pieczywo - 17769 przepisów (strona:745/1185)

Kokosowa owsianka z siemieniem lnianym :) 134

układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu

Zdrowie na języku :P
Coś się do mnie uśmiecha - to Habżyki :) 122

dotychczas spożywanych przeze mnie podobnych produktów, czyli np. chlebków chrupkich. Są lekko chrupkie, o oryginalnym smaku, przepełnione ziarnami siemienia lnianego. Można je spożywać praktycznie do wszystkiego. Jako substytut pieczywa, do różnych past, kremów, zupek, na słono, słodko i jako przekąskę :) Wkrótce przestawię Wam moje propozycje wykorzystania Habżyków :) Można je zamówić na stronie sklepu 42* Raw and Happy. Obecnie są dostępne

Zdrowie na języku :P
Pomarańczowo - kakaowy krem z awokado i Hażbyki :) 115

Składniki: - pół dojrzałego awokado - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka świeżego soku z pomarańczy Wszystkie składniki blendujemy. Podajemy z kawałkiem pomarańczy na chrupiącym pieczywie, u mnie Habżyki naturalne :) Habżyki naturalne zawierają, oprócz siemienia lnianego całe ziarna słonecznika, które można zobaczyć i wyczuć podczas chrupania. Nie mają dodatkowych przypraw tak jak pomidorowo-bazyliowe czy cebulowo

Zdrowie na języku :P
Omlet kokosowy - z mąką kokosową i dynią :) 113

zaliczana do mąk bezglutenowych. Odznacza się niską zawartością tłuszczu, a dużą białka, lekko słodkim smakiem i delikatnością, którą nadaje swoim wypiekom :) Można ją zastosować do: wypieku babeczek, ciast, naleśników, pieczywa, placuszków, omletów, jako substancję zagęszczającą, dodatek do jogurtów, jako posypka różnych dań czy w formie panierki. Mąka kokosowa dzięki dużej zawartości błonnika wchłania większą ilość płynów niż inne rodzaje mąk

Zdrowie na języku :P
Hummus - pyszny i zdrowy :) 91

wsypać do malaksera, dodać wszystkie pozostałe składniki i miksować/blendować do momentu uzyskania gładkiej, bez grudkowej konsystencji :) W razie potrzeby dodać więcej oleju bądź wody.  Zajadać z pieczywem, warzywami bądź po prostu łyżeczką z pojemniczka

Zdrowie na języku :P
Pieczone pomidorki z czarnuszką :) 80

Czarnuszka kiedyś i dziś wykorzystywana jest głównie do wypieków pieczywa, świetnie współgra z warzywami, a także można stosować ją do potraw mięsnych jako odpowiednik pieprzu - używany zazwyczaj przez osoby z problemami żołądkowymi. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem leczniczym tej rośliny, między innymi pomaga w leczeniu trądziku i zapalenia skóry, korzystnie wpływa na układ odpornościowy, wskazana dla alergików i asmatyków

Zdrowie na języku :P
Naturalna Spiżarnia - Współpraca :) 196

układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. Kostki wołowe  Posiadają zdrowszy skład od standardowych kostek rosołowych, które można kupić

Zdrowie na języku :P
Puszyste bułeczki orkiszowe - tylko 4 składniki! :) 151

orkiszu pisałam TUTAJ . Jedna bułeczka bez pestek dostarcza ok. 215 kcal , z pestkami ok. 235 kcal .   Wystarczą tylko 4 składniki by móc cieszyć się domowym, pachnącym i świeżym pieczywem :) Składniki (4 bułeczki): 250 g mąki orkiszowej 20 g drożdży  100 ml wody + 50 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli morskiej Dodatkowo: 2 łyżki mleka 15 g pestek dyni

Zdrowie na języku :P
Paprykowa sałatka ze szpinakiem i fetą 188

Pyszna, chrupiąca sałatka z oliwkami i fetą - świetna solo, z ciemnym pieczywem ,  a także jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI  garść szpinaku 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki dymka - ze szczypiorkiem 120g sera feta kilkanaście czarnych oliwek świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek     PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy. Papryki kroimy w cienkie, krótkie paseczki. Dymkę siekamy. Fetę

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z brokułem 357

naturalny i majonez mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zalewamy nim składniki sałatki.  Sałatka jest idealna do mięs lub pieczywa, ale przede wszystkim do zjedzenia w towarzystwie Męża :* Smacznego

Lawendowe Niebo
Wiosenna sałatka z makaronem 963

ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić :) Ogórki obrać i pokroić, szynkę również pokroić ;) Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku. Do tej sałatki nie trzeba nic więcej poza dobrym pieczywem;) Smacznego

Lawendowe Niebo
Fasolka szparagowa na ciepło 187

mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę.  Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :) Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam

Lawendowe Niebo
Leczo z cukinii 122

ogniu. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i razem dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Najlepsze ze świeżym pieczywem

Lawendowe Niebo
Sałatka z tortellini 4190

wodą i wystudzić. Szynkę, ogórka, pomidora, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać majonez i doprawić. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Podawać samą lub z pieczywem. Ja zrobiłam do niej domowe bułeczki czosnkowe

Lawendowe Niebo
Spetsofai, grecki gulasz z papryką, kiełbasą i serem feta 187

wina podsmażone warzywa, bakłażana, pomidory, oliwki, cukier  oraz przyprawy. Dolewamy wody, tak aby płyn zakrywał warzywa. Przykrywamy i gotujemy przez około 15-20 minut. Podajemy z dodatkiem pieczywa, posypane pokruszoną fetą

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania