pieczywo - 17769 przepisów (strona:345/1185)

Bułeczki drożdżowe z orzechami i cynamonem 170

Moje dzieci bardzo lubią wypieki z nadzieniem orzechowym, a te bułeczki są tak pyszne, że po upieczeniu znikają w tempie ekspresowym. Spróbujcie Składniki: – 280g mąki

Smaki Armine
Kiełbasa w boczku z grilla 162

patelni układamy zielone szparagi, które doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z domowym sosem np. sosem czosnkowym , BBQ z tego przepisu , lub sosem tysiąca wysp , jakąś pyszną sałatką i pieczywem lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego! The post Kiełbasa w boczku z grilla appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne trufle z burakiem 183

trufle z burakiem, to zdrowa i pyszna przekąska. Tak przygotowane są niesamowitą ozdobą na stole i zapewne zaskoczą domowników i gości. Trufle można podawać jako osobną przekąskę lub z pieczywem. Świetnie będą pasować do grzanek. Mój mąż posmarował sobie truflą chleb na śniadanie. Możliwości jest więc wiele. Ich wykonanie jest za to bardzo proste.  Dlaczego do przygotowania trufli wybrałam

Passions hobbies life
Bułeczki z sezamem 150

Delikatne, mięciutkie bułeczki z dużą ilością sezamu. Pyszne! Super się sprawdzą jako bułki do różnego rodzaju burgerów, ale jako śniadaniowe bułeczki wypełnione sałatą, serem i jakąś

Smaki Na Talerzu
smaczna szpinakowo-jajeczna pasta nie tylko do pieczywa... 176

smak - duży wybór tej marki "zobacz TUTAJ" , majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować. Wyłożyć do talerza i schować do lodówki - dla smakoszy i amatorów szpinaku idealna pasta do pieczywa, można również użyć do nadziewania naleśników........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Chlebek oliwkowy 201

Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki maki kukurydzianej 5 jaj 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 10 dag oliwek zielonych bez pestek

Qchnia po prostu
Bułeczki twarogowo- pomarańczowe na drożdżach 139

Te bułeczki są mega mięciutkie, bardzo aromatyczne, puszyste i po prostu bardzo smaczne. Wyrobione ciasto jest „posłuszne”, ładnie rośnie, a wypieki z tego ciasta

Smaki Armine
Chleb pszenno razowy z ziarnami 184

Składniki: na początek 200 ml zakwasu na chleb - przepis znajdziesz  tutaj w przypadku kolejnego pieczenia zaczyn z poprzedniego chleba 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka

Qchnia po prostu
Sałatka grecka z makaronem 164

Zdecydowanie kocham takie smaki :-) Sałatkę grecką serwuję w moim domu często. Dlatego też staram się ją urozmaicać. Tym razem dodałam makaronu, dzięki czemu do sałatki nie trzeba podawać pieczywa. Jak zawsze wyszło przepysznie. Ser feta idealnie się komponuje z czerwoną cebulą i oliwkami. Dip przygotowałam na bazie oliwy z oliwek extra vergine, soku z cytryny i przyprawy Vegeta Natur

Passions hobbies life
Chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia 178

upiec z całej porcji. Szkoda zabawy z połową składników. Nie zwiększajmy ilości ziaren a szczególnie nasion chia i lnu. Wystarczy tyle ile zmieści łyżka. Zbyt dużo ziaren spowoduje, że pieczywo jak na tostowe będzie zbyt ciężkie i mniej delikatne. Piekłam go nie raz, za każdym razem zwiększając ilość ziaren i ta ilość jest w sam raz. Użyłam mąki z pszenicy

Leśny Zakątek
Focaccia z oliwkami i rozmarynem 122

nigdzie podróżować, przenieśmy się więc do pięknej słonecznej Italii póki co tylko na talerzu. Dziś przychodzę do Was z klasykiem włoskiej kuchni, czy z focaccią. To rodzaj drożdżowego płaskiego pieczywa, które w zależności od regionu jest pieczone z dodatkiem grubiej soli, ziół i oliwy lub z różnymi dodatkami. U mnie tym razem jest focaccia z oliwkami i rozmarynem. Uwielbiam

Kulinarne przygody Gatity
Chałka litewska 145

myślą, że następnego dnia zrobię tosty francuskie, ale ku mojemu zaskoczeniu chałka nadal była świeża, więc zjedliśmy ją po prostu z dżemem;)  Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chleb francuski wiejski na drożdżach  Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami

Obiad gotowy
Domowe wędliny warte zachodu czy nie? 171

osób zwraca uwagę na to, co ląduje na ich talerzu. Unikając żywności wysokoprzetworzonej i zawierającej wiele dodatków chemicznych, zdarza się, że wybierają samodzielne przygotowywanie posiłków oraz takich produktów jak pieczywo, czy wędliny. Dlaczego warto zainteresować się tymi drugimi? Samodzielne przygotowywanie domowych wędlin jest możliwe i wcale nie takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Wiąże się też z wieloma korzyściami

Życie zaczyna się w kuchni
Zapiekanki – smak PRL-u 137

mimo że są uważane za kultowe, to smacznymi można je nazwać chyba tylko – jak to bywa w Krakowie – po grubej imprezie. Dlatego wolę robić zapiekanki w domu. Ze świeżego pieczywa, z własnym masłem czosnkowym, dopiero co startymi pieczarkami i z domowej roboty ketchupem. Cofam się wtedy w czasie i patrzę, że moim dzieciom smakują dokładnie tak samo, jak mnie

smakowitehistorie.com
Karmelowe LOVE 142

czekamy aż wystygnie. Oczywiście możemy użyć gotowej, ale ta przygotowana samodzielnie jest dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru

Kocham Czekoladę