pierogi smażone - 1625 przepisów (strona:46/109)

Naleśniki z farszem ruskim 158

sera zawijany w… naleśniki. Robi się zdecydowanie szybciej aniżeli pierogi, a smak równie fantastyczny! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (można dodać drugą szklankę zwykłej mąki) 2 szklanki mleka 1 łyżka oleju Sól Margaryna lub masło (do smażenia) Na farsz: 0,5 kg ziemniaków

Kolizje Smaków
SMAŻONE PIEROGI Z JAGODAMI 206

także doskwierająca susza, warto więc przygotować takie pyszne pierogi- smak lata. W sezonie też mrożę duzo jagód, by potem zimą też cieszyć się ich smakiem.   Składniki: ciasto: 4 szklanki mąki 10 łyżek śmietany 18% 2 jajka szczypta soli woda- 3/4 szklanki dodatkowo: 1/2 kg jagód cukier olej do smażenia Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól

Z Majeczką w kuchni
Tarta bez formy z serem bekonem i cebulą 246

pieczenia. rozłożyć na nim ugotowane plasterki ziemniaków, na ziemniakach smażony boczek z cebulą , posypać tartym serem i doprawić pieprzem. Polać śmietaną. Nadzienie układamy tak aby zostawić ok 2 cm pasek pustego ciasta dookoła tarty. Wszystko przykrywamy drugim , większym kawałkiem ciasta, dociskamy brzegi aby się skleiły (można zawinąć jak w pierogach) . Na środku tarty nacinamy krzyż . Smarujemy roztrzepanym

Stare Gary
Bezglutenowe pierogi z batatem i twarogiem bez laktozy 133

większej ilości, bo takowe pierogi są super zdrowe, pyszne i inne niż wszystkie. Jak najbardziej nieskomplikowane podejście do pieroga. Bezglutenowe podejście. Składniki na około 60 pierogów. Szklanka u mnie ma 250 ml. CIASTO 2,5 szklanki białej mąki ryżowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki kukurydzianej 2,5 szklanki mąki z tapioki ok. 400 ml wrzątku(...)laktozy sól i pieprz ziołowy  do smaku Ugotuj na parze lub upiecz w piekarniku 2 bataty. Obierz i pomieszaj z serem tworząc pastę. Jeśli chcesz możesz dodać smażonej cebulki. Nie ukrywam, że w przygotowaniu ciasta, w fazie początkowej , bardzo pomaga mi robot planetarny, szczególnie, że operuję wrzątkiem. Wsypuję wszystkie składniki sypkie , łącznie z solą, zakładam hak do ciasta

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z mięskiem okraszone smażonym boczkiem 126

Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z mięsem.Pycha, ten smak

Różowa kuchnia
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 778

mnie jeden z odcinków kuchennych rewolucji gdzie Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest rewelacyjnie, jest mięciutkie i super się z nim pracuje. Farsz -czyli biała kiełbasa z dodatkiem czosnku, masła i cebulki(...)Cebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek. Mieszamy, Białą kiełbasę wyciągamy z jelita, i najlepiej palcami miażdżymy na masę. Dodajemy do cebulki i czosnku. Mieszamy i chwile smażymy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz wegetą. Studzimy. CIASTO  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jak się klei -podsypujemy mąką.  Ciasto w finalnej formie ma być miękkie, ale nie kleiste

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 141

Lubicie pierogi? Ja bardzo. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są równie pyszne jak wszystkie inne. Mogła bym jeść je bardzo często, gdyby tylko trochę szybciej się je robiło…   ciasto pierogowe farsz : 250 g białego sera 1 szkl suchej kaszy gryczanej 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Ciasto zrobić ze swojego ulubionego

Polska Zupa
pierożki samosa z mięsem 159

wrzucić cebulę, zeszklić, dodać czosnek, po minucie mięso. Smażyć do chwili aż mięso zmieni kolor, doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki i jogurt, wymieszać, odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, składać i sklejać pierogi dokładnie dociskając brzegi. Układać na blaszce wyłożonej papierem

