pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:162/331)

Spaghetti 282

Składniki: 30 dkg mięsa z szynki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 słoiczek pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łodyga selera naciowego 3 łyżki wina czerwonego

kgwjanczewo
Tordu z zielonym groszkiem i szynką 174

jego odpowietrzenia, po czym krótko je wyrobić i podzielić na dwie równe części. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto, tak aby nie było zbyt cienkie, posypać równomiernie groszkiem i szynką zostawiając centymetrowy odstęp od krawędzi, po czym ciasto zawinąć i dobrze zlepić oba końce. Następnie ciasto należy skręcać (jedna dłoń skręca ciasto w górę, druga w dół) i równocześnie wydłużać(...)spryskiwaczem do kwiatów) przez uchylone drzwiczki. Tordu piec 20-25 minut, po czym wyciągnąć z piekarnika i od razu przełożyć na kratkę do ostudzenia.  Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. Rozwałkowane i posypane groszkiem i szynką ciasto. Ciasto zwijane wraz z farszem

Passions hobbies life
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 225

Bardzo smaczne! Lubię klopsy pieczone w piekarniku, nie potrzebują dużo tłuszczu  i bałagan jakby mniejszy .Sos prosty do zrobienia Przepis ze strony  BBC Food Recipes składniki (3 większe - 4 mniejsze porcje) na klopsiki 600g mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam szynki) 1 średnia cebula, starta 1  jajko, lekko roztrzepane 50g bułki tartej 1 długa czerwona chili,pozbawiona(...)klopsy. Umieścić pulpety na blaszce odpowiedniej wielkości, skropić olejem i delikatnie obracać mięso , tak aby pulpety ze wszystkich stron były posmarowane olejem.  Wstawić  do piekarnika i piec przez  ok 20 minut, aż klopsiki zrobią się  złoto-brązowe. Sos curry :   Umieścić pastę curry i imbir w garnku lub dużej patelni, gotować, mieszając , przez minutę . Dodać pomidory

Stare Gary
Rożki Francuskie z Serkiem Twarogowym i Dodatkami: Łososiem Wędzonym, Szynką, Serem, Salami 312

Wędzonym, Szynką, Serem, Salami - Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm. Następnie z ciasta kroimy długie wąskie paski o szerokości ok. 2 cm. Metalowe foremki do wypiekania rożków (lub rurek) delikatnie smarujemy tłuszczem, a następnie przygotowanymi paskami ciasta owijamy foremki zaczynając od cieńszego końca. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , smarujemy(...)Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze ok. 190 stopni do zrumienienia. Tuż po upieczeniu ostrożnie zdejmujemy z formy uważając, aby się nie poparzyć. Studzimy. Twarożek łączymy z majonezem, dodajemy odrobinę soli oraz pieprz u. Małą łyżeczk ą lub za pomocą rękawa cukierniczego nadziewamy rurki przygotowanym twarożkiem . Następnie w sere k wbijamy zwinięte w r u loniki dodatki (np. szynkę

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa ze szparagami pod beszamelem. 106

wielbicieli beszamelu i szparagów. Smaczna i sycąca zapiekanka.  Makaron, szynka, ser i szparagi. Do tego sos beszamelowy. Niewiele składników,  a całkiem fajne danie. Wprawdzie kaloryczne, ale co tam, ja lubię sobie pojeść.  .  Składniki: 150 g. makaronu (miałam penne) 400 g. szparagów zielonych 100 g. szynki (najlepiej konserwowej) 100 g. sera żółtego Beszamel: 50 g. masła(...)beszamelowego.  Rozsmarować, żeby dno było pokryte sosem.  Następnie wyłożyć makaron i szynkę. Delikatnie wymieszać.  Posypać 1/3 sera żółtego.  Następnie wyłożyć pokrojone szparagi.  Wyłożyć resztę sosu beszamelowego. Wierzch posypać resztą sera. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni  i piec 20 minut

Agusiowe smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego 134

wolnego miejsca). Oprószamy niewielką ilością roztartego w dłoniach oregano, bazylii i pieprzu. Rozkładamy cienkie plasterki szynki. Posypujemy tartą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. Ciasto francuskie zwijamy dość ściśle w roladę. Kroimy na około 1,5-2 cm plasterki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 20 minut

Smaki Na Talerzu
Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce 182

dodajemy pokrojoną szynkę. 7.    Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 8.    Wlewamy sos paprykowy 9.    Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę. 10.                     Wkładamy w woreczek do pieczenia

Kulinarna Chwila
Ślimaki z ciasta francuskiego 199

mnie pikantny). Posypujemy oregano. Na całości ciasta układamy najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawijamy (łapiemy za dłuższy brzeg i rolujemy). Kroimy na plasterki o szerokości ok. 1,5 cm Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy ok. 15-20 minut

CityTaste - Przepisy
Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami 1028

cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem.  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz. 3.  Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Szefowa kuchni
Szparagi owinięte dojrzewającą szynką 173

umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć szynką szwarcwaldzką i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Masło rozpuścić na patelni, dodać bulion, dokładnie wymieszać i polać szparagi. 4. Szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. 5. Sos: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić solą oraz

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza... 155

dajemy wcześniej przygotowane w niewielkiej ilości produkty...  zieleninę np. por, ser żółty w plastrach, szynkę w paskach, paprykę w kostkę... -- Dodatkowo dorzucamy pomidory, salami, ser feta lub inny... posypujemy też utartym serem. Na końcu doprawiamy lekko oregano lub ziołami prowansalskimi, opcjonalnie ostrą papryką. -- Pieczemy w mocno przegrzanym piekarniku, który ustawiamy na max. 250 st.C Czas pieczenia to maksymalnie

chleba naszego
Zupa z kasztanów i warzyw 185

zrobiłam z kasztanów i warzyw. Bardzo nam smakowała, o wiele bardziej niż w wersji pieczonej i gotowanej. Polecam też inne przepisy na zupy kremy TUTAJ. Zupa jest gęsta, ze słodkim, kokosowym posmakiem. Kasztanowy krem podałam z posiekanymi kasztanami, świeżym tymiankiem i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej! Taką zupę polecam amatorom kremowych zup. Mimo, że kasztany jadalne w Polsce są drogie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię