jogurtów najlepiej mi się sprawdził Zott 3%. Do środka dodałam pęczniejące pod wpływem wilgoci ziarna tj. siemię lniane i nasiona chia, a także słonecznik. Bardzo lubię ziarno słonecznika w pieczywie. Składniki na chleb (foremka ok. 20 cm, 21 kromek o wadze 50 g): 500 g płatków owsianych 20 g ziaren słonecznika 10 g siemienia lnianego 10 g nasion chia
DietologDojrzałe awokado oraz wędzony łosoś na pełnoziarnistym chlebie to dobry pomysł na szybkie a zarazem wykwintne kanapki. Jak dla mnie to znakomite połączenie ponieważ są smaczne oraz zdrowe. Składniki: pieczywo pełnoziarniste (u mnie 8 kromek) dojrzałe awokado (2szt) łosoś wędzony (400g) dodatkowo pomidory suszone, ogórek Sposób przygotowania: Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę a następnie łyżką wyciągnij miąższ. Przełóż
wysmienityMoje dzieci bardzo lubią wypieki z nadzieniem orzechowym, a te bułeczki są tak pyszne, że po upieczeniu znikają w tempie ekspresowym. Spróbujcie Składniki: – 280g mąki
Smaki Arminepatelni układamy zielone szparagi, które doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z domowym sosem np. sosem czosnkowym , BBQ z tego przepisu , lub sosem tysiąca wysp , jakąś pyszną sałatką i pieczywem lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Kiełbasa w boczku z grilla appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętrufle z burakiem, to zdrowa i pyszna przekąska. Tak przygotowane są niesamowitą ozdobą na stole i zapewne zaskoczą domowników i gości. Trufle można podawać jako osobną przekąskę lub z pieczywem. Świetnie będą pasować do grzanek. Mój mąż posmarował sobie truflą chleb na śniadanie. Możliwości jest więc wiele. Ich wykonanie jest za to bardzo proste. Dlaczego do przygotowania trufli wybrałam
Passions hobbies lifeDelikatne, mięciutkie bułeczki z dużą ilością sezamu. Pyszne! Super się sprawdzą jako bułki do różnego rodzaju burgerów, ale jako śniadaniowe bułeczki wypełnione sałatą, serem i jakąś
Smaki Na Talerzusmak - duży wybór tej marki "zobacz TUTAJ" , majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować. Wyłożyć do talerza i schować do lodówki - dla smakoszy i amatorów szpinaku idealna pasta do pieczywa, można również użyć do nadziewania naleśników........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki maki kukurydzianej 5 jaj 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 10 dag oliwek zielonych bez pestek
Qchnia po prostuTe bułeczki są mega mięciutkie, bardzo aromatyczne, puszyste i po prostu bardzo smaczne. Wyrobione ciasto jest „posłuszne”, ładnie rośnie, a wypieki z tego ciasta
Smaki ArmineSkładniki: na początek 200 ml zakwasu na chleb - przepis znajdziesz tutaj w przypadku kolejnego pieczenia zaczyn z poprzedniego chleba 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Qchnia po prostuZdecydowanie kocham takie smaki :-) Sałatkę grecką serwuję w moim domu często. Dlatego też staram się ją urozmaicać. Tym razem dodałam makaronu, dzięki czemu do sałatki nie trzeba podawać pieczywa. Jak zawsze wyszło przepysznie. Ser feta idealnie się komponuje z czerwoną cebulą i oliwkami. Dip przygotowałam na bazie oliwy z oliwek extra vergine, soku z cytryny i przyprawy Vegeta Natur
Passions hobbies lifeupiec z całej porcji. Szkoda zabawy z połową składników. Nie zwiększajmy ilości ziaren a szczególnie nasion chia i lnu. Wystarczy tyle ile zmieści łyżka. Zbyt dużo ziaren spowoduje, że pieczywo jak na tostowe będzie zbyt ciężkie i mniej delikatne. Piekłam go nie raz, za każdym razem zwiększając ilość ziaren i ta ilość jest w sam raz. Użyłam mąki z pszenicy
Leśny Zakąteknigdzie podróżować, przenieśmy się więc do pięknej słonecznej Italii póki co tylko na talerzu. Dziś przychodzę do Was z klasykiem włoskiej kuchni, czy z focaccią. To rodzaj drożdżowego płaskiego pieczywa, które w zależności od regionu jest pieczone z dodatkiem grubiej soli, ziół i oliwy lub z różnymi dodatkami. U mnie tym razem jest focaccia z oliwkami i rozmarynem. Uwielbiam
Kulinarne przygody Gatitymyślą, że następnego dnia zrobię tosty francuskie, ale ku mojemu zaskoczeniu chałka nadal była świeża, więc zjedliśmy ją po prostu z dżemem;) Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chleb francuski wiejski na drożdżach Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami
Obiad gotowyosób zwraca uwagę na to, co ląduje na ich talerzu. Unikając żywności wysokoprzetworzonej i zawierającej wiele dodatków chemicznych, zdarza się, że wybierają samodzielne przygotowywanie posiłków oraz takich produktów jak pieczywo, czy wędliny. Dlaczego warto zainteresować się tymi drugimi? Samodzielne przygotowywanie domowych wędlin jest możliwe i wcale nie takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Wiąże się też z wieloma korzyściami
Życie zaczyna się w kuchni