teriyaki 2-3 łyżki miodu naturalnego 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu lub gałązka świeżego Sposób przygotowania: Pierś z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki marynaty: sos teriyaki, miód, olej, ocet i rozmaryn dokładnie mieszamy. Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i macerujemy w marynacie przez kilka godzin a najlepiej przez
Pyry na Gazszklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól i pieprz czarny Olej wymieszać z papryką słodką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z marynatą. Odstawić na około godzinę po czym smażyć z dwóch stron na rumiano. Zdjąć z patelni i przygotować sos. Grzyby leśne wrzucić na wrzącą wodę i gotować
https:KKuchniaMniamsię zrumieniła. Następnie ją studzimy, a później blendujemy na gładką masę. Łączymy za pomocą widelca dokładnie z kremowym serkiem Emmentaler, do powstania kremowej pasty. Pierś z kurczaka posypujemy ziołami oraz polewamy olejem, mieszamy aby marynata pokryła dokładnie mięso. Smażymy kurczaka na patelni do zrumienienia. Tortillę smarujemy przygotowaną pastą paprykową, kładziemy na nią kawałki kurczaka, 2 liście sałaty i zawijamy torttillę
Kuchnia BazyliiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: pierś z kurczaka, średniej wielkości cukinia, średniej wielkości papryka. Składniki marynaty: 4 łyżki oleju, łyżeczka kurkumy, łyżeczka kminu rzymskiego, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka soli, łyżeczka oregano, łyżeczka przyprawy garam masala (opcjonalnie, ale warto dodać). Dodatkowo
JejKuchniasprężysta, a nie taka sucha jak pierś. Ale nie mamy problemu z podziałem tuszki, bo u nas chłopaki jedzą piersi, a dziewczyny nogi. Składniki: • 2 filety z udźca indyka Marynata • 1/2 szklanki miodu • 1/2 szklanki piwa porter • 1/4 szklanki sosu sojowego • 1 łyżeczka musztardy • 1 łyżka oleju • 1/4 łyżeczki pieprzu • 2 ząbki czosnku
To co kochamjest grill elektryczny. O każdej porze roku,nawet w środku zimy możemy przygotować sobie taki wspaniały letni obiad. 1 duży filet z piersi kurczaka 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1 cebula marynata: 2 łyżki oleju z pestek winogron 10 kropel sosu sojowego 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz ponadto: patyczki do szaszłyków
Kolorowa kuchnia Elkipieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie
Słodkie okruszkigrilla po amerykańsku :) Potrawa wolna od glutenu Czas przygotowania: 20 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: około 20 szaszłyków Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 kiełbasy śląskie 2 cebule 1 papryka Marynata do mięsa: 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody 2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka po amerykańsku (znajdziecie taką w sklepie EKO MAJA) Patyczki do szaszłyków
Kolizje Smakówsuszone zioła (bazylia, tymianek, oregano) natka pietruszki, rozmaryn ząbek czosnku pieprz czarny sól bułka pełnoziarnista sałata rzymska pieczarka hummus (domowej roboty) sezam do oprószenia Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam, lekko rozbiłam. W miseczce przygotowałam marynatę z oliwy i wszystkich suszonych i świeżych ziół i przypraw. Marynowałam kurczaka ok. 1h w lodówce. Po tym czasie mięso grillowałam. Bułkę przekroiłam. Ułożyłam sałatę
bastalenaSkładniki: Piersi z kurczaka, ja miałam około 1 kg Składniki na marynatę: 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki ostrej mielonej papryki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczka rozmarynu i tymianku 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczka imbiru Przygotowanie: Wszystkie składniki razem miksujemy. zalewamy nimi mięsko. Odstawiamy
ClauditteMissCookingdrobiowe- 2 banany- sok z cytryny- ciemny sos sojowy- olej sezamowy- papryka wędzona- świeżo mielony pieprz- chilli w płatkach- świeże liście szpinaku Piersi drobiowe nacięłam, rozbiłam tłuczkiem na dosyć cienkie płaty. Przygotowałam marynatę z: ciemnego sosu sojowego, oleju sezamowego, soku z cytryny, papryki wędzonej, płatków chilli, suszonego czosnku i świeżo zmielonego pieprzu. Mięso dokładnie pokryłam marynatą i wstawiłam
mojewypiekiinietylkonatarcia ziemniaków sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka 1/2 łyżeczki białego pieprzu sól odrobina gałki muszkatołowej marynata do kurczaka: wędzona ostra papryka słodka papryka łyżka miodu olej pieprz ziołowy Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy 2 lub 3 plastry mięsa. Na około 2-3 godziny przed grillowaniem marynujemy kurczaka