6niebo
Warsztaty z Inką – relacja 167

przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji pysznych dań

karmelowy
Lasowiackie kacapoły z serem 213

faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane. Składniki na około 30 sztuk: 2 kg ziemniaków 300 g białego sera (twarogu) 1 jajko sól i pieprz do smaku masło do smażenia (dla twardzieli smalec :)) Połowę ziemniaków ugotować w mundurkach, obrać

Trzeci talerz
Pulpeciki z soczewicy 126

mnie były już kotlety z soczewicy.   Były ” Złociste pierogi z czerwoną soczewicą i cebulką „  Była ” Kremowa zupa soczewicowa z muszelkami i chrupiącą marchewką „  I ” Wegetariańskie krokiety z warzywami „  Więc dziś przyszła pora na coś innego! Zrobiłam z niej pulpeciki! Delikatne , soczyste … a dzięki temu , że po zrobieniu były również smażone zyskały chrupiącą złocistą skórkę. Świetnie smakują solo , ale możemy

Ostra na Słodko
Pierogi z botwinką 197

albo fetę. Miałam akurat końcówki więc  użyłam  obu. Podałam z jogurtem greckim wymieszanym z ostrą pastą paprykową. Bardzo smaczne! Polecam składniki  (ok 60 szt) ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz (na ok 30szt) ok 140 g botwinki - liście i łodyżki 1 cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku 100 g fety(...)pół godziny. Ciasto można też wyrobić w robocie ale najwygodniej wyrobić w maszynie do chleba. farsz Drobno posiekaną cebulę smażyć na oliwie z masłem, na niewielkim ogniu.  Kiedy cebula nieco zmięknie, dorzucić pokrojone  drobno łodyżki,  smażyć  aż cebula i botwinkowe łodygi lekko zmiękną. Liście drobno posiekać. Dodać do cebuli razem z czosnkiem, lekko posolić. Dusić

Stare Gary
Pierogi z kiszoną kapustą i twarogiem 136

Pierogi z kiszoną kapustą i twarogiem to danie, które moja mama przygotowuje co roku na wigilię. Nie wiem skąd, ale przyszła mi nagle ochota na te pierogi i nie miałam wyjścia, musiałam je przygotować. Zrobiłam porcję na dwa dni dla naszej czwórki. Odsmażane smakują równie wyśmienicie co świeże. Obowiązkowo okraszone skawarkami... Farsz: ok. 500 g kiszonej kapusty(...)pieprz Ciasto: 700 g mąki poznańskiej 1 jajko 5 łyżek oleju łyżeczka soli ok. 1 i 1/3 szklanka bardzo ciepłej wody kawałek słoniny, masło klarowane do smażenia lub olej do smażenia Przygotować farsz. Kapustę przepłukać i ugotować. Kiedy przestygnie, odcedzić i mocno odcisnąć, a następnie drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać do kapusty

Czerwień i błękit
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 479

kształcie pieroga. Do calzone wykorzystuję swój sprawdzony przepis na ciasto do pizzy . Do środka można włożyć dowolne składniki, u mnie klasycznie pierś z kurczaka i pieczarki. Zrobiłam duże pierogi, z podanych składników wyszło mi 6 dużych sztuk ale oczywiście można ciasto podzielić na mniejsze kawałki i przygotować małe pierożki. Calzone świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno(...)szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży duża szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju farsz 400 g piersi kurczaka przyprawa do kurczaka olej do smażenia 1 duża cebula 250 g pieczarek 200 g sera żółtego sól,pieprz sos pomidorowy do pizzy lub ajwar do posmarowania ciasta oraz 1 jajko do posmarowania sezam do posypania Przygotować

Monia miesza i gotuje
Pełnoziarniste pierogi z kapustą, grochem i boczkiem 167

Pierogi bardzo lubię z różnymi farszami, nie mogę jeść mąki białej więc przygotowałam takie oto pyszne i sycące pierogi z mąki orkiszowej razowej. Farsz przygotowałam z kapusty grochu i podsmażonego boczku, swoim smakiem mnie urzekły. Polecam osobą będącym na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko(...)łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 200 gram grochu żółtego 200 gram boczku 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Majeranek Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób przygotowania: Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania