Syrniki - placki twarogowe

Syrniki - placki twarogowe

Syrniki - placki twarogowe

Pomysł na ciepłe, słodkie śniadanie - syrniki, czyli smażone placki twarogowe, które są proste i szybkie do przyrządzenia. Do ich przygotowania będzie potrzebować niewiele składników. Syrniki w smaku przypominają pieczony sernik. Placki najlepiej smakują podane na ciepło. Składniki na 8 sztuk (2 porcje): 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 1 jajko 2-3 łyżki mąki pszennej + trochę mąki do obtoczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego (15 g) olej do smażenia Do miski przełożyć twaróg, wbić jajko i wsypać cukier. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.