Przekonałam się o tym osobiście. Bułeczki drożdżowe piekę bardzo często, bo rodzina bardzo je lubi, są smaczne, tanie, podzielne, świetnie się mrożą i sprawdzają się w zapracowanych tygodniach na śniadania, kolacje, do śniadaniówek. Mam swój ulubiony przepis na ciasto drożdżowe (poniżej). Zwykle bułeczki piekłam okrągłe, jeszcze częściej zawijałam je i układałam w kwadratowej blaszce – piekły się tam przytulone
Dorota SmakujeOwocowe śniadanie z granoli i mleka roślinnego z dodatkiem owoców. Liofilizowane owoce zachwycają smakiem i chrupkością. Świetne są w granoli ale kawa latte smakuje z truskawkami niesamowicie ;) Spróbujcie płatki owsiane bezglutenowe ( lub zwykłe) - 500 g miód - 3 łyżki olej - 2 łyżki migdały obrane - 100 g truskawki liofilizowane opakowanie maliny liofilizowane opakowanie (np. takie) Płatki wysypać na blachę wyłożoną
AZgotuj!Owsianka z prażonymi jabłkami i orzechami. Zdrowe, fajne śniadanie, które możemy urozmaicać dowolnymi dodatkami. Do tej owsianki użyłam domowych, prażonych jabłek ze słoika, które robię co roku na zimę. Są bez dodatku cukru, po prostu 100% jabłek Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 szklanki mleka łyżka miodu około 8 łyżek prażonych jabłek garść posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Płatki
NiePieprz.plŚniadanie na bogato 🙂 Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma masło sok z … Czytaj dalej Omlet z ryżem i pstrągiem
czarrna od kuchniWolicie placki na słono (np ziemniaczane, z cukinii) czy na słodko? My lubimy obie wersje zdecydowanie! Placki to danie tanie, szybkie, sycące i fajnie podzielnie. Placki sprawdzają się na śniadania, kolacje i na lunch do śniadaniówki. Placki to danie zero waste – można do nich dorzucić dojrzałe banany, gruszki czy resztki kasz. Placki lubią dzieci! Tym razem chciałam zaprosić
Dorota Smakujebułki od zważenia do wyjęcia z pieca to 30 minut o tyle nie mogłam znaleźć tych 30 minut. W końcu się udało i pyszne bułki zajadałam na śniadanie, polecam i Wam do wypróbowania. Bułki śniadaniowe w 30 minut. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietych potraw, które świetnie smakują na ciepło jak i zimno, dzięki czemu bez obaw można brać je do lunchbox’a do pracy, czy szkoły. Mogą być zarówno śniadaniem, jak i obiadem na słodko. Dzisiaj akurat w wersji „na wypasie”, bo w zestawie z rewelacyjnym, domowym sosem waniliowym. Mniam! Składniki na 8-10 naleśników: – 250ml mleka
Be Fit Be StrongChleb: domowa piekarnia" . Przepis jest znakomity a rogale przepyszne, wyrastają jak szalone a smakują obłędnie. Nie potrzeba do nich żadnych dodatków tylko mleko, kakao czy herbatę i śniadanie gotowe. Zachęcam do upieczenia. Rogale śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieobecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy
Kardamonovydopóty trzeba je jeść. Wymyślam co tylko się da aby je dołożyć do dania. Dziś to czysta poezja smaku, delikatne naleśniki dunkanowe i rewelacyjne karmelizowane figi. Polecam serdecznie na śniadanie, obiad czy deser. Naleśniki z figami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna iść o 15 i spokojnie koszyk grzybów uzbierasz :) ale to takie nasze miejsce :) Jednak Młoda grzybów nie jada i ogólnie przez chorobę z apetytem gorzej. Dlatego na śniadanie trzeba było wymyślić coś co połknie w zasadzie i nie będzie musiała gryźć ;-) To co nam przyszło do głowy do kasza manna. Własnej roboty najlepsza :) Dla niej
Gotowanie z pasjąmożna iść o 15 i spokojnie koszyk grzybów uzbierasz :) ale to takie nasze miejsce :) Jednak Młoda grzybów nie jada i ogólnie przez chorobę z apetytem gorzej. Dlatego na śniadanie trzeba było wymyślić coś co połknie w zasadzie i nie będzie musiała gryźć ;-) To co nam przyszło do głowy do kasza manna. Własnej roboty najlepsza :) Dla niej
Gotowanie z pasjąprzez markę Sokołów. Wraz z początkiem września w wielu domach zaczął wybrzmiewać powtarzalny refren: szkoła, dom, zajęcia dodatkowe, zadania domowe.. W tym wszystkim jeszcze trzeba dodać codzienne obiady, śniadania, zakupy.. Rodzicom z pewnością nie jest łatwo. … Artykuł Śniadaniowa mocy, przybywaj! – relacja z warsztatów kulinarnych Sokołów pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaLubicie śniadania na słodko? Polecam Wam przepyszne placuszki dyniowe! Mają piękny kolor, są lekko słodkie i zachwycają smakiem. Ponadto możecie jeść je same, z domowymi powidłami albo owocami. Wszystko zależy od waszych upodobań, ponieważ placuszki smakują z większością dodatków . Placuszki dyniowe 130 g puree z dyni ((1/2 szklanki) ) 75 g jogurtu naturalnego typu skyr 70 g mąki jaglanej
Przepisy na widelcuPudding owsiany nie przypomina w smaku tradycyjnej owsianki. Smakuje bardziej jak delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie
Mienta blog