pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:163/331)

Drożdżowy wianuszek z Apetina 173

kawałki, cebulę obrać i drobno posiekać. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować serek, posypać cebulką i rozłożyć szynkę parmeńską, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zawinąć w rulon, przeciąć przez środek na dwa paski, zapleść warkocz, uformować w wianuszek, przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę. Piec 30 minut w temp 180*c.  Upieczony wianuszek rwać na kawałki maczać w sosie czosnkowym

Wanilia i Kardamon
Tostowe babeczki z brokułem 283

Formę na muffinki dobrze natłuścić i włożyć krążki chleba do wgłębień. Włożyć po łyżeczce pokrojonej szynki i ułożyć różyczki brokuła. Jajka rozmącić ze śmietaną oraz przyprawami i wlać do babeczek. Wierzch oprószyć startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez około 25 min, aż wierzch zacznie się rumienić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki

https:KKuchniaMniam
Drożdżowe koszyczki na sałatkę 127

sobą tworząc splot koszykowy. Foremką wycinamy kształt, delikatnie spłaszczamy, smarujemy roztrzepanym z mlekiem żółtkiem i pieczemy ok 20 minut w nagrzanym do 180st C na zwiniętej w kłębek folii aluminiowej. Po upieczeniu delikatnie wyciągamy folię, studzimy i podajemy z ulubioną sałatką i dodatkami (szynką, sałatą zieloną, serem itp). Jeśli miseczki już macie, a pomysłu na sałatkę brak- zapraszam TUTAJ

Kuchnia w czekoladzie
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 244

łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję w 2 cm. plastry. Plasterki w odstępach układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko każdego spłaszczam i smaruję po wierzchu pędzelkiem umoczonym w mleku. Posmarowane ślimaczki posypuję przyprawą

Kuchnia z widokiem na ogród
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 186

obwiązujemy sznurkiem ( tak jak szynki czy balerony). Teraz na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy schab z każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Obsmażanie zabezpieczy mięso, przed wypłynięciem z niego soków w czasie pieczenia. Teraz schab układamy, do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze(...)pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30 minut. Jest to bardzo ważny etap, który u możliwia  mięsiwu, wchłonięcie z powrotem wypieczonych soków.  Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać  na gorąco, podlewając porcje sosem, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić

Miód i pieprz
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 161

kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez ,  keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny do pieczenia,drożdże, - bakalie kostki bulionowe kawa , herbata , herbaty ziołowe,czekolady,herbatniki,cukier puder,bulka tarta ,śmietanka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Boczek peklowany i gotowany 145

chrzanem. Taki najbardziej lubią moi mali i duzi mężczyźni.  Wcześniej podawałam Wam przepis na szynkę peklowaną przepis znajdziecie tutaj . Boczek po moczeniu się kilka dni w zalewie można ugotować tak jak zrobiłam to ja lub upiec w piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Składniki 1,5 kg boczku bez skóry 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki

O kuchni z uczuciem
Rogaliki razowe o smaku serowym 182

prostokąt , nakładamy warstwę serową na warstwę razową ,dociągamy brzegi w razie potrzeby , układamy plastry szynki , kroimy na trójkąty , mi wyszło 9 ale jak rozwałkujemy ciasto szerzej to wyjdzie więcej i będą troszkę mniejsze, rolujemy rogaliki i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia , Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, przed włożeniem

Wypieki Rene
Muffinki śniadaniowe z jajkiem 203

Składniki: jajka papryka pomidor plasterki szynki sól pieprz Wykonanie: Szynkę ułożyć w koszyczkach do muffinek, na nie położyć małe kawałeczki pomidora i papryki, wszystko delikatnie oprószyć solą i pieprzem, następnie wlać do koszyczka jajko, posolić i popieprzyć. Piec w piekarniku ok 20 minut, ostatnie 3 minuty z termoobiegiem

Pychotkaaa
Błyskawiczne pizzerinki z chlebków pita 314

środku garścią tartego sera i szczyptą suszonego oregano lub bazylii. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 7-9 minut, aż ser się rozpuści (ale nie spali). Gotowe pizzerinki można posypać rukolą lub szpinakiem. Jakie kompozycje? Możemy zrobić klasyczne pizze na pomidorowym sosie: z szynką i pieczarkami, z salami i kukurydzą, hawajską z ananasem, ale też świetne będą warzywne pizze na zielonym

Poezja smaku
Paprykowe ślimaki zrolowane z wędzoną szynką 138

brzegi). Na wysmarowane ciasto układamy przez cała jego długość i szerokość plasterki bardzo cienko pokrojonej szynki (im bardziej cienkie tym lepiej). Ciasto rolujemy i delikatnie składamy równolegle do dłuższego boku. Bierzemy nóż i kroimy ok 2 cm krążki, które układamy na papierze  do pieczenia wyłożonym na blasze. Wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 20 minut

ChilliJemy
Tarta ze szpragami, kozim serem i szynką parmeńską 104

minut, wcześniej odrywamy zdrewniałe końce. Następnie kroimy w pół szparagi i kilka z nich owijamy szynką parmeńską. Gotowe ciasto kruche rozkładamy w formie do tarty, smarujemy jogurtem greckim, układamy szparagi. Na wierzch kładziemy plastry koziego sera. Posypujemy niewielką ilością soli i pieprzu. Tarte pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18-20 minut. Zjadamy na ciepło lub na zimno

Mango Papaja
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 232

tego składnika).  Źródła danych wartości spożywanych przeze mnie: Białko: Mięso: kurczak, indyk, prosciutto, szynka drobiowa (najczęściej domowa) Ryby i owoce morza: dorsz, tuńczyk z puszki, łosoś (bardzo rzadko), krewetki, mieszanka owoców morza Jajka (na miękko, twardo, jajecznica, jajko sadzone, w koszulce, pieczone) Odżywka białkowa Ok. 5 razy w tygodniu: Twaróg chudy Ser feta/żółty Jogurt naturalny Mleko

Czarnawisienka
Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Zapiekana w piekarniku Pyszna i prosta. 173

wody. Studzę. Cukinie osuszam papierowymi ręczniczkami z nadmiaru soku, na dno cukiniowych miseczek układam kolejno szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, pieczarki z cebulką i starty na grubych oczkach tarki ser żółty. Całość posypuję mieloną czerwoną papryką. Cukinie wkładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku ( z termoobiegiem ) 180 stopni 25-30 minut. Podaje na ciepło posypaną

Kuchnia z widokiem na ogród
Polska specjalność- klopsiki z kaszą | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 175

sałat z rukolą 1-2 gałązki natki pietruszki sól i pieprz dodatkowo dodałam kilka plasterków szynki dojrzewającej i garść posiekanego lubczyku. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować, ostudzić opłukać.  Mięso wymieszać z bułką, doprawić solą i pieprzem. Uformować mini klopsiki i ułożyć na papierze do pieczenia, wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni 20 minut (gazetka zaleca 18-0 stopni

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania