pieczywo - 17769 przepisów (strona:358/1185)

Bigos z młodej kapusty / Young cabbage stew 193

wraz z koperkiem i dopraw całość odrobiną soli, pieprzu i cukru. Całość gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez około 10 minut i podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego! English version Young cabbage stew (3-4 servings) Ingredients: 1/2 of young cabbage, chopped (or 1 if cabbage is small) 2 tomatoes, diced (or 1x400g tin of chopped tomatoes

karmelowy
Zupa krem z kalafiora i soczewicy 110

poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii, obniża poziom cholesterolu, a do tego jest bogata m.in. w witaminy z grupy B. Mnie często tych witamin brakuje, bo jem mało pieczywa. Niedobory lubię uzupełnić właśnie taką zupą. Soczewica, podobnie jak kalafior, jest też źródłem błonnika. Oba warzywa, szczególnie kalafior, są niskokaloryczne. Czy wiesz, że 200 gramowa porcja kalafiora ma jedynie

Niedzielny kucharz
Menu na dzień 1200 kcal II 104

Łyżka soku z cytryny Łyżka oliwy Panzanella – to włoska sałatka pełna pysznych i zdrowych warzyw. Doskonale nadaje się na lunch, bo ma też w sobie węglowodany w postaci pieczywa i białko – w przypieczonej szynce parmeńskiej! Kiedy przychodzi sezon na szparagi, warto wzbogacić panzanellę o to pyszne, zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Pycha! Zobacz jak zrobić panzanellę krok po kroku

Niedzielny kucharz
Karkówka w jogurtowo – paprykowej marynacie 174

piekarniku. Trzeba przygotować marynatę i obtoczyć w niej mięso przynajmniej 24 godziny przez pieczeniem. Karkówka upieczona w piekarniku może być jedzona zarówno na ciepło jak i na zimno z pieczywem. Zobacz: Klasyczne pszenne bułki Składniki na marynatę 400g gęstego jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka oregano 3 ząbki czosnku Dodatkowo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chłodnik litewski na wesoło 82

przed podaniem do lodówki na 1 lub 2 godziny. Najlepszy schłodzony. Właściwie to już wszystko, wystarczy podać z jajkiem, polać dodatkowo śmietanką, posypać zieleniną i zajadać z ziemniakami, z pieczywem lub po prostu bez żadnych dodatków. Ja lubię chłodnik taki dość gęsty, ilość składników zależy od Waszych upodobań. Najwięcej powinno być botwiny, to ona daje smak i kolor. Zamiast zsiadłego

Leśny Zakątek
Karmazyn w rozmarynie / Redfish in rosemary 133

naczyniu do zapiekania. Polej oliwą i posyp listkami rozmarynu. Między filetami ułóż awokado z orzeszkami. Wstaw do pieca i piecz 20 minut. Podawaj z pieczoną bagietką lub innym pieczywem. Ingredients: (2 servings) 500 g fillet of redfish (or sea bream, cod) 1 avocado 1 tbsp chopped peanuts 2 tbsp lemon juice 2 sprigs of rosemary 2 tablespoons of olive

Delicious Place
Pasta do pieczywa z ciecierzycy i kukurydzy 135

Pyszna domowa pasta do pieczywa. Łatwa w przygotowaniu, wystarczy zblendować składniki. Gotowa w 10 minut plus chłodzenie. Tania, bo potrzebujemy tylko dwóch składników plus oliwa i przyprawy. Pasta jest wegańska. Bardzo polecam. Zróbcie. Nam bardzo smakowała. Potrzebujemy: 30 dag ciecierzycy ze słoika pół puszki kukurydzy 2 łyżeczki oliwy z oliwek suszona cebula według uznania suszony czosnek według uznania bazylia suszona

Izabelawkuchni
Bubale 248

powodzeniem jest to wykorzystywane przez małe niesnaczące organizacje do forsowania swoich koncepcji. Pamiętacie jak pisałem o łemkowskim daniu oszczypki? Teraz już nikt nie pamięta czym były prawdziwe oszczypki - pieczywo ziemniaczano-owsiane. Za to wszyscy twierdzą, że to ser, w najlepszym wypadku z owczego mleka. Łemkowie kontra Górale podhalańscy 0:1. Tu jest podobnie. Społeczność żydowska w USA mogła rozwijać się

Kryzysowa Książka Kucharska
Kokosowe gofry 106

Między domowym pieczywem, które ostatnio wypiekaliśmy z dzieciakami dość często wkradały się też inne smakołyki. Robiliśmy gofry kokosowe, które w konsystencji są zupełnie inne niż te klasyczne biszkoptowe, mają inną strukturę i są cieższe.  Nie mniej jednak bardzo smaczne  i mięsiste . Składniki: 3 duże jajka 4 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju 10 łyżek mleka 1 łyżeczka

Życie zaczyna się w kuchni
Szybki chłopski gar 93

Kiełbasy kroimy w talarki. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy fasolę wraz sosem. Podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Magazyn Aromat lato 2020 104

Kolejny numer Magazynu Aromat już czeka na swoich Czytelników. Jak zawsze jest w nim dużo ciekawych przepisów, m.in. na domowe pieczywo, wegańskie ciasta bez pieczenia, dodatki do grilla, serniki... Z pewnością każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie, a ja zachęcam do gotowania:) W kapeluszu na okładce ... to ja;) https://issuu.com/magazynaromat/docs/lato2020_00cf94bc0c9231

Obiad gotowy
Chleb razowy z pestkami dyni 107

Kiedyś, w zamierzchłych czasach, gdy jeszcze kupowałam pieczywo w sklepie (czyli jakieś 3-4 miesiące temu) kupiłam bułki z pestkami dyni. Smakowały mi okrutnie. Ogólnie pestki z dyni uważam za bardzo fajny dodatek - nadają fajny smak i potrafią nieźle namieszać w teksturze dania. A ponieważ akurat nadszedł dzień, gdy trzeba upiec kolejny chlebek, mając w pamięci smak tamtych bułek postanowiłam

Z notatnika dietetyka
Letnie wydanie Magazynu Aromat 125

lata i dzielić przepisami na pyszne, lekkie dania, idealne na upale dni... W tym numerze znajdziecie między innymi przepisny na letnie, lekkie kolacje. Przygotowaliśmy wiele pomysłów na wyśmienite, domowe pieczywo. Dzielimy się z Wami pomysłami na wegańskie ciasta bez pieczenia, jaagodowe pyszności czy dodatki do letniego grilla.      Zapraszamy do lektury. Zespół Magazynu Aromat

Życie zaczyna się w kuchni
Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą 108

Prosta i pyszna sałatka. Idealna jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Można ją podać ze świeżym pieczywem. Uwielbiam ta sałatkę w sezonie gdy warzywa są wyjątkowo chrupiące, pachnące i świeże. Polecam, zróbcie, zajmie Wam to dosłownie 15 minut. Potrzebujemy: pół główki zielonej sałaty 2 ogórki szklarniowe lub 4 gruntowe pęczek rzodkiewek 2 ogórki konserwowe 2-3 łyżki

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania