pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:63/198)

pierogi z kaszą,twarogiem,śmietaną... 178

ciasto było sprężyste, nakryć ściereczką kuchenną na 15 minut, porcje ciasta wałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, szklanką wykrawać krążki na każdy krążek nakładać czubatą łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi w dużym garnku zagotować wodę z solą do smaku i z 2 łyżkami oleju, pierogi partiami wkładać na wrzątek, po wypłynięciu gotować na średnim ogniu z 2 minuty

W Mojej Kuchni Lubię
czebureki po raz drugi 199

Jakiś czas temu pokazywałam już czebureki . Bardzo pyszne były. Tym razem nieco inny, ale tak samo dobry przepis, z gazetki "Przepisy czytelników". Czebureki to rodzaj pierogów z ciasta, na które parzy się mąkę, nadziane mocno doprawionym mięsem, smażone w głębokim tłuszczu. Wbrew pozorom nie są trudne ani zbyt czasochłonne, za to smaczne, pożywne i sycące. Świetne danie obiadowe bądź(...)ognia, dołożyć jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, odstawić do przestudzenia. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka o średnicy ok 10 cm, na środek nakładać łyżkę farszu, sklejać jak pierogi. Na głęboką patelnię wlać ok centymetra oleju, na gorący wkładać pierogi, smażyć po kilka minut, z obu storn, na złoto. Wyjmować i osączać na papierowym ręczniku

6niebo
Pierogi z soczewicą 106

wlewamy 1/2 szklanki wody. Ugniatamy ciasto. Jeżeli trzeba dolewamy jeszcze trochę wody. Ciasto wałkujemy i przy pomocy szklanki wykrawamy z niego kółka. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu i formujemy pierogi. Pierogi wrzucamy do gotującej się posolonej wody i gotujemy aż wypłyną na powierzchnie. Wtedy odcedzamy i nakładamy a talerz. Dobrze smakują również w wersji odsmażanej

Weganka gotuje
Pierogi zapiekane ze szpinakiem i kurczakiem 254

Postanowiłem zrobić pierogi z piekarnika, które nadziałem farszem ze szpinaku z kurczakiem i serem gorgonzolą. Bardzo lubię te połączenie składników, bo przede wszystkim jest zdrowe. Składniki na ciasto na pierogi: 2,5 szklanki Maki pszennej, 30 g drożdży, 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 2 jajka, Szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz(...)smażenia Przygotowanie ciasta na pierogi: W letnim mleku rozkruszamy drożdże i dodajemy łyżeczkę cukru. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajka i dodajemy olej z oliwek,  mieszamy dokładnie. Dodajemy również nasz zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy kuchenna ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce . W tym czasie przygotowujemy nasz farsz. Filet płuczemy, kroimy w  kostkę

cookpl
Pierogi ruskie 160

pewna czy moje maluchy skosztują ruskich pierogów, ale tak im zasmakowały, że nawet jedli je zimne. Składniki:     ciasto:      250g mąki      pół szklanki gorącej wody      1 łyżka masła      szczypta soli      farsz:      250 g twarogu(...)następnie składniki łączymy dłońmi. Ciasto musi być elastyczne i gładkie. Trzeci etap to lepienie pierogów: Ciasto wałkujemy cienko. wykrawamy n. szklanką kółka i nakładamy na środek farszu. Im więcej tym lepiej. Pierogi sklejamy. Ja dodatkowo sklejone miejsce pieroga dociskam małym widelcem. Oprócz tego, że mam pewność iż mi się nie rozkleją wygląda to ładnie. Czwarty etap: Pierogi

Amatorka kuchenna
Pierogi z bobem i serem 144

smakowe 💓.  Pamiętajcie tylko, żeby dodać do nich gęsty biały ser, w przeciwnym razie farsz podczas gotowania zrobi się rzadki. Można go też zastąpić zwykłym białym twarogiem. Serdecznie Was zachęcam do wypróbowania przepisu z farszem z bobu, na pewno i Wam przypadnie do gustu. Pierogi z bobem z serem Czas przygotowania:   60 minut Składniki Ciasto(...)będzie zbyt twarde dodajemy do niego nieco więcej wody. Owijamy w ściereczkę i odkładamy na 30 minut. Ciasto cienko wałkujemy na omączonym blacie, szklanką wykrawamy kółka, nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy. Surowe pierogi przekrywamy ściereczką, aby nie wyschły. Gotujemy je partiami w dużej ilości osolonej wody, przez około minutę od wypłynięcia. Podajemy delikatnie skropione oliwą

Kulinarne przygody Gatity
Wigilia i Boże Narodzenie: Uszka z grzybami 494

będzie przepis na pyszne, domowe uszka z grzybami. Przepis na ciasto pochodzi z książki „Kuchnia polska” pod redakcją M.M. Kastelik (a dokładniej z przepisu na pierogi z mięsem), a farsz to moja inwencja własna. Z tego przepisu na ciasto korzystam już od lat i za każdym razem pierogi czy też uszka wychodzą bardzo smaczne i co najważniejsze miękkie(...)Muszę się przyznać, że to są pierwsze uszka, jakie zrobiłam.  I nawet się nie porozklejały podczas gotowania. :) Wyszły bardzo smaczne, chociaż mogłam farsz po wystudzeniu zblendować.  Uszka z grzybami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, mały rondelek lub małą patelnię, wagę kuchenną, szklankę, kieliszek, wałek do ciasta, miski, stolnicę lub inną płaską powierzchnię, sitko. Przygotuj składniki

blog.moje-pasje.info
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM 120

Pierogi można robić z różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi.  Rodzinie najbardziej smakują(...)podsmażone :) SKŁADNIKI: Ciasto: mąka 3 szkl. woda gorąca 1 szkl. jajko 1 szt. sól 1 łyżeczka olej 1 łyżka Farsz: szpinak mrożony 250 gram twaróg 300 gram cebula 1 szt. kucharek 1 łyżka pieprz do smaku masło 1 łyżka Dodatkowo: sól 1 łyżka olej 2 łyżki woda do gotowania METODA: Ciasto: Mąkę przesiać. Dodać jajko, wodę, sól i olej. Zarobić

Kuchnia Paulettes
Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką 190

tradycyjnej surówki podsmażyłam na oliwie cebule czerwoną i białą razem z paskami marchwi. Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Składniki: na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody szczypta soli mąka do posypania blatu na farsz 500 g wołowiny 1 cebula sol do smaku oliwa z oliwek ponadto czerwona cebula(...)wywar możemy wykorzystać np. do przygotowania zupy.   Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę.  Ugotowane mięso mielimy razem z podsmażoną cebulą, doprawiamy do smaku. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku, aż wypłyną na wierzch.  W między czasie na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojone w piórka cebulę i paski obranej marchewki

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 108

świąteczna. Ostatnie zmagania z chorobą zmusiły mnie do pozostania w domu. Gdy moje samopoczucie trochę się poprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment przygotowywania pierogów. Lubi(...)przestudzenia. Pokruszoną fetę przekładamy do robota / malaksera, dodajemy grzyby z soczewicą, jajko, odciśniętą z wody bułkę i przyprawy. Miksujemy na gładki farsz. Wszystkie składniki można także przecisnąć przez maszynkę do mięsa. Teraz przygotowujemy ciasto na pierogi. Na stolnicę przesiewamy mąkę, tworząc kopczyk, w którym robimy dłonią wgłębienie, wbijamy jajko, a następnie wlewamy cienkim strumyczkiem ciepłą wodę. Na sam koniec

Raj dla Podniebienia
Pierogi z mięsem 166

Pyszne domowe pierogi z mięsnym farszem. Cienkie delikatne ciasto pierogowe z dużą ilością nadzienia w środku. To świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Smakują pierwszego dnia, tak na świeżo prosto z wody, jak i drugiego odsmażone ze cebulką lub skwarkami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ok. 1,5 szklanki gorącej wody (wrzątek) 2 łyżki oleju sól

Krokusowy Dom
Gwiazdkowe pierniki z kolorowymi witrażykami 155

gęstości).  Gotowym lukrem udekorować pierniczki. Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy na stołach królują dania, na których smak czekamy cały rok. Bigos, śledzie na kilka sposobów, pierogi z pysznym farszem, zupa grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, pieczone mięsa w Pierwszy Dzień Świąt czy wreszcie domowe wypieki takie jak sernik, makowiec czy korzenne pierniczki … Mmm… Aż ślinka

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto na pierogi 151

jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i robimy swoje pierogi z ulubionym farszem

AZgotuj!
Wegańskie pierogi z jarmużem i awokado 179

zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj z solą i olejem. Wlewaj gorącą wodę i zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkowuj cienko ciasto i wykrawaj kółka, nakładaj po łyżeczce farszu i zlepiaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3-4 minuty od wypłynięcia na wierzch. Margarynę rozpuść i wrzuć do niej listki tymianku. Podgrzewaj przez 2-3 minuty i zdejmij

Delicious Place
Kotlety z sorga - wegańskie i bezglutenowe 93

zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj z solą i olejem. Wlewaj gorącą wodę i zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkowuj cienko ciasto i wykrawaj kółka, nakładaj po łyżeczce farszu i zlepiaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3-4 minuty od wypłynięcia na wierzch. Margarynę rozpuść i wrzuć do niej listki tymianku. Podgrzewaj przez 2-3 minuty i zdejmij

Delicious Place