pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:128/301)

"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 148

domu i ogrodzie Florencka (toskańska) zupa z fasoli (ribollita) ; blog: Smakołyki Angeli Bardzo czekoladowe ciasto z fasoli ; blog: Państwo Wojtczuk gotują Pieczona fasola jak z bistro ; blog: Hajduczek naturalnie Zupa fasolowa z soczewicą i wędzoną papryką na boczku ; blog: Czerwień i błękit Sałatka z fasoli ; blog: Garnkofilia Potrawka z fasoli i chorizo ; blog: Codzienne gotowanie Sałatka z fasolą, brokułami

Weekendy w domu i ogrodzie
Ryżowe muffinki z cukinią i papryką 145

cukinie, smażymy do czasu aż odparuje cześć wody, ale cukinia nadal będzie lekko chrupiąca. Do miski przekładamy ostudzony ryż, warzywa z boczkiem oraz przyprawy. Dodajemy kaszę, jajka i wszystko mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffinki. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Podajemy z ketchupem, lub innymi sosami

Gotuj z Agnes
Pasztet wieprzowy 152

Domowy pasztet jak wiadomo jest smaczny. Może być wieprzowy, drobiowy lub mieszany, pieczony lub gotowany. Wszystko zależy od naszej pomysłowości. Ja dziś mam pasztet z łopatki wieprzowej i boczku z dodatkiem przypraw od Domowa Spiżarnia . A pasztet upiekłam w super foremkach drewnianych, klik które są wielokrotnego użytku. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka ziemniaczana z sosem koperkowym 270

trochę wody zostało. 3. Do startych ziemniaków dodajemy jajka, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, mąkę, przyprawy i przestudzony boczek, kiełbasę i cebulę. Dokładnie mieszamy. 4. Masę wykładamy do keksówki (ok. 30x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 2h.  5. Przygotowujemy sos koperkowy: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Łączymy z jogurtem

Szefowa kuchni
Pizza Rukola z fetą z zalewy czosnkowej i boczkiem na cienkim cieście 180

smaruję sosem pomidorowym, układam składniki: najpierw plastry mozzarelli, parmezan (1 łyżka na jedną pizzę), plasterki - kwadraty boczku (cienkie plastry boczku kroję na kwadraty), posypuję fetą i pomidorem w kawałkach. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20-25 minut do zarumienienia brzegów w temp. 200C na środkowej półce na grzaniu góra-dół. Jak wyjmuję z piekarnika

Zasmakuj Kuchni
Klasyczne ptysie z bitą śmietaną 208

tego mnóstwo pysznej, bitej śmietany, lekkiej jak chmurka chociaż niestety, kalorycznej. Ptysie łatwo wchodzą, nie tylko do buzi, ale też w boczki i trzeba o tym pamiętać. Równie wielką miłością darzę jedynie eklerki. Moja Mama nie umiała piec takich rzeczy, ale w pobliżu była całkiem dobra cukiernia i czasami, w niedzielę, chodziłyśmy tam właśnie na ptysie. Zjadałyśmy po jednym

Smaczna Pyza
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii 366

pół łyżeczki: soli Przygotowanie zapiekanki: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubsze plastry. Cukinię kroimy w grubsze plastry ( jak ziemniaki ). Plastry boczku układamy na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego ( chodzi o to by oddawał swój aromat podczas pieczenia i przechodził do całej potrawy ). Ziemniaki i cukinię układamy naprzemiennie w naczyniu ( jak na zdjęciu ), posypujemy z wierzchu szczyptą soli i czosnku

NiePieprz.pl
Ziemniaki faszerowane boczkiem i serem 304

pół. Delikatnie łyżeczką wydrążamy środek. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Studzimy. Z serka odlewamy wodę, mieszamy z boczkiem i przyprawami. Farsz nakładamy łyżką na ziemniaki. Ziemniaki układamy na blaszce, posypujemy serem żółtym i pieczemy w piekarniku w temp 180 C przez około

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone, nadziewane ziemniaczki. 217

pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na farsz. Do ziemniaków wkładamy przygotowany filet z kurczaka i kostki papryki, przykrywamy plastrem boczku i plastrem żółtego sera. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, nastawiamy temp. na 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze - ok. 40 minut.  Podajemy z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i czosnku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Boczek faszerowany kurczakiem 337

związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia można polać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia odkryć aby wierzch się przyrumienił. Przed krojeniem dobrze wystudzić

Monia miesza i gotuje
rolada drobiowa ze szpinakiem i boczkiem 610

podsmażyć. Posolić, dodać czosnek i pieprz, na końcu śmietanę. Przestudzić. Wyłożyć na mięso i rozsmarować. Całość zwinąć w roladę. Wierzch obłożyć boczkiem i posmarować olejem z przyprawami. Posypać majerankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny. Po upieczeniu odczekać kilka minut zanim zacznie się kroić, wtedy mięso nie będzie się targać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami 144

kilka plasterków oliwek. Następnie dokładnie zrolować. Boki roladki wcisnąć do wewnątrz, lub "zakleić" boczkiem. W razie potrzeby spiąć wykałaczkami, jednak sam boczek powinien dobrze skleić roladki. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Piec przez 20-30 minut. Podawać z surówką i ziemniakami. Smacznego! * Przepis na te surówkę pochodzi z książki "Jamie - 15 minut

Codzienne Gotowanie
Przepiórki z foie gras - balotyna z przepiórki z foie gras 145

wypełnić od strony kupra i od strony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć. Zawinąć przepiórki w boczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po dziesięciu minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni, piec około 40-50 minut. Gdy usuniemy z przepiórki wszystkie kości, będzie można ją kroić w plastry i wykorzystać jako zimną przekąskę

królestwo garów
Zielona leniwa zapiekanka z porami 120

uzyskany sos na naleśniki. Pora i kiełbasę jałowcową pokroić na półtalarki. Rozdrobnić natkę pietruszki i jarmuż. Wymieszać warzywa z kiełbasą, boczkiem i pieprzem, a potem wyłożyć wszystko na sos z gorgonzoli. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajka zapiekane w kokilkach 126

dałam cheddara), sól , pieprz. Cebulę i boczek podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy. Kokilki smarujemy masłem, wbijamy jajka, posypujemy podsmażonym boczkiem z cebulą. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, szczypiorek oraz posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piecu w temp. 180 ° C przez ok. 15-20 minut, w zależności jakie jajka chcemy mieć

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania