Kapuściana zapiekanka

Kapuściana zapiekanka

Kapuściana zapiekanka

To jednogarnkowe danie jest dla wielu osób. Można przygotować wieczorem a zapiec następnego dnia przed podaniem. Można użyć zwykłej kapusty, ale włoska jest w/g mnie o wiele lepsza, bardziej delikatna a liście nawet te najmniejsze można wykorzystać niemal do samego środka kapusty. Te najmniejsze liście można ułożyć w środkowej warstwie zapiekanki. Kapuściana zapiekanka Potrzebujemy 1 duża włoska kapusta, 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego, 250g wędzonego boczku w plasterkach lub innej wędzonki, 3 d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.