pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:58/99)

Sznycel z kurczaka 150

Sposób przygotowania: Do małej miseczki wrzucamy przyprawy, sól czosnkową, miód oraz ocet balsamiczny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Piersi z kurczaka dzielimy na kilka części. Każdą część kurczaka rozcinamy na cieńsze plastry, które delikatnie należy rozklepać. Każdy rozklepany kawałek mięsa nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Mięso przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Jajko wbijamy do miseczki, które należy

CookMag
KURCZAK Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI 127

goście też bardzo  byli zachwyceni mimo ,że nie przepadają za pikantnymi daniami.Przepis bardzo polecam!.  2 piersi kurczaka 1 biała część pora plus kilka szalotek 1 cebula 2 garści obranych orzeszków ziemnych 4 cm.obranego i drobno posiekanego imbiru 4 ząbki czosnku Marynata do kurczaka: *****************************  3 łyżki sos sojowego 3 łyżki ostrego sosu chilli sól pieprz **"******************************* Mięso opłukać, osuszyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KURCZAK FASZEROWANY MIĘSEM I PIETRUSZKĄ PIECZONY Z CUKINIĄ I ŚLIWKAMI 118

garść vegeta lub kucharek  1 łyżeczka oliwa z oliwek 1 łyżka Farsz: filety z piersi kurczaka 2 szt. jajko kasza manna 2 łyżki natka pietruszki 1 garść  curry 1 łyżeczka vegeta lub kucharek 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka Marynata: papryka wędzona mielona 1 łyżka sól 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki marynata pikantna np. firmy Prymat 1 łyżka

Kuchnia Paulettes
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 182

użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak wykorzystać zarówno filet z udźca czy piersi indyka, a nawet filet z kurczaka. Sos sojowy, olej, kilka kropli octu, sporą szczyptę cukru mieszamy do rozpuszczenia i dokładnego połączenia składników. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie na odrobinie oleju podsmażamy

Jacob Tastes
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 167

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
risotto z kurczakiem 182

łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka curry 2 łyżki startego sera dojrzewającego  sól Sposób przygotowania Pierś kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, mieszamy w misce jedną łyżkę oliwy, sól, słodką paprykę, pieprz ziołowy, oraz curry,  a następnie kawałki kurczaka wkładamy do marynaty, i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Pora oczyszczamy i kroimy na półplasterki ( tylko białą część

Miód i pieprz
Kurczak w 3 pysznych odsłonach 297

dania z kurczaka – każde w innym stylu. Poniższe menu sprawdzi się doskonale podczas rodzinnego przyjęcia. Znajdziecie w nim kotleciki z kurczakiem oraz serem żółtym, pieczone skrzydełka w aromatycznej marynacie, a także orientalnego kurczaka w sosie z kurkumy i papryką. Dania z kurczaka bardzo lubię z kilku względów. Po pierwsze mięso drobiowe jest najbardziej uniwersalne – nadaje się do różnych(...)miski/pojemnika i zalewamy marynatą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i zakrywamy folią aluminiową. Pieczemy 30 minut w 160 stopniach, a następnie zdejmujemy folię i pieczemy przez kolejne 15 minut, ale w 200 stopniach, aby skrzydełka ładnie się zarumieniły. Przepis na kurczaka w kurkumie z papryką i orzeszkami Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżki

Kuchnia Bazylii
Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej 253

ziół prowansalskich ząbek drobno posiekanego czosnku szczypta soli szczypta pieprzu Przepis 1 Pierś z kurczaka oczyszczamy i filetujemy na 2-3 porcje - w taki sam sposób, jak na kotlety z kurczaka. 2 Olej, paprykę, zioła, czosnek, sól oraz pieprz, mieszamy w misce do połączenia się składników. Do marynaty wkładamy kurczaka na około 15 minut. 3 Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, kiedy(...)pierwszej stronie. 5 Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy mięso na 5 minut na patelni - musimy pozwolić, aby mięso w środku doszło i było soczyste. 6 Podajemy całe piersi lub pokrojone jak na zdjęciu z ulubionymi dodatkami lub też dodajemy do sałatki. Artykuł Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Chrupiące kawałki z kurczaka 123

Chrupiące kotleciki z piersi z kurczaka to szybka przekąska , która znika błyskawicznie. Składniki 500 g piersi pokrojonych na paski olej 500 ml 150 ml mleka 1 jajko 50 g mąki + 400g do panierowania 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżeczka papryki słodkiej, na marynatę Dodatkowo: 1 łyżka gorczycy zmielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 … Czytaj dalej Chrupiące kawałki z kurczaka

gotuj ze mną
Sznycel z kurczaka 245

przyprawę do kurczaka, szczyptę soli czosnkowej, ocet balsamiczny oraz miód. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje. Każdą część ponacinać tak żeby nie były za grube i delikatnie rozklep. Kawałki mięsa należy dokładnie natrzeć przygotowana wcześniej marynatą. Tak przygotowane mięso przykrywamy folia i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Jajko należy rozklepać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Królik pieczony w sosie śmietanowym z cebulą 109

niezwykłe, żeby częściej pojawiało się na moim stole. Nie wiem, czy to danie, odpowiednio przyrządzone z piersią kurczaka, nie byłoby porównywalnie smaczne. No i przynajmniej miałabym pewność, że wszyscy go skosztują. M. na przykład królika nie tknął. Pomijając kwestie samego królika, to marynata i sos są fantastyczne. Całość zajmuje nieco czasu, ale naprawdę jest warta swego oczekiwania. KRÓLIK PIECZONY

Życie zamknięte w smaku
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 105

wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe smaki...przyprawy - do marynaty jak i do samych szaszłyków...bawcie się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych(...)szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy zmiażdżony czosnek, oczyszczoną z ziaren i posiekaną drobno papryczkę chili, tymianek oraz ziarna marynowanego, zielonego pieprzu - mieszamy. Krok 5. Szaszłyki wkładamy do płaskiego

Moja Książka Kucharska
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 120

łyżeczki musztardy, łyżeczka miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek Przepis 1 Pierś z kurczaka oczyszczamy i filetujemy na 2-3 porcje - w taki sam sposób, jak na kotlety z kurczaka. Olej, paprykę, zioła, czosnek, sól oraz pieprz, mieszamy w misce do połączenia się składników. Do marynaty wkładamy kurczaka na około 15 minut. Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, kiedy przyłożymy nad nią(...)papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na 8 części. Podsmażamy również na patelni grillowej, na której smażył się kurczak. 3 Sałatę wykładamy na talerz, dodajemy paprykę, pokrojoną pierś kurczaka oraz parmezan. 4 Następnie mieszamy dokładnie wszystkie składniki na sos. Najlepiej do wymieszania użyć małego słoiczka, którym po zamknięciu należy wstrząsnąć. Sałatkę polewamy sosem.   Artykuł Sałatka z grillowanym kurczakiem

Kuchnia Bazylii
Salatka z miodowym kurczakiem, grillowaną cukinią i szparagami 230

porze? A ze słoika! ;) i wiecie co? Nie zawiodły! Składniki marynata : 1 i 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka oliwy szczypta soli i pieprzu 1 łyżka pietruszki suszonej (albo świeżej) 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżeczka bazylii kilka kropel sosu sojowego ciemnego 1 duża pierś kurczaka garść sałaty 1 duży pomidor 8 plasterków cukinii 1/2 ogórka 1/2 opakowania sera FETA(...)Kilka minut przed podaniem grillujemy delikatnie szparagi z obu stron. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy. Przekładamy na dwa talerze. Na każdej kładziemy 3 szparagi i kawałki upieczonego kurczaka. Ta słodka marynata idealnie gryzie się z musztardowo-balsamicznym sosem. Pycha

Kitchens Alphabet
Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 173

jest sycąca, zdrowa i niedroga. Spróbujcie koniecznie Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie mixu sałat ze szpinakiem puszka kukurydzy ogórek szklarniowy około 200 g sera typu feta pieczywo na grzanki (najlepiej bułki z ziarnami) ząbek czosnku Marynata: 2 łyżki oliwy lub oleju łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego chilli pół

PatiGotuje
Kurczak z ciecierzycą i pomidorami 130

godziny ale można dłużej. Samo wykonanie zajmuje jakieś 30 minut. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka ciecierzycy w zalewie 2 średnie pomidory 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2  łyżeczki harissy  4 łyżki oleju Mieszanka przypraw do marynaty : 1/3 łyżeczki kardamonu mielonego, 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej, 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego (może być mielony lub cały

Ze smakiem bez glutenu
Aromatyczne skrzydełka. 105

Drób to mięso po które najczęściej sięgamy! Pyszności z piersi, udek są częstym gościem na naszych stołach. Rzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti  zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania