pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:50/99)

Wyluzowany ptak z modrą żurawiną i jabłkiem 143

jest soczysty, a nadzienie pyszne. Bardzo łatwo się go kroi dzięki wyluzowaniu i nie mamy problemu z kośćmi. Kurczak ma fajny winny smak. Rozgrzeje nas i nasyci. marynata: 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli pieprz, papryczka chili 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 kurczak  1,8 kg nadzienie: 1/2 główki kapusty czerwonej 3 jabłka 1 cebula 200 ml octu(...)skrzydeł. Pozbawiłam go korpusu, szyi, z udek wycięłam kości, zostawiłam tylko końcówki na nóżkach. Elementy które wycięłam wykorzystam do ugotowania zupy. Piersi kurczaka lekko nacięłam żeby były cieńsze i utworzyły większy płat w kurczaku. W miseczce wymieszałam składniki marynaty i natarłam nią kurczaka w środku, część zostawiam do wysmarowania kurczaka na wierzchu przed pieczeniem. Odstawiam kurczaka na noc do lodówki

wesoła kuchnia
Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli 151

pracy. Jeśli uwielbiacie „śmierdzące” sery, to z pewnością Wam posmakuje. Polecam Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 dojrzałe awokado około 20 pomidorków truskawkowych 1/2 główki małej sałaty lodowej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki orzechów włoskich Marynata do mięsa: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka sosu Worcestershire

Oryginalny smak
Szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. 133

kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie

Magia jedzenia.
Sałatka z grillowanym serem camembertem i smażonym kurczakiem 197

oregano kawałek imbiru 2 cm 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 3 gałązki zielonej pietruszki 1 łyżka masła Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy na małe kawałki kostka lub paski. Marynujemy w marynacie ( oliwa, masło, liście bazylii 6, liście oregano 6, pietruszka, 5 ząbków czosnku, imbir, sok z cytryny, przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy

ClauditteMissCooking
Pierś z indyka marynowana w jogurcie i ziołach pieczona w całości 342

Przygotowanie w ten sposób piersi z indyka zajmuje chwilę. Warto jednak przeznaczyć trochę czasu na to, aby poleżała w marynacie. Tak przyrządzona będzie miękka i wilgotna w środku. I niewątpliwie jest bardzo dietetyczna :) A jeśli coś zostanie, następnego dnia można spokojnie pokroić w cieńsze plasterki na kanapki. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Chrupiący pieczony kurczak 112

wszystkich składników (oprócz kurczaka i ziemniaków) przygotuj marynatę. Czosnek musisz zmiażdżyć praską i dodać go do marynaty. Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój je w dość cienkie plastry około 4-5 mm grubości. Kurczaka umyj, wyjmij wnętrzności jeśli kupiłeś z nimi, osusz. Połóż kurczaka piersiami do dołu. Za pomocą bardzo ostrych nożyc lub noża przetnij kurczaka od góry na środku

nietylkopasta.pl
Pieczone udka z kurczaka 112

daniu z piersi kurczaka przyszedł czas na danie z użyciem udek. Pieczone udka z kurczaka Udka kurczaka przyrządzone we właściwy sposób są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Takim udkom mało kto jest się w stanie oprzeć, a na ich sam widok każdemu cieknie ślinka. Każde mięso, bez względu na rodzaj, najlepiej smakuje uprzednio zamarynowane. Marynata może być

mecooks
Sałatka z kurczakiem teriyaki 204

przyjęcia. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 1/3 - 1/2 główki kapusty pekińskiej  1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki pomarańczowej marynata do kurczaka: 1 łyżka miodu 3-4 łyżki sosu teriyaki dressing : 4 łyżki oleju rzepakowego

Ze smakiem i z pasją
Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze 119

łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego Przepis 1 Piersi oczyszczamy i przekrajamy na pół, aby były cieńsze. Wszystkie przyprawy, olej i sos sojowy mieszamy. Wkładamy do tak powstałej marynaty kawałki mięsa. Odstawiamy na około 15 minut. Im dłużej będziecie marynować, mięso będzie smaczniejsze. 2 Po tym czasie smażymy mięso(...)każdej strony, lekko dociskając mięso do patelni. 3 Możecie wykorzystać także zwykłą patelnię lub upiec mięso w piekarniku. Jednak patelnia grillowa sprawi, że mięso będzie niezwykle soczyste.   Artykuł Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Skrzydełka w marynacie teriyaki 182

gotuję na kurczaku ) to i kawałków gotowanego mięsa mam nadmiar. Piersi i udka ,,lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek lub skrzydełek smażę panierowane lub wkładam w pikantne marynaty i potem obsmażam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pierś z gęsi sous vide z ulubionymi dodatkami 120

