pieczywo - 17769 przepisów (strona:743/1185)

PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONYM ŁASOSIEM 93

Zapraszam na kolejna odsłonę past kanapkowych. Tym razem prym wiedzie wędzony łosoś. Pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem lub pumperniklem. Ja ją jednak dzisiaj zaserwowałam z grzankami. Polecam serdecznie. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia 2 cebulki dymki 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 strąka białej papryki 2 suszone pomidory 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej (lub innej ostrej) sól pieprz

Kuchnia w opałach
PASTA KANAPKOWA Z KUKURYDZĄ 100

zrobić: Pokroić: jajko w drobną kostkę, kabanosy w drobne talarki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszać. Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Swoją wersję podałam jeszcze dodatkowo z małymi pomidorkami i gorgonzolą

Kuchnia w opałach
BRUSCHETTA Z RYDZAMI 99

minut. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Pod koniec wsypać dymkę i dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojone i skropione oliwą z oliwek kromki bagietki. Na tak przygotowane pieczywo nakładać grzyby

Kuchnia w opałach
BRUSCHETTA Z FASOLĄ I CHORIZO 124

pomidorki. Całość smażyć, aż się wszystkie składniki dobrze połączą i zagrzeją. W między czasie kromki bagietki skropić oliwą i zrumienić na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Na tak przygotowane pieczywo, nakładać fasolowy (gęsty) sos. Bruschetty podawać posypane posiekanym szczypiorkiem

Kuchnia w opałach
860. Chałka smażona w maśle orzechowym. 147

Orzechowe tosty francuskie* z gruszką *z masłem orzechowym, z domowej chałki  I jakbyście byli zainteresowani to wczorajszy post uzupełniłam o przepisy ;) Przepis: 2 grube kromki chałki/innego słodkiego pieczywa ok.20-30g masła orzechowego jajko 30-50ml mleka szczypta soli, cynamonu Wszystkie składniki oprócz chałki wymieszać, w powstałej masie wymoczyć kromki chałki, aż cały płyn zniknie. Smazyć na rozgrzanej patelni

More food, love and dreams
Domowa kiełbasa toruńska 252

trudniej się kroi (zdjęcie powyżej) niż zimna „zawiązana” już kiełbasa (ostatnie zdjęcie) ale dla nas nie ma to żadnego znaczenia. Do tego ulubiona musztarda lub chrzan, świeże pieczywo i domowe ogórki np. małosolne. Smak nie do opisania. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można doprawić kiełbasę dokładnie tak jak lubimy. My lubimy bardzo pieprzną i mocno czosnkową

OstryKęs
szybkowar-gołąbki indycze na ostro w sosie pomidorowym... 172

zagotować - pomidory blenderem zmiksować ze śmietaną i mąką, wlać do wywaru i zagęścić sos, do smaku można doprawić np. przyprawą w płynie gołąbki podać z sosem np. do ziemniaków, pieczywa, kaszy................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka kukurydza, jajko por ... 246

Kolejna sałatka odhaczona... podana z pieczywem w sam raz na drugie śniadanie... oczywiście można ją podać do mięsa lub jeść samą, na kolację taka sałatka też będzie dobra... jak zwykle pełna dowolność. Ps. Sałatka dzięki dodatkowi pora i cebuli jest lekko ostra ... Składniki: 1 por (biała część) 3 małe czerwone cebule 5 jajek 1 puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu

IMPRESJA SMAKU
Mule w tajskim sosie kokosowym z sosem chili 164

minuty aż się otworzą. Otwarte muszle przełożyć łyżką cedzakową do sosu kokosowego, posypać dymką i bazylią, gotować minutę. Przełożyć na talerze, polać sosem kokosowym. Podawać z ryżem lub pieczywem oraz sosem chili w ilości wg. uznania

SzczyptaSmaQ
Jajecznica z kiełkami na patelnię 152

kiełki przez 3 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Czekamy, aż białka trochę się zetną i mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji. Podajemy np. na sałacie lodowej z pieczywem. Pyszne śniadanie

Moje Kuchenne Rewelacje
Keks z olejem kokosowym 163

cenne wartości, jakie posiada olej kokosowy warto na stałe wprowadzić go do naszej diety. Dzięki stałej konsystencji (przy przechowywaniu w temp. powyżej 25 stopni) nadaje się do smarowania pieczywa. Idealnie sprawdza się jako olej do smażenia, gdyż nie pali się, nie jełczeje, natomiast nadaje potrawom orientalny smak i aromat.  Warto zastąpić nim tradycyjne oleje do smażenia, gdyż jest

Z Kuchni Do Kuchni
Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi 140

Mężowi;) I takie cuda mogliśmy jeść na dzisiejszą kolację;) Pychota!  Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi Składniki: dwie małe gałązki pomidorków koktajlowych 25g masła 5 jajek kilka plasterków szynki ciemne pieczywo łyżka śmietany kremówki oregano sól pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie: Pomidorki układamy na rozgrzanej patelni polanej oliwą. Posypujemy solą oraz pieprzem i zostawiamy na małym ogniu. Równocześnie na drugiej patelni

Lawendowe Niebo
makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro... 115

ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Duszone poliki wołowe 174

żeby pokryła mięso i ponownie umieszczamy w piekarniku na około 2 godziny. Mięso jest gotowe, gdy dosłownie się rozpada. Przekładamy na talerze, polewamy powstałym sosem i podajemy np. z pieczywem. Smacznego

My Culinary Art
Ciabatta z pomidorami i mięsem 238

rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy kolejno rukolę, mięso, ser oraz pomidory.  5. Podrzewamy, do czasu kiedy ser się rozpuści a mięso będzie ciepłe. Możemy to zrobić w piekarniku

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania