piernik - 7329 przepisów (strona:317/489)

Świąteczny sernik na pierniczkach 465

Świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami i delikatną czekoladą zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 1,2kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 180g masła 250g cukru 6 jajek 9ml olejku pomarańczowego 5 łyżek budyniu śmietankowego Dodatkowo: 450g pierniczków w czekoladzie 200g białej czekolady 4 łyżki mleka Dekoracja

Szalona Kuchnia Eweliny
Trufle piernikowe 139

Ruszamy z serią święteczną! Od dzisiaj do 9 grudnia codziennie pojawiać się będzie jeden przepis nawiązujący do świąt Bożego Narodzenia. 🙂 Moją dzisiejszą propozycją są trufle piernikowe

AleTorcik
Filety pieczone w piernikowej marynacie na kanapki 275

liść laurowy 2 szt.  🌲 kumin rzymski 1/3 łyżeczki 🌲 papryka słodka mielona 1 łyżeczka 🌲 papryka słodka wędzona 1/2 łyżeczki 🌲 pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki 🌲 cynamon 1/2 łyżeczki  🌲 przyprawa do piernika 1/2 łyżeczki  🌲 tymianek suszony 1/2 łyżeczki  🌲 pietruszka suszona 1/2 łyżeczki  PONADTO  🌲 filety drobiowe 600 g. ( 2 duże szt. )  Filety drobiowe dokładnie oczyszczamy. Peklosól mieszamy

Kuchnia Paulettes
Czekoladowa Panna Cotta 113

pyszna aromatyczne desery w sam raz na długie jesienne lub zimowe popołudnia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenie do wpisów z przepisami na tartę makową , zimową tartę z jabłkami , piernik lub pyszne kruche ciasteczka imbirowe . Składniki: 600 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 100 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1 laska wanilii 1 laska

Ciastkozercy
Świąteczne pierniczki 311

szkl. miodu - można ciut więcej nawet * 80 g masła * 1/2 szkl. cukru * 1 jajo * 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej * 1 łyżeczka sody oczyszczonej *2 łyżeczki przyprawy do piernika * papier do pieczenia Stella Wszystkie składniki razem zagniotłam. Rozwałkowałam ciasto na ok. 3-4 mm grubości i foremkami wykrawałam kształty pierniczków. Wyłożyłam gotowe na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Stella

Pieprzyć z Fantazją
Karp smażony 113

majeranku – śledzie w oleju – tatar ze śledzia – wigilijna kapusta – kompot z suszu – uszka wigilijne – zakwas do barszczu – barszcz wigilijny – pierniczki – szybki piernik – kruche świąteczne ciasteczka Przygotowanie : 40 minut Składniki: – 800 g filetów lub dzwonka z karpa – ew pół litra mleka – sól, pieprz – sok z połowy cytryny – kilka

nietylkopasta.pl
Orkiszowe ciasteczka korzenne 123

łyżeczka proszku do pieczenia  1-2 łyżki jogurtu  Kilka kropel aromatu karmelowego/toffie (opcjonalnie)  Przygotowanie:  Masło kroimy w kostkę. Siekamy razem z mąką, erytrolem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy jajka oraz jogurt. Jeżeli ciasto nie będzie chciało się zlepić dodajemy więcej jogurtu. Zagniatamy ciasto. Podsypujemy mąką. Ciasto formujemy w kulkę, przekładamy do miski

Czarnawisienka
ŚWIĄTECZNE BABECZKI BANANOWE 100

blogmas2019 czas start! 🙂 Zacznijmy od czegoś prostego, a mianowicie od bananowych babeczek, lekko „podkręconych”, by wpisywały się idealnie w ten szczególny okres. Odrobina przyprawy do piernika i nieco więcej cynamonu na pewno wprowadzą Cię w świąteczny nastrój. 🙂 Składniki (na ok 12 babeczek): 2 banany* 50g roztopionego masła 2 jajka 50ml mleka 1,5 dl [...] Artykuł ŚWIĄTECZNE BABECZKI BANANOWE

SandraFrej.com
ciasto piernikowo jabłkowe z brzoskwiniami 111

cukru pudru 70 g miodu, płynnego 4 jajka, białka oddzielone od żółtek 250 g margaryny 125 g śmietany 18% 115 g oleju, słonecznikowego 1 przyprawa do piernika 1i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 jabłka wykonanie: Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo żółtka, mód, olej, śmietanę oraz mąkę wymieszaną z sodą

Domowy Smak Jedzenia
Strucla z makiem 150

Dzisiaj będzie świątecznie. W końcu do świąt pozostał niecały miesiąc więc czas najwyższy pomyśleć co dobrego na nie przygotować. Klasyczna strucla z makiem to jeden z podstawowych, zaraz obok piernika i makowca, wypieków bożonarodzeniowy. Ciasto jest jak najbardziej tradycyjne, ale zmieniłam jej kształt strucli Dzięki temu nie trzeba jej kroić, bo w prosty sposób możemy oderwać kawałek. Strucla z makiem

PatiGotuje
Dyniowa granola 106

zdrowym prezentem:) Dyniowa granola Składniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich 0,5 szklanki otrębów (owsianych, żytnich lub innych ulubionych) 3 łyżki puree z dyni 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki pestek dyni 1/3 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu Miód i olej podgrzać do rozpuszczenia się, wymieszać

Obiad gotowy
Babeczki piernikowe nadziewane powidłami 355

Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut. Wyjąć z foremek i ostudzić na kratce. Polać odłożoną polewą i ozdobić. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na pierniki i ciasta piernikowe

Rodzinka w kuchni
Muffinki korzenne z powidłami 109

pokryte - kremową pierzynką. Składniki na 12 szt.: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy: 250 g serek mascarpone (schłodzony) 200 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej) 2-3 łyżki

Świat Ciasta
KRUCHE KORZENNE CIASTECZKA (IDEALNE DO WYCISKANIA WZORU) 90

tygodni w szczelnie zamkniętym pudełku.  Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 1/3 szklanki cukru * 125 g zimnego masła * 1 jajko * 2 łyżeczki płynnego miodu * 1 łyżeczka przyprawy do piernika (użyłam  Skworcu ) * dodatkowo foremki do wykrawania ciastek, w moim przypadku były to foremki z wytłoczonym do wyciskania wzorem , które nabyłam w sklepie  SWEETDECOR.PL . Wykonanie: Wszystkie składniki na ciastka umieścić

Zrób to smacznie
Ryba po grecku 181

majeranku – śledzie w oleju – tatar ze śledzia – wigilijna kapusta – kompot z suszu – uszka wigilijne – zakwas do barszczu – barszcz wigilijny – pierniczki – szybki piernik – kruche świąteczne ciasteczka Przygotowanie : 40 minut Składniki: – 800 g filetów z dorsza lub innej białej ryby – 1/2 kg marchewki – 2 większe pietruszki – 100 g selera

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania