pieczywo - 17769 przepisów (strona:355/1185)

Gofry wytrawne 170

Gofry wytrawne, to świetna alternatywa dla posiłków z pieczywem. Są też rewelacyjną propozycją na śniadanie lub kolację, ale można je przygotować także na obiad. Są przepyszne, a do tego można podawać je z różnymi dodatkami, dzięki czemu możecie dopasować je do potrzeb i wykorzystać produkty, które zalegają w lodówce . Drukuj Gofry wytrawne Przygotowanie: 1 h. Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka

Przepisy na widelcu
Babka płesznik na odchudzanie 120

zdrowotne właściwości. Należy go wypić, bądź samym śluzem przetrzeć twarz lub inne miejsca na których wystąpiły zmiany. Same suche nasionka można dosypywać do musli bądź wypieku domowego pieczywa, jednak w tym wypadku należy regularnie uzupełniać wodę w ciągu dnia w organizmie. Cena babki płesznik jest zależna od producenta jednak standardowo jest bardzo niska. Z reguły zapłacimy około kilkunastu złotych

Żyję by jeść
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 144

bazowy - serdecznie zachęcam do próbowania! Pasta nadaje się jako przekąska - wystarczy zajadać ją pokrojonymi w słupki warzywami lub (mniej zdrowymi) nachosami. Może być również dodatkiem do kanapek, smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Smacznego! Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana Składniki: 2 bakłażany 1 łyżka tahini 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki oliwy z oliwek

Gary Bez dna
Pyszne domowe bułeczki 195

wychodzimy z domu, więc do głowy przychodzą rożne pomysły. U mnie domowe bułeczki z mąki pełnoziarnistej i orkiszowej. Pyszności! Polecam wszystkim, którzy cenią sobie domowe pieczywo. SKŁADNIKI : 2 szklanki mąki pełnoziarnistej np. Lubella 2 szklanki mąki orkiszowej  3 łyżki oliwy  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 25 g. drożdży świeżych  jeden i pół szklanka mleka WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
prawdziwki w zalewie słkodko-kwaśnej... 158

nagrzany na 130C, grzanie góra/dół, pasteryzować 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - prawdziwki w zalewie słodko-kwaśnej są w naszym domu najsmaczniejszym dodatkiem do pieczywa, sałatek, do zakąsek.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka po bretońsku 124

wlać pomidory z puszki. Dosypać majeranek, paprykę, świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. Całość gotować na małym ogniu 20 minut. Fasolkę po bretońsku podawać na gorąco z ulubionym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Młoda kapusta 119

przykryciem na małym ogniu do miękkości (ok. 20 minut). Na koniec dodać posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać. Młodą kapustę z koperkiem podawać na gorąco z ziemniakami lub razowym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa krem z pora 133

liść laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Dodać łyżkę masła, zmiksować blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę krem z pora można podawać z grzankami z pieczywa lub groszkiem ptysiowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa krem z pora pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 142

także na zwykłe, codzienne śniadanie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na ugotowanie się jajek. Z pewnością posmakuje każdemu, z dodatkiem pełnoziarnistego lub chrupkiego pieczywa stworzy duet idealny, zdrowy i ładnie wyglądający. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać. Składniki 6 jajek 1 pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego) 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany

niecodziennikpary
Chili con carne 129

pozostałe składniki, czyli kukurydza, czerwona fasola oraz przecier pomidorowy. Jest to danie, które można serwować na obiad i podać je z ryżem, lub na kolację z tortillą czy też pieczywem. Z każdym dodatkiem chili con carne będzie smakowało doskonale i zaspokoi każdy głód. Składniki 1 / 2 kg mięsa mielonego wołowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego

niecodziennikpary
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 107

pieprzem. Gdyby konsystencja była za gęsta, można dodać więcej jogurtu lub kwaśnej śmietany, która dodatkowo wzbogaci smak dania. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pasta z makreli i twarożku 136

makrelę, rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, majonez, koperek, dokładnie wymieszać do połączenia się składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę z makreli i twarożku podawać ze świeżym lub chrupkim pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z makreli i twarożku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona w piwie 149

piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem około 60 minut , co jakiś czas kiełbasy polewać sosem. Białą kiełbasę pieczoną w piwie podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa lub ugotowanych ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona w piwie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Smalec z kaczki 128

oraz pieprz. Mięso kaczki przełożyć do słoiczka, zalać ciepłym tłuszczem i wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku. Odstawić do stężenia. Smalec z kaczki podawać na zimno, z dodatkiem pieczywa oraz kiszonych ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Smalec z kaczki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zielone szparagi z jajkiem poszetowym 128

ogniu 2-3 minuty. Jajko poszetowe wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na papierowy ręcznik. Wykonanie Szparagi ułożyć na talerzach, polać sosem holenderskim, wyłożyć jajka w koszulce. Podawać z pieczywem lub grzankami np. z żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zielone szparagi z jajkiem poszetowym pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary