pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:47/99)

Szaszłyki drobiowe w herbacianej marynacie 279

jeszcze trzeba było poporcjować mięso i poupychać je w szufladach zamrażarki. Wyłowiłam przy okazji pół paczki kupnych frytek. Odłożyłam 1 pierś z kurczaka i wrzuciłam wszystko do ActiFry by się upiekło razem ( oczywiście kurczaka wcześniej wsadziłam w marynatę) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kaczka w sosie śliwkowym 173

gotowaniaZ kaczki wyciąć uda i piersi. Od udek  odciąć ostrym nożem a najlepiej tasakiem końcówki kości. Skórę na piersiach delikatnie ponacinać. Pozostała część kaczki wraz z odciętymi skrzydełkami jest doskonałą bazą na wywar.Gorącą marynatę przelać do naczynia żaroodpornego.Na marynatę wyłożyć mięso skórą do góry, dodać świeże śliwki pokrojone na połówki ,trawę cytrynową .Naczynie  przykryć

Stare Gary
Nadeszła chwila na kurczaka z grilla! 335

posiekana bazylia świeże, posiekane oregano estragon tymianek papryka słodka czosnek granulowany imbir pieprz sól kurkuma  POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 140g piersi z kurczaka 40g kaszy jaglanej 120g pomidora 80g czerwonej fasoli konserwowej 40g kukurydzy konserwowej  PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy mięso, dokładnie je nacieramy, następnie odstawiamy do lodówki na minimum godzinę Gotujemy kaszę jaglaną Na rozgrzaną

peanutbuttermonster
Niedziela: Shish kebab z kurczaka i warzywne szaszłyki 109

marynata z soku cytryny i przypraw, w tym szafranu. Możecie go pominąć, choć bardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Szaszłyk to też kebab – shish kebab z kurczaka 156

marynata z soku cytryny i przypraw, w tym szafranu. Możecie go pominąć, choć bardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie.   Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych

Niedzielny kucharz
Sałatka osiemnastka. Sałatka z grillowanym kurczakiem i kukurydzą. 282

zupki chińskiej - sól, pieprz, czosnek mielony, przyprawa kebab-gyros, papryka czerwona mielona, majeranek, - majonez - olej Wykonanie Piersi z kurczaka dokładnie myję, wykrawam zbędne żyłki i tłuszczyk, każdą kroję wzdłuż na pół. Z czosnku, papryki, majeranku, przyprawy gyrosowej i oleju przygotowuję marynatę, do której wkładam poporcjowane mięso i całość odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie mięso grilluję

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki caprese z grillowaną cukinią i kaszą 178

ząbek czosnku, - pół woreczka kaszy bulgur (ok. 50 g), - przyprawy: sól, pieprz, kilka listków świeżej bazylii. Sposób przygotowania 1. Przygotowujemy marynatę: łyżeczkę oliwy łączymy z drobno posiekanymi listkami bazylii, szczyptą soli i pieprzu. 2. Przekrawamy wzdłuż mięso z piersi kurczaka, rozbijamy na 2 cienkie filety i marynujemy. 3. Kroimy suszonego pomidora w kostkę. 4. Na jednym końcu filetów z kurczaka

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z kurczakiem i nie tylko 181

serdecznie po przepis . Składniki  kapusta pekińska ( połowa )  1 puszka kukurydzy  1 podwójna pierś z kurczaka  4 ogórki konserwowe  1 duża cebula  3 łyżka majonezu  1 łyżka musztardy  sól pieprz czarny  3 plastry ananasa  Marynata do mięsa  2 łyżeczki kurkumy  2 łyżeczki curry  2 łyżeczki pierzu ziołowego

Mój Smak
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 184

Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
1470.Gulasz z piersi kurczaka 799

Pyszny i prosty do zrobienia  obiadek..do marynaty wykorzystałam pyszny  miód rzepakowy , który można zakupić w  Anielskich Przysmakach ..Polecam.. taki miodek i inne pyszności z tego sklepu.. 1 kg piersi z kurczaka  1 -2 marchewki 1 cebula 2-3 łyżki  lutenicy  lub ketchupu 2 łyżki  miodu rzepakowego 1 łyżka musztardy przyprawy

Moje domowe kucharzenie
Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym 293

kłącza imbirusok z 1 limonki1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kurkumy1/2 łyżeczki kardamonu2 ostre papryczki drobno posiekane1 łyżka miodu4 łyżki mleka kokosowegosólPrzygotowanie:Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do miski razem ze wszystkimi składnikami marynaty. Dokładnie wymieszać rękoma. Odstawić na minimum 3h, a najlepiej na całą noc w lodówce. Przed smażeniem należy jednak pamiętać by kurczak

Food Square
Polędwiczki z kurczaka – jak z KFC 2741

pieprz – 1 szczypta– chili – 1 szczypta– słodka papryka – 1 szczyptaDODATKOWO:– olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki.Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. ( Musimy to zrobic , gdyż wtedy mięso

Ostra na Słodko
Zraziki drobiowe nadziewane kuskusem 248

jako przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie smakoszy Waszej kuchni.Składniki:marynata:  ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka  ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka  curry 1 pierś z kurczaka pół szklanki kuskus 4 łyżki serka śmietankowego sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej

pieprzny smaczek
Quesadillas z kurczakiem i warzywami 553

tutaj . Poniżej tradycyjny sposób wykonania z użyciem patelni. Do przygotowania 2 okrągłych placków (3-4 porcje) potrzebujemy: - 4 placki tortilli (u mnie wieloziarniste) - pierś z kurczaka - 400 g tartego sera mozzarella - kwaśną śmietaną 12% Do przygotowania marynaty do mięsa: - 2 łyżki pikantnego ketchupu - 2 łyżki oleju - szczyptę soli i pieprzu Do przygotowania salsy warzywnej: - 1 dużą czerwoną paprykę - garść pomidorków

Bez Cebuli
Roladki z Bekonem w sosie Porzeczkowym 190

sól pieprz słodki sos chili sos: 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na 3-4 części, wrzucamy do miseczki przygotowujemy marynatę- goździki oraz tymianek ucieramy w moździerzu, mieszamy z 2 łyżkami oleju oraz 2 łyżkami miodu, zalewamy kawałki kurczaka, odstawiamy na około

Luźna Kuchnia
Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem 200

sera fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę- mieszamy keczup, miód, odrobinę soli i pieprzu. Wylewamy ją na filet z piersi kurczaka, posypujemy liściem lubczyku i odstawiamy na 20 minut. Cebulę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy cebulę, miód, szczyptę soli

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 95

roszponką ostra papryczka czerwona chilli oliwa z oliwek utarta skórka z 1/2 cytryny Przygotowanie: Piersi myjemy i oczyszczamy. Mi z 2 dużych piersi wyszło 5 kawałków jak na kotlety schabowe :) Mięso ubijamy pięściami. Smarujemy je marynatą (czosnek drobno posiekany, posiekana papryczka chilli, utarta skórka  z cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy

ClauditteMissCooking
Marokańskie kebaby z kurczaka z dipem z awokado Jamiego Olivera 381

lekturę! Znajdziecie w niej łatwe przepisy na klasyczne dania zainspirowane podróżami autora. Z pewnością zainspirują także was do kulinarnych eksperymentów. Składniki:500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub udek)4 chlebki arabskie lub pita1 cytryna pokrojona na cząstkiMarynata:kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obrany i drobno starty1 łyżka pikantnej papryki w proszku1 łyżeczka kurkumy1 łyżeczka mielonej kolendry3(...)ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę1 świeża papryczka chilli, bez nasion, drobno posiekanamały pęczek kolendry lub pietruszki, drobno posiekany2 łyżki oliwysok z 1 cytrynyPrzygotowanie:W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę oraz sporą szczyptę soli i pieprzu. Mięso kurczaka kroimy na małe kawałki i obtaczamy w marynacie. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut (lepiej

Smakowity Blog Kulinarny
Grillowany indyk z grillowaną cukinią 166

łyżek oliwy z oliwek, pieprz czarny Kamis Specialite, sól morska Kamis Specialite, 1 cukinia, 3 łyżeczki żurawiny do mięs. Przygotowanie:     Pierś indyka kroimy na kotlety i leciutko rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Przygotowujemy marynatę z miodu, wyciśniętego czosnku, oliwy z oliwek oraz przypraw. Każdy kotlecik smarujemy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Indyka grillujemy na grillu

Aga w kuchni
Kaczka pomarańczowa. 208

czyścimy i miażdżymy nożem lub za pomocą praski. Następnie do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i odrobinę rozmaryny. Marynatą niecieramy kaczkę i odstawiamy na 24 godziny pod przykryciem w chłodne miejsce.  Pierś smażymy od strony skóry do tego czasu, dopóki nie wytopi się wszystek tłuszcz. 2 pomarańcze obieramy i krojimy w plastry. Z pozostałych pomarańcz

Kuchnia Łukasza
Yakitori wg Buni 302

soku z cytryny szczypta mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki mielonej papryki lub szczypta mielonego chilli szczypta pieprzu ziołowego Mięso z piersi kurczaka pokroić w bardzo cienkie plasterki , a potem w małe kawałki. Przygotować marynatę z pozostałych składników ( po za szczypiorem). Włożyć mięso w marynatę i zostawić na 30 minut ( można na dłużej- nawet na całą noc). Wyjęte

Buniabaje w kuchni