Życie zaczyna się w kuchnisłodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie, jarmuż drobno siekamy i nakładamy niezbyt grubą warstwę na całą powierzchnię płatu
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!obiad. Ponieważ zostało mi kilka pieczarek postanowiłam je wykorzystać do obiadu. Do tego mięsko w marynacie i jabłko...pyszne! Polecam gorąco.Składniki:Marynata do mięsa:3-4 łyżki jogurtu naturalnegoodrobina kurkumyprzyprawa do drobiumielona słodka papryka2 piersi z kurczaka2 cebule2 jabłkakilka pieczarekprzyprawa do grillaSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, osuszamy kroimy w grubszą kostkę.2. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy mięso i wkładamy
Kuchnia domowa AniSkładniki ( dla 6 osób ) 1 paczka makaronu ryżowego 1 puszka kukurydzy 1 duża pierś podwójna 1 ząbek czosnku 5 ogórków średnich konserwowych 3 łyżeczki kaparów 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy ziołowej Marynata do mięsa 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 4 łyżeczki przyprawy gyros
Mój SmakSezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!puścić go w świat, przyznając się, że jest banalnie prosty i pochodzi z pewnej malezyjskiej strony kulinarnej. Zajrzyjcie do przepisu :) Składniki: 500 g piersi z kurczaka 8 plastrów surowego boczku (długich i równych) 1 duża cebula Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej (!!!) 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka posiekanego
zadanie-gotowanietulusku . Najpierw gęsie piersi została zamarynowane w mieszance ziół, świeżego tymianku, tłuczonego pieprzu, goździków i liści laurowych i czerwonego wina. Następnie szpikowano piersi słupkami boczku. Dalej było grillowanie i duszenie wraz z Bouquet garni z marynatą. Zorganizowano też dla nas konkurs grillowania, podzielono nas na 4-osobowe zespoły Moja grupa składała(...)Kasi z bloga gotujzrodzinka.pl ) zajęła pierwsze miejsce zdobywając tytuł Mistrzyń grillowania, a wygrałyśmy przygotowując 3 dania: Indyka w raju - pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina. Zdrowe burgery - mięso mielone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczarnego Dodatkowo 3 szkl płatków kukurydzianych dobrej jakości 5 łyżek startego parmezanu albo innego żółtego sera 1 podwójna pierś z kurczaka Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą w misce i dodać pokrojone mięso drobiowe. Wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Płatki kukurydzanie przesypać
Pieguskowa Kuchniaskomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko
Smak mojego domuskomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko
Smak mojego domuSkładniki: 50 dag piersi z kurczaka, 1,5 szklanki ryżu, puszka brzoskwiń, 2 czerwone papryki, 1 duża cebula; marynata do kurczaka: 2 łyżki przyprawy do kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z połowy cytryny, 2 jajka; sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek soku z brzoskwiń, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 3 płaskie(...)kostkę. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w osobnym naczyniu. Dodajemy kurczaka, mieszamy aby składniki marynaty dokładnie pokryły mięso. Odstawiamy na min. 30 minut aby smaki się przegryzły. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Sok z brzoskwiń zachowujemy. Piersi z kurczaka smażymy na patelni na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy razem. Wszystkie
Pobite gary Barbarylądują w świeżym oleju. Możecie też zamarynować mięso według naszego przepisu. Będzie dużo delikatniejsze i aromatyczne. A więc, do dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli
Kulinarna Polskaponownie stężeje. Czas przygotowania: 20 minut + duszenie mięsa + chłodzenie Składniki: Pierś gęsi z kością (ok. 1 kg), 400 g tłuszczu gęsiego, 4 plastry prosciutto , skórka otarta z pomarańczy, 100 ml soku z pomarańczy, kilka gałązek macierzanki cytrynowej (lub tymianku), sól i pieprz do smaku. Marynata: 3 ząbki czosnku(...)plasterkach, łyżka posiekanej macierzanki, 2 łyżki soli morskiej, 2 łyżki brązowego cukru. 100 ml soku z pomarańczy. Przygotowanie: Wymieszać składniki marynaty, natrzeć gęś, marynować w chłodnym miejscu 1-2 dni. W rondlu roztopić gęsi smalec. Pierś dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem, zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć
SzczyptaSmaQ