Świetna sałatka na imprezy wszelakiego rodzaju. Jest jej dużo, więc każdy może jej spróbować. Można ją jeść z pieczywem, lub bez żadnych dodatków. Jest też prosta w przyrządzeniu. SKŁADNIKI jedna podwójna pierś z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 3 duże pomidory niepełne opakowanie makaronu (wygląd wedle uznania) 3 ząbki czosnku duży jogurt naturalny 1 sałata lodowa przyprawa
Passions hobbies lifestopniowo tak, by zupa nie była zbyt rzadka, gulaszowa to zupa, która powinna być dość gęsta. Z podanych składników mnie wyszło 5l zupy. Do takiej zupki idealnie pasuje domowe pieczywo. U mnie z dodatkiem bagietek orkiszowo-żytnich. Smacznego
Smaczne ZdroweDwóch łakomych Włochów , nieco go modyfikując. Gennaro Contaldo oczywiście używa do niej fasoli świeżej, mi pozostało mu tylko zazdrościć :) Zupa smakuje jak pomidorówka z fasolą. Świetna ze świeżym pieczywem. Jeśli nie macie fasoli borlotti , oczywiście możecie wykorzystać inną odmianę. Znacie/jedliście fasolę borlotti ? Czekam na Wasze komentarze :) Zupa z fasolą borlotti na 4 porcje czas przygotowania: 1 godz. plus czas
Chilli Czosnek i Oliwadokładnie obliczyć jej temperaturę, żeby ciasto odpowiednio urosło. Piec, z którego wychodzą bułeczki mięciutkie i delikatne, super puchate, a jednocześnie z cudownie chrupiącą skórką, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Pieczywo jak z piekarni; tyle, że tym razem zrobiłam je sama (no dobrze, w duecie). Ekscytacja sięga zenitu, nie mogę przestać się uśmiechać i aż ciężko mi uwierzyć, że nie śnię
Pożeraczka, czyli raz adobrzezaskoczył takim śniadaniem. Cieszę się, że ma tyle pomysłów i nie zostawia gotowania tylko na mojej głowie :) Przyjemnie obudzić się rano i zjeść takie pyszne śniadanie. Do jajecznicy dostałam pieczywo i porcję widocznej na zdjęciu tapenady . Składniki /dla 2 osób/: 3 jajka 1 mała cebula garść szpinaku 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki chili
Pasja Smakudoprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem. Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego
kolorowotorcikowokostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą i śmietaną, dodając posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Podawać do wędlin i pieczywa
Czerwień i błękitwymaga wielu wyrzeczeń. Na szczęście w Internecie pojawia się coraz więcej przepisów z produktami dozwolonymi w takiej diecie. Smak tych bułeczek jest specyficzny i wyrazisty, więc wielbicielom klasycznego, pszennego pieczywa mogą nie przypaść do gustu. Przepis na około 8 małych bułeczek pochodzi stąd: KLIK . 150g mąki gryczanej 100g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 220ml wody 10g drożdży
Szefowa kuchniMoja wersja jest ciemniejsza od oryginalnej, ponieważ bakłażan zmiksowałam wraz z łupą. Pasta smakuje iście egzotycznie , ale jej wykonanie jest dziecinnie proste . Ma mnóstwo zastosowań. Można smarować nią pieczywo, używać jako dip do warzyw lub jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI Baba ghanoush 2 bakłażany 1-2 łyżeczki pasty tahini sok z cytryny (można zastąpić octem jabłkowym lub octem balsamicznym) czosnek
Zofianasama. Moje ulubione to oliwa z ostrymi papryczkami, oliwa czosnkowa i oliwa z rozmarynem i kolorowym pieprzem. Taka oliwa ma szereg zastosowań w naszym domu : do sałatek, pieczywa, makaronów, mięs, zapiekanek, pizzy itd. :) Przygotowanie takiej oliwy jest niezmiernie proste. Wystarczy kilka wyparzonych i osuszonych zamykanych butelek (najlepiej ciemnych), oliwa extra virgine, kilka ząbków czosnku, ostre suszone papryczki, gałązka
Moje Kuchenne Rewelacjebardzo prosty sos wprost idealny gdy robicie spontaniczne spotkanie ze znajomymi bądź prywatkę. Jest to też doskonały dodatek do potraw i wszelakich przekąsek od paluszków po krakersy czy chrupkie pieczywo. W okresie karnawału na pewno znajdziecie miejsce dla tego pysznego sosu. Jeśli Wam się podobało polubcie Kuchnię PROzdrowotną i zapamiętajcie jej adres :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 5 minut! Składniki
Kuchnia PROzdrowotnarumiany kolor, pod koniec delikatnie posól (nie mieszaj grzybów łyżką, tylko delikatnie potrząsaj patelnią) tak podsmażonymi grzybami natychmiast obkładaj ugotowaną wcześniej kapustę serwuj całość na gorąco z ulubionym pieczywem (ja podałam z ciabattą
Szybko SzybkowarPyszne kotleciki drobiowe, które można serwować na 2 różne sposoby: polane sosem serowym lub schłodzone i pokrojone w plasterki, np. na świeże pieczywo. Schłodzone plasterki można także delikatnie natłuścić olejem i przygrilować lub opcjonalnie podsmażyć na maśle. Z dodatkiem rukoli i oliwy smakują obłędnie. Sos do kotletów zrobiłam na bazie mleka i wywaru z gotowania kotletów
Szybko SzybkowarPotrzebujemy: - 50 g chudego twarożku - 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego - łosoś wędzony - chleb pełnoziarnisty - sałata - szczypiorek - sól - przypawa do kanapek od Ziołowego Zakątka Twarożek mieszamy z przyprawami i jogurtem. Pieczywo podpiekamy w tosterze bądź piekarniku. Smarujemy przygotowanym serkiem i dodajemy pozostałe składniki. Posypujemy posypką do kanapek
Zdrowie na języku :Ptylko moje nie są nafaszerowane niepotrzebnymi składnikami, ulepszaczami i barwnikami. Swoją drogą, piekarnie powinny zainwestować w taką mąkę żołędziową i dodawać ją zamiast karmelu w celu polepszenia barwy pieczywa :) Składniki na 4 średnie bułeczki: - 150 ml mleka - 15 g drożdży - 170 g mąki pełnoziarnistej pszennej - 50 g mąki żołędziowej - 50 g mąki żytniej - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 jajko
Zdrowie na języku :P