pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:64/198)

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 205

dusić do ugotowania się kaszy. W razie potrzeby podlewać wodą. Gdy farsz będzie już gotowy, doprawić solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Nałożyć farsz i formować pierogi Gotowe pierogi wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem soli i oleju. Można podać z podsmażonym boczkiem i cebulą

Kulinarne blogowanie
Pierogi z zieloną soczewicą, warzywami i suszonymi pomidorami 120

Pierogi z różnymi farszami mogłabym jeść codziennie, byle nie z mięsem i nie ruskie   bo te już przejadły mi się na długo, więc metodą prób i błędów szukam całkiem innych doznań smakowych, te z zieloną soczewicą i suszonymi pomidorami to mój hit! Pyszne i idealnie doprawione to propozycja na smakowity obiad. Ciasto: 60 dag mąki tortowej Około

Wanilia i Kardamon
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 159

tylko środek, bez brzegów), następnie posmarować keczupem i posypać oregano. Pamiętajcie żeby zostawić wolne brzegi. Na jednej połowie wysypać utarty ser żółty, a na to wyłożyć 1/3 farszu. Skleić jak pieroga. Gdyby ciasto się nie kleiło, to można brzegi lekko posmarować wodą. Moje dość ładnie się kleiły. Na wszelki wypadek sklejone brzegi wywinęłam do góry. Gotowe pizze wyłożyć

Agusiowe smakołyki
Uszka z pieczarkami + film 114

placek a następnie małą szklanką lub kieliszkiem wycinamy z niego krążki ( ciasto można podzielić na 2 części, bedzie się łatwiej wałkowało ). Na każdy krążek nakładamy małą porcję farszu i formujemy pierogi zlepiając brzegi ciasta, następnie łączymy dwa końce pierożka, zlepiamy je i formujemy uszko. Tak przygotowane uszka gotujemy partiami w garnku z lekko osolonym wrzątkiem i dodatkiem oleju około

Smakowite Dania
Mozaika drożdżowa z mięsem i kiszoną kapustą 158

minuty mieszając.  Zestawiamy z ognia, studzimy, mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na stolnicy, dużą szklanką wycinamy kółka, nakładamy farsz, składamy jak pierogi i sklejamy tylko końcówki, górę zostawiamy otwartą. Porcje ułożyć w natłuszczonej olejem z chlii okrągłej formie, ciasno obok siebie, posypać dowolną ilością startego drobno żółtego sera. Piec 30 minut

Wanilia i Kardamon
Kapusta na ciepło z rydzami 162

Bardzo uniwersalny przepis na kapustę na ciepło z rydzami. - Można ją jeść jako samodzielne danie - Użyć jako farszu na domowe pierogi - Podawać do obiadu np. do kotletów schabowych Rydze można zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi

AniaGotuje.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami 236

Przepis na pyszne, delikatne pierogi z aromatycznym farszem z białej kaszy gryczanej z dodatkiem suszonych podgrzybków i warzyw. Feta idealnie łączy ze sobą smaki nadzienia oraz sprawia, że farsz jest przyjemniejszy do nakładania

AniaGotuje.pl
Ser suszony domowy. Suszony twaróg. 320

kawałki, można go też podsmażyć na maśle, dzięki czemu staje się miękki. Ser suszony można jeść na kanapkach, dodać do klusek, do sałatek, można go dodawać do farszu na ruskie pierogi, czy posypać nim grzankę. Polecam też przepisy na inne sery: – domowy ser żółty Sery smażone: Z kminkiem lub suszonymi pomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warzywne kołduny zamiast makaronu 179

większy o średnicy ok. 6 cm) wykrawaj kółka.  Miękkie warzywa rozgnieć widelcem, mięso drobno posiekaj, dopraw wg uznania. Całość wymieszaj. Na środek ciasta nakładaj małą łyżeczką farsz, zlep jak pieroga i sklej końcówki. Nie umiem w ładny sposób (i nie lubię) kleić pierogów, a tym bardziej  uszek, więc posiłkuję się „specjalistycznym sprzętem”, czyli

gutfut
Pierogi z wędzonym łososiem 153

Już od jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia czegoś z wędzonym łososiem, który czekał w zamrażarce. Padło na pierogi. Mięciutkie ciasto, farsz z dodatkiem białego sera, a dopełnieniem jest sos śmietanowo-koperkowy. Bez niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej.  Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z marchewką i tofu 226

Jakiś czas temu zobaczyłam u Figi pierogi z marchewką (klik!). Urzekły mnie i wiedziałam, że będę robić. Nadzwyczaj nie lubię lepienia pierogów. Lubię dużo farszu, więc najczęściej kończy się to niewielką katastrofą – nakładam za dużo farszu, brzegi kółek się nie stykają, trzeba wszystko naciągać, kombinować i ostatecznie mam w rękach bezkształtną kluchę umazaną ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Sposób na chrupiące frytki z piekarnika – płukane, moczone w słodkiej kąpieli i tylko z odrobiną oleju 180

Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo

Karo in the Kitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 213

tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. W naszym domu jadamy je nie tylko od święta, zresztą tak jak inne pierogi z różnymi farszami. Są pyszne i nikt nie może się im oprzeć! Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko około 0,5 szklanki ciepłej wody farsz: 500 g kiszonej kapusty

Zasmakuj Kuchni
PERFEKCYJNIE UPRAŻONA KASZA 157

jednogarnkowych  potraw typu STIR-FRY lub posypek do zup. Najprościej serwować kasze jako dodatek do obiadu lub zajadać z owocami czy warzywami. Mogą być świetnym składnikiem farszy, np. do pierogów, naleśników, zapiekanych cukinii, czy bakłażanów.  SKŁADNIKI / 4 porcje 1 szklanka kaszy / jaglanej, gryczanej, jęczmiennej 2 szklanki gorącej wody  1 łyżka masła (ok. 20 g) szczypta soli

cool and minty