pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:166/331)

ODRYWANA PIZZA BALLS 101

przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki temu otrzymujemy pizzę odrywaną, której nie trzeba kroić! Przygotowanie takiej pizzy jest bardziej pracochłonne niż tradycyjnej, gdyż najpierw przygotowujemy drożdżowe ciasto pizzowe, z którego formujemy okrągłe bułeczki i pieczemy je w piekarniku. Dopiero upieczone bułeczki przecinamy na pół(...)drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g sera żółtego 100 g szynki 100 g tartej mozzarelli zioła prowansalskie Dodatkowo: ok. 50 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Ciasto: W miseczce mieszamy drożdże z cukrem. Dodajemy 1/2 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti 235

Składniki: 30 dkg mięsa z szynki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 słoiczek pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łodyga selera naciowego 3 łyżki wina czerwonego

kgwjanczewo
Tordu z zielonym groszkiem i szynką 127

jego odpowietrzenia, po czym krótko je wyrobić i podzielić na dwie równe części. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto, tak aby nie było zbyt cienkie, posypać równomiernie groszkiem i szynką zostawiając centymetrowy odstęp od krawędzi, po czym ciasto zawinąć i dobrze zlepić oba końce. Następnie ciasto należy skręcać (jedna dłoń skręca ciasto w górę, druga w dół) i równocześnie wydłużać(...)spryskiwaczem do kwiatów) przez uchylone drzwiczki. Tordu piec 20-25 minut, po czym wyciągnąć z piekarnika i od razu przełożyć na kratkę do ostudzenia.  Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. Rozwałkowane i posypane groszkiem i szynką ciasto. Ciasto zwijane wraz z farszem

Passions hobbies life
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 173

Bardzo smaczne! Lubię klopsy pieczone w piekarniku, nie potrzebują dużo tłuszczu  i bałagan jakby mniejszy .Sos prosty do zrobienia Przepis ze strony  BBC Food Recipes składniki (3 większe - 4 mniejsze porcje) na klopsiki 600g mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam szynki) 1 średnia cebula, starta 1  jajko, lekko roztrzepane 50g bułki tartej 1 długa czerwona chili,pozbawiona(...)klopsy. Umieścić pulpety na blaszce odpowiedniej wielkości, skropić olejem i delikatnie obracać mięso , tak aby pulpety ze wszystkich stron były posmarowane olejem.  Wstawić  do piekarnika i piec przez  ok 20 minut, aż klopsiki zrobią się  złoto-brązowe. Sos curry :   Umieścić pastę curry i imbir w garnku lub dużej patelni, gotować, mieszając , przez minutę . Dodać pomidory

Stare Gary
Rożki Francuskie z Serkiem Twarogowym i Dodatkami: Łososiem Wędzonym, Szynką, Serem, Salami 234

Wędzonym, Szynką, Serem, Salami - Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm. Następnie z ciasta kroimy długie wąskie paski o szerokości ok. 2 cm. Metalowe foremki do wypiekania rożków (lub rurek) delikatnie smarujemy tłuszczem, a następnie przygotowanymi paskami ciasta owijamy foremki zaczynając od cieńszego końca. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , smarujemy(...)Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze ok. 190 stopni do zrumienienia. Tuż po upieczeniu ostrożnie zdejmujemy z formy uważając, aby się nie poparzyć. Studzimy. Twarożek łączymy z majonezem, dodajemy odrobinę soli oraz pieprz u. Małą łyżeczk ą lub za pomocą rękawa cukierniczego nadziewamy rurki przygotowanym twarożkiem . Następnie w sere k wbijamy zwinięte w r u loniki dodatki (np. szynkę

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa ze szparagami pod beszamelem. 59

wielbicieli beszamelu i szparagów. Smaczna i sycąca zapiekanka.  Makaron, szynka, ser i szparagi. Do tego sos beszamelowy. Niewiele składników,  a całkiem fajne danie. Wprawdzie kaloryczne, ale co tam, ja lubię sobie pojeść.  .  Składniki: 150 g. makaronu (miałam penne) 400 g. szparagów zielonych 100 g. szynki (najlepiej konserwowej) 100 g. sera żółtego Beszamel: 50 g. masła(...)beszamelowego.  Rozsmarować, żeby dno było pokryte sosem.  Następnie wyłożyć makaron i szynkę. Delikatnie wymieszać.  Posypać 1/3 sera żółtego.  Następnie wyłożyć pokrojone szparagi.  Wyłożyć resztę sosu beszamelowego. Wierzch posypać resztą sera. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni  i piec 20 minut

Agusiowe smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego 91

wolnego miejsca). Oprószamy niewielką ilością roztartego w dłoniach oregano, bazylii i pieprzu. Rozkładamy cienkie plasterki szynki. Posypujemy tartą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. Ciasto francuskie zwijamy dość ściśle w roladę. Kroimy na około 1,5-2 cm plasterki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 20 minut

Smaki Na Talerzu
Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce 129

dodajemy pokrojoną szynkę. 7.    Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 8.    Wlewamy sos paprykowy 9.    Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę. 10.                     Wkładamy w woreczek do pieczenia

Kulinarna Chwila
Ślimaki z ciasta francuskiego 137

mnie pikantny). Posypujemy oregano. Na całości ciasta układamy najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawijamy (łapiemy za dłuższy brzeg i rolujemy). Kroimy na plasterki o szerokości ok. 1,5 cm Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy ok. 15-20 minut

CityTaste - Przepisy
Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami 979

cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem.  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz. 3.  Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Szefowa kuchni
Szparagi w cieście francuskim - szybka wiosenna przekąska 216

takiego typowego prostokąta ciasta wyszło 6 kwadratów.  Na każdym kwadracie układamy kolejno: plaster szynki parmeńskiej, plaster sera, 3-4 szparagi. Łapiemy za dwa przeciwległe rogi kwadratu, zakładamy je na siebie i sklejamy delikatnie. Tak przygotowane  paczuszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Teraz sos!! Sos to magia

Ale Pyszka!
Szparagi owinięte dojrzewającą szynką 128

umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć szynką szwarcwaldzką i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Masło rozpuścić na patelni, dodać bulion, dokładnie wymieszać i polać szparagi. 4. Szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. 5. Sos: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić solą oraz

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania