! Jogurtowy kurczak Składniki: na 12 szaszłyków 1 kg filetów z piersi kurczaka 2 łyżki świeżego i utartego imbiru 4 ząbki czosnku 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1½ łyżki tandoori masala 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 1½ łyżeczki soli(...)oliwy z oliwek Zacznij od marynowania mięsa. W misce wymieszaj jogurt z imbirem, imbirem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, solą i przyprawami. Pokrój kurczaka na kawałki i wymieszaj z marynatą. Przykryj naczynie folią, odstaw w chłodne miejsce i marynuj przez dwie godziny lub przez noc. W międzyczasie namocz drewniane szpikulce lub użyj metalowych. Zamarynowane mięso nadziej na szpikulce i grilluj

codojedzenia
Kurczak po chińsku 699

szkl. mąki ziemniaczanej proszek do pieczenia chilli w proszku sól Oczyszczone piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do plastikowego pojemnika, lub innego naczynia, w którym będziemy mięso marynować. W małej miseczce mieszamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, olej sezamowy oraz ocet ryżowy. Przygotowaną marynatę łączymy z kawałkami kurczaka, mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem na około 2 godziny

Smaki Na Talerzu
Miodowy kurczak ze szpinakiem i pomidorkami 206

muszkatołowa, 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki ostrej papryki Przepis 1 Pierś kurczaka dzielimy na dwie równe części i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy oraz pieprzymy z obu stron. Miód mieszamy z łyżką soku z cytryny oraz ostrą papryką - polewamy składnikami kurczaka i dokładnie mieszamy, aby marynata pokryła dokładnie mięso. Odstawiamy na około 30 minut. 2 Na patelni rozpuszczamy

Kuchnia Bazylii
Orientalny kurczak curry z mango 137

Kurczak w smacznej i ciut orientalnej wariacji- w delikatnej marynacie curry. Soczyste mango oraz czerwona papryka, które stanowią elementy dodatkowe, dodają nie tylko słonecznego koloru, ale i bardzo ciekawie komponują się z orientalnym smakiem kurczaka. Całość najlepiej pasuje w duecie z ryżem. 2 porcje: * pierś z kurczaka- około 250 g * cebula- 1 mniejsza sztuka * papryka czerwona- 1 mniejsza sztuka * mango

Kraina Miodem Płynąca
Szaszłyki z piersi kurczaka i boczniaków 193

świeży tymianek Przyprawy : kmin rzymski  pieprz cayenne  pieprz czarny  Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Do miseczki wyciskamy sok z limonki, dokładamy posiekany tymianek, czosnek pokrojony w płatki, kmin rzymski i pieprz cayenne oraz 2 łyżki oliwy, wszystkie składniki mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso na 30 minut. Boczniaki płuczemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i przyprawiamy

Parowar Faceta
I... Indyk z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym. 333

słodka, czosnekopcjonalnie: ryż brązowy i sałatka z pomidora, ogórka i oliwekPrzygotowanie:Piersi indyka myjemy, osuszamy i usuwamy wszelkie błony i nieładne rzeczy.Przekładamy na talerz. Zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy: szczypta soli, łyżeczka pieprzu, łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżka oregano, bazylii i czosnku. Mieszamy i zostawiamy w marynacie na ok. 30minut.Nagrzewamy piekarnik do 180'C.Mięso przekładamy na papier

Kitchens Alphabet
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 480

ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 duże lub 2 małe jajka1,5 szklanki panierki Pankookoło 5 plastrów ananasa z puszki2/3 zielonej części cebulki dymki1 szalotka lub cebulka dymka½ papryki1 mała marchewkasezamMarynata:1/2 łyżeczki przyprawy(...)ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy

Mania Gotowania