piersi odcinamy nadmiar skóry i odkładamy do lodówki (przygotujemy z niej później chicharrony) pozostałą na mięsie skórę nacinamy w kratkę. Pierś okładamy rozmarynem, zalewamy 150 ml czerwonego wina i wkładamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy, odsączamy z marynaty (rozmaryn zostawiamy) i osuszamy ręcznikiem. Mięso zostawiamy, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie nacieramy sola, pieprzem, tymiankiem, majerankiem, obkładamy rozmarynem i plasterkami(...)smażymy w głębokim oleju, aż uzyskamy chrupiące chicharrony (coś w rodzaju chipsów).  Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę i mieszamy dokładnie ze śmietaną. Wyjmujemy pierś gęsią z woreczka. Resztę jego zawartości, razem z czarnym czosnkiem przelewamy na patelnię, dodajemy resztę czerwonego wina (około 80 ml) i redukujemy, aż powstanie sos, następnie przecieramy go przez sito. Patelnię

Quinoa Raz!
Zdrowe grillowanie 157

apetyt i tym samy jemy po prostu więcej  tłustą kiełbaskę, boczek czy karkówkę zastąpmy chudym mięsem m.in pierś z kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne  zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów  fit desery - zamiast ciężkich ciast z masami użyj lekkich deserów np. sorbety owocowe, jogurt

Truskawkowa Fiesta
Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla 154

Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z kurczakiem 146

Czas na grilowanie ,uwielbiam szaszłyki Składniki: (w zależności ile szaszłyków robimy) Pierś z kurczaka wędzony boczek ogórki kiszone cukinia papryka żółta czerwona cebula czerwona i biała Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz Sposób: Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej. Kroimy nasze warzywa wedle uznania

Viola cooks with passion
Dzikie ptactwo czyli Perliczka w pomarańczach 133

marynatę. Do miski przeciskamy czosnek, dodajemy majeranek i tymianek i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Perliczkę nacieramy z zewnątrz i na zewnątrz marynatą. Do środka wkładamy połówkę pomarańczy. Ja związałam ciasno jej nogi i skrzydełka żeby przylegały do piersi, żeby się nie wysuszyła za bardzo. Boczek jeśli mamy w kawałku kroimy w cienkie plastry (możemy go włożyć do zamrażalki na chwilę

Piekielna Kuchnia Pati
Szaszłyki wieprzowe po tajsku - moo ping 135

lekkiego sosu sojowego 100ml mleka kokosowego 60ml oliwy 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki białego pieprzu 450g wieprzowiny (schabu, można zastąpić piersią z kurczaka) pokrojonej w cienkie paski (około 0,5cm) Przygotowanie :  W misce połączyć wszystkie składniki marynaty, następnie dodać mięso i dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się sosem. Przykryć i odstawić na co najmniej 30 minut. Przygotować patyczki

Codzienne Gotowanie
Vindaloo z kurczaka (Chicken Vindaloo) 255

Asia odważyły się, zobaczcie, jakie wrażenia odniosły po bliskim spotkaniu z vindaloo.   Składniki i wykonanie 3 piersi kurczaka lub piersi i udka - można pokroić w dużą kostkę, a można na większe kawałki, jak porcje kurczaka Marynata do mięsa: 2 ząbki czosnku ok. 2-centymetrowy kawałek imbiru świeżo wyciśnięty sok z limonki lub cytryny 2 łyżeczki białego octu winnego

Kuchnia Prezydentowej
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie 106

głowy miałam też drugiego dnia :D Przyznam szczerze, że do tej pory nie łączyłam owoców z mięsem (poza udkami w morelowej marynacie). A w jednym zestawie konkursowym jest śliwka :) spróbowałam i nie żałuję :) I tak oto przygotowałam pierś kurczaka o bardzo ciekawym posmaku. Podane z kaszą gryczaną polaną sosem stanowią świetną odskocznię od codziennej kuchni. Składniki: 1 duża pierś kurczaka

Kolorowy Przepisownik
Pieczona pierś z indyka w śmietanie. 370

sosu sojowego łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu gałązka rozmaryny lub łyżeczka suszonego 1/4 łyżeczki oregano 100 g masła Przygotowanie:  Pierś myjemy i osuszamy, nakłuwamy igłą lub nożem.  Do śmietany dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i powstałą marynatą nacieramy indyka. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki.  Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kuchnia Łukasza
Kurczak w sosie Teryiaki 367

piersi z kurczaka ·          1/4 korzenia imbiru ·          1/2 cebulki dymki (zielonej części) ·          1/2 papryczki chili ·          oleju ·          oleju Marynata

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania