piernik - 7416 przepisów (strona:323/495)

Zielona zupa cukiniowa 202

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 138

Przepis na bezglutenowe ciasteczka skondensowane jest bardzo prosty i uniwersalny. Można je upiec w wersji podstawowej lub z dodatkami, i wykorzystać: suchy mak, proszek truskawkowy, kakao, czekoladę, przyprawę do piernika… i nie tylko. To idealne łakocie na spotkanie przy kawie, czy też rodzinne uroczystości. Z jednej porcji wychodzi 35 ciastek. Gorąco polecam – dla osób na diecie bezglutenowej, dla dzieci

mojewypiekiinietylko
łatwa, smaczna piernikowa bajaderka... 164

Składniki: ciasto upieczone piernik kętrzyński 1 opakowanie, margaryna 150 gram, woda 3/4-1 szklanka, kakao 2 łyżki, dżem ze śliwek niskosłodzony 200 gram orzechy włoskie 3/4 szklanki, rodzynki 1/2 szklanki, wódka 50 gram, herbatniki 200 gram, krem toffi 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba upiec ciasto piernikowe wg opisu na opakowaniu, najlepiej dzień wcześniej lub użyć resztki ciast, ciastek margarynę zagotować

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki czekoladowo – korzenne 113

oblane białą czekoladą z pewnością podbiją wasze serca Składniki: 2/3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 120 g margaryny pół tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżeczki cynamonu łyżka przyprawy korzennej do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki gorzkiego kakao 3/4 szklanki cukru pół szklanki śmietany 12% Przygotowanie: Na samym początku rozpuścić margarynę na wolnym ogniu. Dodać

Za drzwiami kuchni
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 196

będą dwie blachy. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut. Nasze pyszności są gotowe, gdy brzegi są złociste, a wierzch lekko złoty. Ciastka po wyjęciu z piernika zdejmuje z blachy gdy są jeszcze ciepłe i plastyczne. Te amerykańskie słodkości są naprawdę przepyszne i nie można się im oprzeć

Korniszonki
Murzynek w 5 min!!! 123

bakalie. Wierzch możemy polać polewą lub po prostu posypać cukrem pudrem. Zapraszam 😊 Składniki: ciasto: jajka 3 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka 4 szklanki, kakao 2 łyżki, przyprawa do piernika 2 łyżki, soda 2 łyżeczki, kefir 500 ml, olej 6 łyżek, dodatkowo: dżem lub marmolada 1 mały słoik, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki suche wsypujemy do miski

kulinarne odsłony pati
Kruche ciastka 181

ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła 150 g cukru

Zasmakuj Kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO GOTOWANE W SŁOIKU 119

mlecznej 250 g masła 1 łyżka oleju rzepakowego 250 g cukru 450 g mąki pszennej 100 ml mleka 200 g chałwy 40 g kakao 4 jajka szczypta przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z pomarańczy 2 łyżki orzechów włoskich posiekanych posypka delecta DEKORADA karmel Suche składniki wymieszać ze sobą. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku

Kuchnia w oparach
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 169

pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna

Kuchnia w oparach
Keks piwny 175

Kiedy nudzą mi się ciasta miękkie, z przekładaną masą, szarlotki i serniki, piekę keks tradycyjny , pierniki albo ciasta na białkach. Są doskonałe na każdą chwilę, bo można je długo przechowywać, bo najlepiej smakują, podane z kubkiem gorącej aromatycznej herbaty lub z filiżanką pysznej kawy. Jeśli lubicie ciasta o wyraźnym smaku, zapachu i zwartej konsystencji, a do tego zawierające mnóstwo bakalii

Kuchnia u Krysi
Świąteczne kąski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami 168

indyka po 1 łyżce masła i oliwy sól, pieprz 4 niezbyt duże jabłka garść rodzynek marynata: 60 ml oliwy 30 ml cydru po 1 łyżeczce musztardy i przyprawy do piernika 2 dymki posiekane bez szczypioru sól, pieprz do smaku Miksujemy wszystkie składniki marynaty. Kroimy mięso na spore, dość cienkie kawałki. Wkładamy je do marynaty na minimum 3 godziny. Masło rozgrzewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Lody czekoladowe na ciepło 150

Przysmak dla dzieci ale nie tylko. Dla dorosłych opcja z dodatkiem rumu. Zamiast ciastka do kawy 🙂 Składniki 5-6 sztuk słodkich cukrowych rożków do lodów 2 opakowania pierników czekoladowych z nadzieniem po 200g 4 łyżeczki nutelli ( można zastąpić dżemem np malinowym,będzie mniej słodkie) kieliszek rumu, opcja dla dorosłych czekolada mleczna kolorowa posypka Czekoladę … Czytaj dalej Lody czekoladowe

gotuj ze mną