Mule w sosie śmietanowym

Mule w sosie śmietanowym

Mule w sosie śmietanowym

Małże w aksamitnym sosie śmietanowym na bazie białego wina. Najlepsze są świeże mule, ale mrożone też się nadają. Wbrew pozorom to danie szybkie w wykonaniu, a doskonałe zarówno na obiad jak i romantyczną kolację.Składniki:1 kg świeżych muli2 małe cebule3 ząbki czosnku1 łyżka oliwy z oliwek2 łyżki masłaszklanka białego wina1/3 szklanki śmietany 16%pęczek natki pietruszkipieprz, chilliMule oczyścić. Te, które są otwarte wyrzucić. Cebulę, czosnek i natkę posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, na której zeszklić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mule, sosy, mule w sosie śmietanowym, cebula, chilli, czosnek, kolacja, pieczywo, ryby, pietruszka, owoce morza, ryba, bagietka, obiad, masło czosnek, szybka kolacja, szybki obiad, obiad na szybko, sos chilli

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.