Dzisiaj totalny odlot, w kuchni i można powiedzieć, że bardzo chiński. Dużo warzyw, pyszny kurczak i jeszcze mój ulubiony makaron. A może zacznijmy od techniki stir frying - jest to technika smażenia w woku. Bardzo prosta i nie należy się jej bać, to Chińska technika gotowania, w której składniki są smażone na niewielkiej ilości bardzo rozgrzanego oleju. Należy pamiętać, że wrzucamy już przygotowane , oczyszczone i pokrojone składniki i zaczynamy od tych najtwardszych. Stir fry jest smażeniem&nb... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.