pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:169/331)

Forszmak z fasolą 75

wina fasoli, a rodzajów mięs, jakie tym razem użyłam. Myślę, że z pieczeniami wyszedłby dużo lepszy. U mnie, tym razem, wędliny gotowane i wędzone. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Kardamonovy
Warstwowy Sernik na zimno z jagodami 220

Sernik na zimno z jagodami, z serków homogenizowanych. Kolorowy, bardzo efektownie się prezentuje. Jest naprawdę pyszny i zbyt szynko znika… PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO

Dorota Smakuje
Pulpety pieczone z warzywami 256

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Pieczarki faszerowane 144

koktajlowe rukola pieprz Kapelusze myjemy i osuszamy. Do każdej pieczarku wkładamy po 4 plasterki szynki, na nią odrobinę cebuli, łyżeczkę serka, a także szczyptę startego sera żółtego. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Postępujemy tak z każdą pieczarką. Tak przygotowane pieczarki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni C przez 10 minut. Gotowe pieczarki ozdabiamy pomidorkiem koktajlowym

MamaOskarka
Przekąska Kibica 166

zostawić wolne boki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami. Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15-18 minut, aż ser się roztopi

Gotuję Testuję
Omlet z Szynką i Serem Żółtym 100

Kotlin WYKONANIE: 1. Jajka dobrze ubić trzepaczką ze śmietaną, mąką, mlekiem. 2. Ser i szynkę pokroić w kostkę i dodać do jajek. 3. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i chili. Całość dobrze wymieszać. 4. Na patelce rozgrzać masło, Wlać jajka i na wolnym ogniu piec aż się delikatnie zrumieni z obydwóch stron. Polecam podawać z Ketchupem Kotlin #kotlin #iloveketchup #smaknr1

Dziś Ja gotuje
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI I SALAMI 159

doprawiamy przyprawami, dusimy 15 minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut

słodki bratek
saltimbocca z polędwicy 192

każdy plaster mięsa ułożyć kilka plasterków czosnku i liść szałwii, zawinąć w plaster szynki, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwię, włożyć mięso, obsmażyć po kilka minut z obu stron. Zdjąć z patelni, delikatnie wyjąć wykałaczkę. Kawałki mięsa przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdy nałożyć plaster sera, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 5 minut

6niebo
Muffiny jajeczne 386

Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wysmarować masłem. Warzywa, ser i szynkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Jajka rozbełtać widelcem, doprawić i wymieszać z warzywami i szczypiorkiem. Tak przygotowaną masę jajeczną przelać do formy na muffiny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut

wyzwania kuchenne
Gołąbki inaczej 217

kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem 171

przyprawić intensywnie i dołożyć szpinak. Z ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na trójkącie ułożyć kawałek szynki parmeńskiej oraz łyżeczką nadzienie szpinakowe. Na gotowe nadzienie ułożyć kolejny trójkącik i skleić brzegi. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rozbełtać jajko i za pomocą pędzelka rozprowadzić je na sakiewkach. Piec około 20 minut. Idealne również na zimno

Ania i Marcin gotują
Szynka z dzika pieczona 228

szynki z dzika, maślanka – około 1 litra, sól gruboziarnista, 400 g boczku wędzonego parzonego, 3 gałązki rozmarynu, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, sznurek do pieczenia, Mięso zalać maślanką i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Mięso wyjąć z maślanki, osuszyć, natrzeć solą i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Boczek pokroić

królestwo garów
Wielki kluch – pyszny obiadek 184

ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki sól do smaku farsz : 0,5 kg mielonej szynki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gęstej śmietany 30% 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku folia aluminiowa do pieczenia Ziemniaki obieramy , kroimy w kawałki i gotujemy . Odcedzamy , odstawiamy do wystygnięcia ( można zrobić to dzień

Ogrodnik w podróży
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej na rukoli 115

czerwonej papryki do dekoracji Przygotowanie: Na talerzu układamy liście rukoli. Do kokilek wkładamy plastry szynki, staramy się zrobić koszyczek dookoła ścianek naczynka, układamy również plasterek na spód. Kładziemy pieczarki (wcześniej usmażone na małej ilości masła), tarty ser i wbijamy jajko, dodajemy przypraw do smaku. Pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Dekorujemy świeżym rozmarynem

KreatywnePiny
Tilapia pod szynką i mozzarellą 146

wyłożyć do żaroodpornego naczynia lub blachę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem cytrynowym i przykryć szynką. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie na rybę położyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić ponownie do piekarnika. Piec jeszcze tylko 3-4 minuty - do czasu, aż ser się rozpuści, ale nie zacznie spływać

W SMAK
Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa 163

stole. Wychodzę do ogródka i wracam ze świeżymi warzywami. Gotuje cały gar zupy, piekę biały chleb francuski i zajadamy się nią przez kilka dni. Odgrzana jest jeszcze lepsza bo  wszystkie zapachy i smaki wówczas się przegryzą.” Źródło tekstu   Składniki: 500 g mięsa z szynki do gulaszu 12 pieczarek 1 papryczka chilli 3 cebule  8 ząbków czosnku

ClauditteMissCooking
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 228

ryż, przykryć drugim filetem. Zawinąć końce filetów pod siebie, zwijając łososia w roladę. Zawinąć szynkę wokół rolady i związać kawałkami sznurka w 6 miejscach. Pod sznurek powciskać listki laurowe. Za pomocą pędzelka posmarować roladę 3 łyżkami oliwy z oliwek. Roladę ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika. Piec przez 40 minut. Chwilę odczekać, posmarować

Świat Domowej Kuchni
Drożdżowe kanapki 249

wyrośnięcia na ok. 45 min. Następnie formować z ciasta placki, na które nakładać szynkę, ser żółty oraz kawałek papryki i plasterki ogórka konserwowego. Skleić i uformować wybrany przez nas kształt bułeczki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Wierzch posypać makiem.      Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut do zrumienienia. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta z cukinią i szynką 164

Cukinię umyć i pokroić na plasterki.  3. Na cieście ułożyć plasterki cukinii, paski szynki, plasterki sera camembert i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i koperkiem. Polać tak przygotowaną masą tartę. 5. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez ok 35 minut. Albo do czasu ścięcia się masy

Pasja Smaku
Gruszkowo-szynkowy tandem z grilla 157

zrobienia i podania na spotkaniu grillowym. Przygotowujemy po pół gruszki i dużym plastrze dobrej szynki ( ja kupuję Dębową z wytwórni Tarczyńskiego ale pewnie jest wiele równie dobrych ).Potrzebna jest jeszcze tylko prosta glazura i już .Przygotowujemy gdy grill jest już rozpalony , danie główne się piecze a wszyscy czekają i czekają . Możemy zrobić na tacce, patelni grillowej- jak nam wygodnie. Czytaj

Buniabaje w kuchni
Zdrowa pizza ? Czy fast food może być zdrowy ? 130

solą. Zagniatam wszystko dokładnie. Smaruję oliwą i odstawiam do wyrośnięcia. Na patelni podgrzewam szynkę oraz pieczarki z cebulą.  Z koncentratu , łyżeczki oliwy oraz ziół robię sos na pizzę. Rozwałkować ciasto i formujemy pizzę. Na tak przygotowaną pizzę wykładamy sos pomidorowy oraz wszystkie dodatki. Pieczemy około 20 minut po czym posypujemy żółtym serem i dopiekamy aż się ser rozpuści. Można

Magiczne Życie Marty
Pizza prawdziwie włoska 150

ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia.  Dodatki : * sos pomidorowy   * szynka * pomidory * ser żółty  Przygotowanie : Ciasto rozwałkować bądź rozciągnąć. Przełożyć na blaszkę. Piekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec 15-20 minut. Pizzę podawać gorącą. Idealnie smakuje z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Domowy boczek na kanapki 89

marynowany w musztardzie, doskonała wędlina na kanapki. Prosty, sprawdzony przepis na pyszny boczek pieczony w niezawodnej marynacie, bez chemii i sztucznych polepszaczy. Boczek z tego przepisu jest miękki i aromatyczny, przygotowuje się go bardzo łatwo. A efekt końcowy zadowoli każdego smakosza domowych wędlin.  Boczek pieczony w musztardzie, doskonale sprawdzi się jako cięższy dodatek do obiadu. Musztarda(...)być przygotowana na różne sposoby. Możemy zrobić boczek pieczony w naczyniu, boczek pieczony w rękawie, boczek gotowany i boczek który skradł moje kubki smakowe, gotowany w łupinach cebuli. Ten prosty przepis na boczek, zaskakuje każdego kto się z nim spotkał po raz pierwszy. Domowa wędlina czy to boczek czy szynka może nie wyglądają tak atrakcyjnie jak sklepowe

Dieta moja pasja
Przepisy na kolację walentynkową 219

SEREM HALLOUMI TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI ZUPA RYBNA Z OWOCAMI MORZA KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM ZUPA KREM Z BIAŁEJ CEBULI KREM Z ZIELONEGO GROSZKU ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM Z PAPRYKI Z TEQUILĄ PRZYSTAWKI I SAŁATKI SAŁATKA Z KASZĄ PĘCZAK I KURCZAKIEM BRUSCHETTA Z POMIDORAMI   SAŁATKA ZIEMNIACZANA(...)MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ   DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM PODSTAWOWY PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ (SHAKSHUKĘ) TARTA Z CUKINIĄ DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTAC DESERY RUSTYKALNA TARTA Z JABŁKAMI PIECZONE GRUSZKI W MIODZIE TIRAMISU PROSTA

nietylkopasta.pl
Pikantne roladki z kurczaka 1523

wykorzystałam do smażenia papier do pieczenia. Tak usmażona roladka wyszła doskonała w smaku, była krucha, do tego aromatyczna i pikantna. Faszerowane Roladki można przygotować z kurczaka, indyka, ale do przygotowania roladek nadaje się również schab wieprzowy. Polecam również: Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem(...)cienki płat, doprawiamy z obu stron sola i pieprzem i suszonymi pomidorami, smarujemy musztardą , układamy plastry sera li natkę pietruszki, zwijamy ciasno i układamy na posmarowanym olejem papierem do pieczenia, zwijamy dokładnie, spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i układamy rulonik na patelni, smażymy tylko po 2-3 minuty z 4 stron nie dodając już tłuszczu, taki czas smażenia jest optymalny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 188

różnych formach, np upieczone w keksówce. Ja piekę w foremce silikonowej do babki, więc tak też je nazywam. Jest to punkt obowiązkowy na moim świątecznym stole . Babka mięsna jest prosta do wykonania, a smakuje każdemu... Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym Składniki: 800 g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 7 jajek 2 cebule czerwone sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy(...)masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka    i przykrywamy drugą częścią mięsa. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Majonez mieszamy ze śmietaną, chrzanem i pozostałym koperkiem. Tak przygotowanym sosem polewamy babkę przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania