polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką Zajrzyjcie też do tych kilku przepisów na dania z dynią, zarówno na słono jak i słodko: 5 przepisów na ciasta z dynią Chilli con carne z dynią i kalafiorem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Pasta z dyni i koziego sera Bruschetta z dynią
nietylkopasta.plgrillowym . Kiełbaski z grilla w towarzystwie chrupiącego boczku podobnie jak szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką i Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) doskonale zaspokajają nasz apetyt na mięso z grilla. Kiełbaski z grilla podałam z zielonymi szparagami również grillowanymi, całość można podać np. z pieczonymi ziemniakami i jakąś letnią sałatką. Kiełbasa w boczku z grilla. Grillowane kiełbaski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię bladym widmem. W szklaneczce, na dnie której złocił się Lagavulin, poczułem wędzoną szynkę, mokre igliwie i morską bryzę. Mrugnąłem powiekami, by odpędzić wizję obozowiska Wikingów w siąpiącym deszczu i pociągnąłem maleńki łyk. Wino często oszukuje. Inaczej pachnie, a potem migotliwie zmienia smaki. Na zmianę piecze, słodzi, czy zarzuca owocowymi nutami. Tutaj, Lagavulin rozwijał jedynie te obietnice, które złożył swoim
smakowitehistorie.comstartym serem żółtym. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około pół godziny. [caption id="attachment_8696" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka ziemniaczana z rybą i boczkiem[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki ziemniaczane: Prosta Zapiekanka Z Ziemniaków Zapiekanka Ziemniaczana Z Szynką W Sosie Beszamelowym Zapiekanka Ziemniaczana Z Rybą Szybka Zapiekanka Ziemniaczana Z Porem I Boczkiem
e-PrzepisyKulinarneDoprawiamy ziołami, granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Na połowie ciasta drożdżowego kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Wykładamy porcję serka śmietankowego. Na wierzchu rozkładamy po 3 plasterki mozzarelli. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi (można je nawet nieco zrolować). Przygotowane pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut
Smaki Na Talerzunią plasterek sera. Na tym etapie możecie urozmaicić swoje zawijańce dodając np. plasterek szynki lub kawałek papryki. Kromkę z serem zawijamy w roladę dość ciasno, następnie owijamy ją plasterkiem boczku. Powyższe czynności powtarzamy do wykończenia składników. Tak przygotowane zawijańce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 10 minut. Gotowe
Mostek w kuchnikapary. Nie trzeba przesadzać z farszem, bo sos pomidorowy może wyciec a nadmiar szynki będzie utrudniał rolowanie. Zrolowałam tak przygotowane ciasto zaczynając od brzegu z papryką. Zwinięte ciasto kroiłam w krążki ok. 1,5 – 2 cm szerokości. Wykładałam na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia w większych odległościach, tak żeby pomiędzy krążkami było najmniej 5 cm odległości. Piekłam
Pieprzyć z Fantazjądania takie stają się soczyste i aromatyczne. Dzisiaj mam dla was przepis na pieczeń wieprzową z dodatkiem właśnie tych owoców. Możemy ją podawać na ciepło (na przykład z ryżem), a także na zimno jako dodatek do kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 3 jabłka 2 cebule 1 szklanka soku jabłkowego 1 łyżka musztardy rosyjskiej
Danka Pichcidomu faceta, który uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni. Dziś przepis na aromatyczną szynkę w wykonaniu mojego męża, który w nocy nie mógł spać więc postanowił zrobić coś dobrego na śniadanie. Dobrze, że znalazł w lodówce świeże mięsko. Użył do tego swoich ulubionych przypraw i piekł ją w piekarniku przez 6 godzin. Wyszła znakomita! Soczysta, aromatyczna i taka smaczna(...)suszonych śliwek Marynata: Mięso dokładnie natrzeć i wymasować mieszanką przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do naczynia w którym będziemy piec. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny. W tym przypadku mięso było pieczone od razu bez wcześniejszego marynowania. Pieczenie: W schabie robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy suszone śliwki. Mięso wkładamy do naczynia
Słodki Zakątekktóra idealnie nadaje się do wzbogacenia np. ziołami, czosnkiem, cebulą, serem, czy również szynką. Polecam! A jeśli wolicie kukurydzę to zerknijcie na placki z kukurydzy konserwowej - klik . (około 12 sztuk) 1 puszka groszku konserwowego 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka/ostra (fajny posmak daje papryka wędzona) sól, pieprz Ponadto: masło/olej
Di gotujekostkę. Szczypiorek siekamy. Miękkie masło ucieramy razem z serkiem topionym. Dodajemy jajka, szynkę i szczypiorek, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Miękki ser wyjmujemy z woreczka i wałkujemy na cienki płat (około 0,5cm). Na serze rozprowadzamy farsz, wyrównujemy. Zwijamy w roladę. Owijamy papierem do pieczenia (możemy dodatkowo zabezpieczyć ją folią spożywczą). Wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia kroimy
Smaki Na Talerzuprzecinamy na pół. Na połowie ciasta rozsmarowujemy oliwę z czosnkiem, a następnie układamy szynkę parmeńską, posypujemy startym serem mozzarella i przykrywamy drugą połową ciasta. Tniemy na paski o szerokości około 2 cm. Każdy z nich skręcamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 min. Podajemy
Kuchnia MagdaLenyszynki sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Szynkę,paprykę i szpinak drobno pokroić,dodać do roztrzepanych jajek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Silikonowe foremki do babeczek napełnić masą jajeczną. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec ok 20 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć babeczki z foremek i podawać na ciepło
Kolorowa kuchnia Elkitrzeba przesadzać z farszem, bo sos pomidorowy może wyciec a nadmiar szynki będzie utrudniał rolowanie. Zrolowałam tak przygotowane ciasto zaczynając od brzegu z papryką. Zwinięte ciasto kroiłam w krążki ok. 1,5 - 2 cm szerokości. Wykładałam na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia w większych odległościach, tak żeby pomiędzy krążkami było najmniej 5 cm odległości. Piekłam
Pieprzyć z Fantazjąprzecinamy na pół. Na połowie ciasta rozsmarowujemy oliwę z czosnkiem, a następnie układamy szynkę parmeńską, posypujemy startym serem mozzarella i przykrywamy drugą połową ciasta. Tniemy na paski o szerokości około 2 cm. Każdy z nich skręcamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 min. Podajemy
Kuchnia MagdaLenypieprz Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około 5 minut. Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku). Przyprawiamy pieprzem. Pieczemy do ścięcia się jajka. Smacznego
Kuchnia w oparachforemek nie należy natłuszczać) i w około 10 wgłębień kolejno umieścić po odrobinie szynki, cukinii oraz startego sera. Białka należy ubić na sztywną pianę i stopniowo połączyć z żółtkami. Masę doprawić do smaku i następnie zalać nią wcześniej przygotowane składniki. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec do 20 minut w 190 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) (*) Tą piękną tackę oraz porcelanową
Di gotujewystające około 2 cm ponad brzeg. Ułożyć warstwami salami, mozzarellę, jajka, boczek, ser, szynkę i ricottę. Zalać jajkami wymieszanymi z parmezanem. Przykryć warstwą ciasta uformowaną w koło i założyć brzegi dolnej części ciasta sklejając je palcami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i piec aż ciasto się zrumieni a masa jajeczna wewnątrz zetnie (około 1 godziny). Jeżeli ciasto
zadanie-gotowanieziarenka ziela angielskiego kawałek pora 1 łyżka masła klarowanego 300g mięsa z szynki 1 małe jajko 2 łyżki kaszy manny sól pieprz szczypta majeranku szczypta gałki muszkatołowej natka pietruszki Mięso zmielić, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, majerankiem, dodać jajko, kaszę mannę, wymieszać. Cebulę piec lub opalić nad ogniem. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki
Obiad gotowytarce na drobnych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru wody. Dodajemy przesmażoną cebulę z szynką i szpinakiem, starty ser. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Całość dokładnie mieszamy (do powstania gładkiej masy). Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wierzch wygładzamy. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Użyłam foremki
VioletoweKucharzenieużyłam blaszkę z piekarnika ). Ciasto smarujemy ketchupem, na to rozkładamy cebulę, pieczarki, szynkę i część kukurydzy. Majonez mieszamy ze śmietaną, cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem smarujemy pizzę, na to wysypujemy tarty ser i resztę kukurydzy. Pizzę pozostawiamy na 10 minut aż podrośnie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 % C, przez 15 minut. Lekko studzimy, kroimy
Kulinarne Fantazje Marioliteż zachowają więcej składników odżywczych. Danie podawać od razu po wyjęciu z pieca. Składniki: 50 dag ziemniaków sałatkowych 1 młoda cukinia garść fasolki szparagowej 15 dag młodego bobu ½ brokuła Sól do smaku Przyprawa do ziemniaków do smaku Pulpeciki: 30 dag mielonego mięsa wieprzowego- z szynki 2 jajka pęczek szczypiorku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej Sól i pieprz
Wanilia i KardamonCiasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody. Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ciasto zwinąć w rulon. Pokroić w plastry. Całość posmarować żółtkiem. Piec przez 15 min w temperaturze
Przepisy Kulinarnewałkujemy na placek wielkości rozpostartej dłoni - grubości ok 1/2 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 10-15 minut. Muszą się zarumienić. Podajemy - najlepiej na ciepło - z ulubionymi składnikami - u mnie było to świeże masło, tymianek, majeranek i włoska szynka Serrano - MNIAM! Smacznego
sierotka maRysia w kuchnizawsze :D Miłego dnia :) Cukiniowe gofry z kremowym serkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły
More food, love and dreamsniespodziewanych gości. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 20- 30 dkg wędzonego boczku lub szynki 2 cebule 1 brokuł 6 - 7 jajek Dodatkowo: forma do tarty 26 -28 cm Wykonanie: Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, następnie kładziemy na niego cisto francuskie (tak aby odrobinę wystawało poza formę). Na ciasto
IMPRESJA SMAKUsolą i pieprzem oraz mieloną papryką. Pierś kładziemy na ciasto następnie plaster szynki, plaster sera, paseczki suszonych pomidorów oraz plastry pieczarek. Na całość układamy natkę pietruszki. Zaplatamy paski ciasta na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia. Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka. Pieczemy w 190 stopniach w piecyku około
Bon Appetit Małgorzatyciasto po bokach pod kątem (po około 5 nacięć). Na połowę kładziemy plasterek szynki i sera. Na pozostałe 4 farsz ze szpinaku i fety : - podsmażamy na oliwie posiekany czosnek, dodajemy szpinak, a następnie fetę i śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Naprzemiennie zawijamy paski ciasta. Smarujemy żółtkiem jajka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut(...)Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami
Moje Kuchenne Rewelacjemakreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej, ale dlaczego makaronu nie zastąpić bakłażanem
Brzuszki Łakomczuszkikolację. Najlepiej smakuje z ketchupem bądź sosem czosnkowym. Składniki : * 4 parówki z szynki * opakowanie ciasta francuskiego * tarty żółty ser * ulubione przyprawy * żółtko jajka * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło
Magiczne Życie MartyZagotowujemy osoloną wodę w garnku, do gotującej wody wrzucamy przepłukany bób i gotujemy 5 minut. Odcedzamy go na durszlaku i hartujemy w zimnej wodzie. Siekamy niezbyt drobno. Ściągamy łupinki. Szynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z posiekanym bobem i posiekaną łyżką koperku. Ciasto: W rondelku mieszamy wodę z olejem(...)pieróg układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia niezbyt ściśle, gdyż jeszcze urosną. Pierogi smarujemy białkiem wymieszanym z wodą. Blachę z pierogami wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. I czekamy na te pyszności. Rewelacja. Zróbcie, polecam. Smacznego! The post Pierogi drożdżowe z bobem i szynką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1 główka młodej kapusty 1 duża cebula 2 marchewki 200 g szynki wędzonej 2 łyżki masła 1 łyżka żurawiny suszonej 2 łyżki dowolnego tłuszczu 1
kgwjanczewoBardzo szybko, smacznie w miarę tanio możemy przygotować taką sałatkę. Sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na rodzinnej kolacji. Składniki: 1 opakowanie tortellini tricolore
Ala piecze i gotujewcześniej przygotować nadzienie i zawinąć mięso i wstawić do piekarnika przed „występem”. Roladki z polędwiczek wieprzowych z grzybami, suszonymi morelami i sosem jabłkowym pieczemy dosłownie na jabłkach, które naturalnie dodają słodkości idealnie aksamitnemu sosowi. Tak naprawdę najbardziej skomplikowane (tylko na pierwszy rzut oka) jest rozcięcie polędwiczki i jej rozbicie. Roladki z polędwiczek wieprzowych z grzybami, suszonymi morelami(...)jednego boku; zwykle plaster szynki nie obejmuje całej rolady – wtedy na koniec przykrywam tę „przerwę” dodatkowym plastrem wzdłuż rolady). Teraz roladę obwiązujemy jeszcze nitką albo dratwą (sznurkiem). Tak przygotowaną roladę możemy przykryć folią i odłożyć do lodówki do następnego dnia lub od razu przejść do kolejnych kroków. Jeśli zostawiacie pieczenie na następny dzień, pamiętajcie, żeby wyjąć roladę
Pociąg Do Kuchninimi przeproszą. Jakoś jesienią wędzone jest pyszniejsze, a wiosną pieczone lub parzone.. Polecam, jeśli masz piekarnik to jest coś co powinieneś wypróbować. Oczywiście nie jest to full profesjonal tylko domowy hand-made, więc kiełbacha jest taka jaką lubimy, a nie jaka być powinna według podręcznika składniki: 1 kg szynki wieprzowej, najlepiej ciut tłustej (najlepiej żeby to nie była(...)ostrej, mielonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku 2 łyżki cukru 2 łyżki soli peklowej lub zwykłej 0,5 szklanki, zimnego rosołu Boczek mielimy dwukrotnie na sitku „8” , szynkę kroimy w kawałki około 1-2 cm . Wszystko mieszamy z sola i zostawiamy na dobę w lodówce lub innym chłodnym miejscu . Po tym czasie dodajemy przyprawy, sól , cukier, wodę
Ogrodnik w podróżypozostałą masą mięsną. Wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz przez około 50 minut. Pasztet powinien ładnie się zrumienić. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw pasztet do wystygnięcia i dopiero wtedy pokrój go na plastry. Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Wiosenne jajka faszerowane Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocny
okolicepalnika.plPIZZE Ciasto: 300 g mąki pszennej 130 ml wody 3 łyżki oleju 1 jajko 9 g drożdży suchych 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki: kukurydza szynka z kurczaka w plasterkach – 200 g pomidorki koktajlowe – kilka sztuk oliwki ser żółty w plasterkach 200 g 1/4 papryki Przygotowanie: W dużej misce umieścić letnią wodę, cukier, drożdże(...)przy pomocy szklanki. Na każdym kółeczku umieścić 1/2 łyżeczki ketchupu i dokładnie rozsmarować. Szynkę, ser, paprykę kroimy w kostkę, pomidorki i oliwki w paseczki. Umieszczamy na pizzerinach. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra/dół i pieczemy przez 18 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pizzerinki – Mini
Przepiski.plMożna je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu. Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.Można je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu. Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarny S.O.S.warstwę pieczarek i lekko je posolić. Całość posypać grubą warstwą żółtego sera. Zapiekanki piec ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C (grzanie góra dół bez termo obiegu) lub 150 C z termo obiegiem. Dla miłośników mięska, miedzy warstwę pieczarek i sera można dołożyć plasterek szynki. Podawać z ketchupem, sałatą, świeżym pomidorem lub majonezem – tu liczy się smak
Gotujemy i jemySól, pieprz 1 łyżeczka oliwy z oliwek Dodatki: 1 kulka mozzarelli Kilka plastrów szynki ½ małej czerwonej cebuli Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Mocno odcisnąć nadmiar wody. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, aby lepiej ciasto potem odchodziło, można papier posmarować olejem za pomocą pędzelka. Wyłożyć
Fabryka pomysłówcałej jego powierzchni rozsmarowujemy ketchup. Na szerszym boku ciasta układamy kawałki szynki a następnie kładziemy na niej kawałki sera. Zaczynając od szerszego boku zwijamy ciasto w ciasny rulon. Ostrym nożem kroimy ciasto na około 2 centymetrowe kawałki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - farszem do góry. Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni - przez około
Taste Therapymuffinek wysmarować masłem i wyłożyć wyciętymi kwadratami, tak aby rogi wystawały ponad foremki. Szynkę pociąć na drobne kawałki, ser zetrzeć na tarce, szalotkę posiekać.Wymieszać ze szczypiorkiem i porozkładać do foremek. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć po łyżce masy do każdej foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Podawać ciepłe. Przekąski
Piąty grzech głównycienko w prostokąt. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, posypać pieprzem i oregano, równomiernie rozłożyć szynkę, ser, oliwki i pomidory. Ściśle zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w plastry o grubości około 1 – 2 cm. Uwaga! Żeby ładnie pokroić roladę potrzeba ostrego noża. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut
Mama Gotujegorącą wodą, obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do rozgrzanego sandwicza do tostów. Pieczemy na rumiano około 12 minut. Z podanych składników wychodzi 6 pojedynczych
Humanistka w kuchnibyć gęsty, jednak w razie potrzeby można dolać więcej mleka. Beszamel dodać do szynki i pieczarek. Przyprawić gałką, solą i pieprzem oraz dodać drobno posiekaną pietruszkę. Każdego naleśniki posmarować farszem i złożyć w ulubiony sposób, np. w trójkąt. Gotowe naleśniki zapiec przez 10-15 minut w piecu w 180 st. C lub podpiec na patelni z odrobiną masła
Food Squarezrobić równoległe nacięcia. W miseczce wymieszać rozgnieciony widelcem ser, pokrojoną w kosteczkę szynkę oraz posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na nie naciętym kawałku ciasta nakładać na środku farsz. Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Przykryć naciętym ciastem, delikatnie zlepić brzegi. Posypać drobno startym parmezanem. Piec około 13-15 minut w temp. 180st. Podawać np. ze szklanką soku Tymbark
Z miłości do słodkości