pieczywo - 17769 przepisów (strona:350/1185)

Kanapka z awokado i tofu 135

Kanapka z awokado i tofu Dzisiaj wstałem rano z wielką chrapką na pieczywo. Nie chciałem jednak robić sobie zwykłych kanapek lub zajadać się chlebem z bułką… To zbyt zwyczajne. Popatrzyłem co mam w lodówce, a jest tam teraz sporo rzeczy, więc długo patrzyłem… Pomyślałem na co mam smaka i mnie olśniło… Wypasiona kanapka z awokado i tofu

Blendman
TOSTY FRANCUSKIE NA SŁODKO 142

Tosty francuskie to potrawa z jajek, mleka, chleba. Najczęściej przygotowuje się je z bułki wrocławskiej ale też pyszne wychodzą na chlebie tostowym. Idealnie sprawdzi się tutaj pieczywo czerstwe. Składniki: 1 małe op chleba tostowego 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżki cukru masło owoce sezonowe cukier puder sok z cytryny Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i cukrem. Na patelni rozgrzać

Kuchnia w oparach
Chleb z garnka 191

Jak dla mnie to najlepszy przepis na domowy chlebek. Oczywiście biorąc pod uwagę te mega proste i szybkie przepisy. Ostatnio próbowałam zrobić chleb na zakwasie, ale

Smaki Na Talerzu
Bezglutenowe kluski z soczewicą 169

minut od ponownego zawrzenia wody i wypłynięcia klusek na powierzchnię. Kluski podawać np. z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty czerwonej. Niewykorzystany farsz może zostać użyty jako pasta do pieczywa

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami 131

Delikatnie wmieszać połówki przepiórczych jajek, można je także ułożyć na sałatce jajecznej wyłożonej na półmisek. Sałatkę jajeczną z przepiórczymi jajkami wstawić do lodówki, aby się schłodziła. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Kanapka z awokado i tofu 129

Kanapka z awokado i tofu Dzisiaj wstałem rano z wielką chrapką na pieczywo. Nie chciałem jednak robić sobie zwykłych kanapek lub zajadać się chlebem z bułką… To zbyt zwyczajne. Popatrzyłem co mam w lodówce, a jest tam teraz sporo rzeczy, więc długo patrzyłem… Pomyślałem na co mam smaka i mnie olśniło… Wypasiona kanapka z awokado i tofu

Blendman
Bułki z przedziałkiem 129

Przepis na domowe bułki z przedziałkiem. Mają chrupiącą skórkę i leciutkie puszyste wnętrze. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6-7 sztuk Trudność przygotowania:  łatwe

karolgotuje
Drożdżowe bułki pszenne 110

Świeże, pachnące bułeczki na śniadanie, kto ich nie lubi? Nie wszyscy mają piekarnie pod nosem i „mogą wyskoczyć”, aby kupić na śniadanie świeże pieczywo. Pozostaje nam wtedy upiec własne bułeczki bez konserwantów i ulepszaczy, a zrobienie ich wcale nie jest trudne. Z mojego przepisu wychodzi 10 bułek, ale jeżeli chcecie, aby były większe to możecie ciasto podzielić

Danka Pichci
Zamień masło na awokado i przygotuj niesamowite tosty na słono i słodko 165

gdyby tak zamiast smarować pieczywo masłem, rozsmarować na nim awokado? Dołożyć do tego mnóstwo ciekawych składników, pełnych kolorów oraz smaków, które jednocześnie idealnie się z sobą komponują? Przetestowałam ten pomysł – awokado sprawdza się rewelacyjnie jako zamiennik masła, jest neutralne, kremowe i świetnie się komponuje z innymi smakami. Przyznam się szczerze i nieskromnie, że to jeden z moich najbardziej szalonych

Eat me! Fit me!
Gołąbki z mięsem i parmezanem w sosie pomidorowo-paprykowym 225

małym ogniu ok. 5 min. Do pomidorów dodajmy mascarpone i doprawiamy - blendujemy. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy gołąbki z obu stron - polewamy sosem i gotowe! Gołąbki podajemy z pieczywem lub ziemniakami

Alutka-Gotuje
Pasta z oliwek i sera pleśniowego 148

cytryny 1.5 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu 1. Do miski dodajemy wszystkie składniki i wszystko dokładnie blendujemy. 2. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy wg uznania na pieczywie, grzankach waflach itp. Smacznego!!! Artykuł Pasta z oliwek i sera pleśniowego pochodzi z serwisu

karolgotuje
Wielkanocny żur na wędzonce 147

mniejsze kawałki kiełbasę (białą i wędzoną) oraz pokrojoną marchewkę. Wsypać majeranek oraz stopniowo wlewać żurek ze śmietaną jednocześnie mieszając. Nie trzeba już zagotowywać. Podawać z ugotowanymi ziemniakami, jajkiem oraz pieczywem. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Awokado z tofu 165

porcje: -1 awokado -2 jajka – 1/2 łyżeczki czerwonej papryki – do smaku sól i pieprz – garść szpinaku – 90 g tofu – zioła prowansalskie – do podania pieczywo Przygotowanie: Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ, zostawiając 1 cm przy krawędziach. Szpinak myjemy i drobno kroimy. Do szpinaku dodajemy pokrojony drobno szpinak i mieszamy wszystko doprawiając

I LOVE LIFE
PASTA JAJECZNA 162

Polecam Ci moją niezwykle prostą i smaczną pastę/sałatkę jajeczną z dodatkiem rzodkiewek i szczypioru. W klimacie wielkanocnego śniadania jak znalazł. Smakuje na kromce pieczywa lub ot tak, sama, wyjadana łyżeczką. Do pasty możecie dodać także drobno posiekane pieczarki (4 duże) lub posiekaną paprykę czerwoną (połowę dużej) – surową lub tę pieczoną, która idealnie podkręci smak pasty, a gruby

Zasmakuj Kuchni