pierogi smażone - 1625 przepisów (strona:46/109)

Bezglutenowe pierogi z batatem i twarogiem bez laktozy 159

większej ilości, bo takowe pierogi są super zdrowe, pyszne i inne niż wszystkie. Jak najbardziej nieskomplikowane podejście do pieroga. Bezglutenowe podejście. Składniki na około 60 pierogów. Szklanka u mnie ma 250 ml. CIASTO 2,5 szklanki białej mąki ryżowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki kukurydzianej 2,5 szklanki mąki z tapioki ok. 400 ml wrzątku(...)laktozy sól i pieprz ziołowy  do smaku Ugotuj na parze lub upiecz w piekarniku 2 bataty. Obierz i pomieszaj z serem tworząc pastę. Jeśli chcesz możesz dodać smażonej cebulki. Nie ukrywam, że w przygotowaniu ciasta, w fazie początkowej , bardzo pomaga mi robot planetarny, szczególnie, że operuję wrzątkiem. Wsypuję wszystkie składniki sypkie , łącznie z solą, zakładam hak do ciasta

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z mięskiem okraszone smażonym boczkiem 146

Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z mięsem.Pycha, ten smak

Różowa kuchnia
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 808

mnie jeden z odcinków kuchennych rewolucji gdzie Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest rewelacyjnie, jest mięciutkie i super się z nim pracuje. Farsz -czyli biała kiełbasa z dodatkiem czosnku, masła i cebulki(...)Cebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek. Mieszamy, Białą kiełbasę wyciągamy z jelita, i najlepiej palcami miażdżymy na masę. Dodajemy do cebulki i czosnku. Mieszamy i chwile smażymy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz wegetą. Studzimy. CIASTO  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jak się klei -podsypujemy mąką.  Ciasto w finalnej formie ma być miękkie, ale nie kleiste

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 155

Lubicie pierogi? Ja bardzo. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są równie pyszne jak wszystkie inne. Mogła bym jeść je bardzo często, gdyby tylko trochę szybciej się je robiło…   ciasto pierogowe farsz : 250 g białego sera 1 szkl suchej kaszy gryczanej 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Ciasto zrobić ze swojego ulubionego

Polska Zupa
pierożki samosa z mięsem 196

wrzucić cebulę, zeszklić, dodać czosnek, po minucie mięso. Smażyć do chwili aż mięso zmieni kolor, doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki i jogurt, wymieszać, odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, składać i sklejać pierogi dokładnie dociskając brzegi. Układać na blaszce wyłożonej papierem

6niebo
Warsztaty z Inką – relacja 180

przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji pysznych dań

karmelowy
Lasowiackie kacapoły z serem 237

faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane. Składniki na około 30 sztuk: 2 kg ziemniaków 300 g białego sera (twarogu) 1 jajko sól i pieprz do smaku masło do smażenia (dla twardzieli smalec :)) Połowę ziemniaków ugotować w mundurkach, obrać

Trzeci talerz
Pulpeciki z soczewicy 143

mnie były już kotlety z soczewicy.   Były ” Złociste pierogi z czerwoną soczewicą i cebulką „  Była ” Kremowa zupa soczewicowa z muszelkami i chrupiącą marchewką „  I ” Wegetariańskie krokiety z warzywami „  Więc dziś przyszła pora na coś innego! Zrobiłam z niej pulpeciki! Delikatne , soczyste … a dzięki temu , że po zrobieniu były również smażone zyskały chrupiącą złocistą skórkę. Świetnie smakują solo , ale możemy

Ostra na Słodko
Pierogi z botwinką 221

albo fetę. Miałam akurat końcówki więc  użyłam  obu. Podałam z jogurtem greckim wymieszanym z ostrą pastą paprykową. Bardzo smaczne! Polecam składniki  (ok 60 szt) ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz (na ok 30szt) ok 140 g botwinki - liście i łodyżki 1 cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku 100 g fety(...)pół godziny. Ciasto można też wyrobić w robocie ale najwygodniej wyrobić w maszynie do chleba. farsz Drobno posiekaną cebulę smażyć na oliwie z masłem, na niewielkim ogniu.  Kiedy cebula nieco zmięknie, dorzucić pokrojone  drobno łodyżki,  smażyć  aż cebula i botwinkowe łodygi lekko zmiękną. Liście drobno posiekać. Dodać do cebuli razem z czosnkiem, lekko posolić. Dusić

Stare Gary
Pierogi z kiszoną kapustą i twarogiem 156

Pierogi z kiszoną kapustą i twarogiem to danie, które moja mama przygotowuje co roku na wigilię. Nie wiem skąd, ale przyszła mi nagle ochota na te pierogi i nie miałam wyjścia, musiałam je przygotować. Zrobiłam porcję na dwa dni dla naszej czwórki. Odsmażane smakują równie wyśmienicie co świeże. Obowiązkowo okraszone skawarkami... Farsz: ok. 500 g kiszonej kapusty(...)pieprz Ciasto: 700 g mąki poznańskiej 1 jajko 5 łyżek oleju łyżeczka soli ok. 1 i 1/3 szklanka bardzo ciepłej wody kawałek słoniny, masło klarowane do smażenia lub olej do smażenia Przygotować farsz. Kapustę przepłukać i ugotować. Kiedy przestygnie, odcedzić i mocno odcisnąć, a następnie drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać do kapusty

Czerwień i błękit
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 497

kształcie pieroga. Do calzone wykorzystuję swój sprawdzony przepis na ciasto do pizzy . Do środka można włożyć dowolne składniki, u mnie klasycznie pierś z kurczaka i pieczarki. Zrobiłam duże pierogi, z podanych składników wyszło mi 6 dużych sztuk ale oczywiście można ciasto podzielić na mniejsze kawałki i przygotować małe pierożki. Calzone świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno(...)szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży duża szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju farsz 400 g piersi kurczaka przyprawa do kurczaka olej do smażenia 1 duża cebula 250 g pieczarek 200 g sera żółtego sól,pieprz sos pomidorowy do pizzy lub ajwar do posmarowania ciasta oraz 1 jajko do posmarowania sezam do posypania Przygotować

Monia miesza i gotuje
Pełnoziarniste pierogi z kapustą, grochem i boczkiem 187

Pierogi bardzo lubię z różnymi farszami, nie mogę jeść mąki białej więc przygotowałam takie oto pyszne i sycące pierogi z mąki orkiszowej razowej. Farsz przygotowałam z kapusty grochu i podsmażonego boczku, swoim smakiem mnie urzekły. Polecam osobą będącym na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko(...)łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 200 gram grochu żółtego 200 gram boczku 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Majeranek Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób przygotowania: Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości

Bajeczna Kuchnia
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 168

COFFEE! TARTA Z DYNI NA SPODZIE Z CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI PODANA Z JARMUŻEM AMUR ZE SMAŻONĄ DYNIĄ CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM / PUMPKIN

SMYKWKUCHNI
Uszka z soczewicą i pieczarkami 148

dodawajcie jajka do ciasta na pierogi czy uszka. Przez jajko ciasto staje się twardsze.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis: Składniki:  przepis na ciasto :  ciasto na uszka 1 szklanka zielonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól , pieprz, papryka słodka, suszona włoszczyzna, zioła prowansalskie,  olej do smażenia   Wykonanie: 1. Przygotowujemy ciasto na uszka

Mój pomysł na
KARTACZE- WYKONANIE KROK PO KROKU 208

sola,pieprzem.Ziemniaczana masę rozpłaszczamy w dłoni jak na pierogi,na środek wkładamy porcje mięsa,zawijamy brzegi masy ziemniaczanej,formując kule lub podłużne zaokrąglone kartacze. W garnku nastawiamy wodę osolona(musi być dość słona, żeby smak przeszedł na kartacze).Kartacze wrzucamy pojedynczo nie przerywając wrzenia wody. Gotujemy ok 45 minut.Na patelni smażymy pokrojony boczek na małą kosteczkę.Gdy boczek się

Z Majeczką w kuchni
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 220

kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego na końcu przepisu) 7 łyżek sosu sojowego szklanka gorącej wody 1 cebulka 2-3 ząbki czosnku 6 łyżeczek musztardy stołowej olej i masło do smażenia niecała 1 łyżeczka soli ziołowej przyprawy: pieprz mielony i ziołowy

Anioszek w kuchni