Danie idealne dla miłośników bardzo ostrych przypraw i smaków. Ostrości nadaje harissa – połączenie kolendry, papryki, kminu rzymskiego, czosnku i soli. Danie charakteryzuje się ostrym, przyjemnie palącym smakiem. 500 g filetu z piersi kurczaka 4 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki przyprawy chili Piątnica (kupisz tutaj) 0,5 łyżeczki przyprawy harissa 1 czerwona papryka 1/4 zielonej papryki 200 g dużych pieczarek 5 łyżek sosu sojowego ciemnego Olej do smażenia 100 g ryżu Filet z piersi kurczaka myjemy i &nbs... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...