Croissant (rogaliki z ciasta francuskiego)

Croissant (rogaliki z ciasta francuskiego)

Croissant (rogaliki z ciasta francuskiego)

Przepis na : śniadanie

Croissant to rodzaj pieczywa z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjne są bez nadzienia w środku. Oryginalne Croissanty pierwszy raz jadłam w Paryżu wiele lat temu, podawali nam je na śniadanie obok bagietek. Doskonale smakowały z konfiturami, ale bez dodatków, miały również wyśmienity smak. Moje Croissanty przygotowałam 2 blatów gotowego ciasta francuskiego. Potrzebujemy do ich przygotowania jeszcze żółtko roztrzepane z łyżeczką zimnej wody, posłuży do posmarowania croissantów przed pieczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, pieczenie, ciasto francuskie, śniadanie, konfitura, pieczywo, lekka, śniadania, ciasto francuskie, bagietka, ciasteczka, bez pieczenia, lekkie ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.