pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:177/331)

Duszone pieczarki 102

Można je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu.         Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
Duszone pieczarki 102

Można je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu.         Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarny S.O.S.
Zapiekanki z pieczarkami! Przygotuj w domu najlepszy polski fast food 63

warstwę pieczarek i lekko je posolić. Całość posypać grubą warstwą żółtego sera. Zapiekanki piec ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C (grzanie góra dół bez termo obiegu) lub 150 C z termo obiegiem. Dla miłośników mięska, miedzy warstwę pieczarek i sera można dołożyć plasterek szynki. Podawać z ketchupem, sałatą, świeżym pomidorem lub majonezem – tu liczy się smak

Gotujemy i jemy
Fit pizza na spodzie z cukinii 168

Sól, pieprz 1 łyżeczka oliwy z oliwek Dodatki: 1 kulka mozzarelli Kilka plastrów szynki ½ małej czerwonej cebuli Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Mocno odcisnąć nadmiar wody. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, aby lepiej ciasto potem odchodziło, można papier posmarować olejem za pomocą pędzelka. Wyłożyć

Fabryka pomysłów
Ślimaczki z ciasta francuskiego 178

całej jego powierzchni rozsmarowujemy ketchup.  Na szerszym boku ciasta układamy kawałki szynki a następnie kładziemy na niej kawałki sera. Zaczynając od szerszego boku zwijamy ciasto w ciasny rulon. Ostrym nożem kroimy ciasto na około 2 centymetrowe kawałki.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - farszem do góry. Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni - przez około

Taste Therapy
Francuskie poduszeczki 229

muffinek wysmarować masłem i wyłożyć wyciętymi kwadratami, tak aby rogi wystawały ponad foremki. Szynkę pociąć na drobne kawałki, ser zetrzeć na tarce, szalotkę posiekać.Wymieszać ze szczypiorkiem i porozkładać do foremek. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć po łyżce masy do każdej foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Podawać ciepłe. Przekąski

Piąty grzech główny
Drożdżowe Ślimaki 136

cienko w prostokąt. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, posypać pieprzem i oregano, równomiernie rozłożyć szynkę, ser, oliwki i pomidory. Ściśle zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w plastry o grubości około 1 – 2 cm. Uwaga! Żeby ładnie pokroić roladę potrzeba ostrego noża. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut

Mama Gotuje
Dietetyczne tosty otrębowe 159

gorącą wodą, obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki.  Nakładamy do rozgrzanego sandwicza do tostów. Pieczemy na  rumiano około 12 minut.  Z podanych składników wychodzi 6 pojedynczych

Humanistka w kuchni
Naleśniki z beszamelem 118

być gęsty, jednak w razie potrzeby można dolać więcej mleka. Beszamel dodać do szynki i pieczarek. Przyprawić gałką, solą i pieprzem oraz dodać drobno posiekaną pietruszkę. Każdego naleśniki posmarować farszem i złożyć w ulubiony sposób, np. w trójkąt. Gotowe naleśniki zapiec przez 10-15 minut w piecu w 180 st. C lub podpiec na patelni z odrobiną masła

Food Square
Francuskie paszteciki 159

zrobić równoległe nacięcia. W miseczce wymieszać rozgnieciony widelcem ser, pokrojoną w kosteczkę szynkę oraz posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na nie naciętym kawałku ciasta nakładać na środku farsz. Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Przykryć naciętym ciastem, delikatnie zlepić brzegi. Posypać drobno startym parmezanem.  Piec około 13-15 minut w temp. 180st. Podawać np. ze szklanką soku Tymbark

Z miłości do słodkości
Drożdżówki z serem i rabarbarem 87

pieczenia. Ciasto podziel na 10 części i stwórz ładne kule, jeśli za bardzo klei się do dłoni rób to na blacie podsypanym odrobiną mąki. Następnie kładź kule na blasze w sporych odstępach i spłaszcz je dłonią. Za pomocą palców lub jakiegokolwiek przyrządu z zaokrągloną główną spłacz środek drożdżówki zostawiając około 1 cm rantu wyższego naokoło. Musisz zrobić to dość szynko(...)wszystkie składniki i zagniatając je w dłoniach. Czas na posmarowanie drożdżówek rozbełtanym jajkiem na brzegach, użyj do tego pędzla kuchennego. Po nasmarowaniu posyp je kruszonką i wstaw do piekarnika. Piecz drożdżówki przez 15-16 minut do zrumienienia. Wyjmij drożdżówki, wystudź i podawaj. Artykuł Drożdżówki z serem i rabarbarem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
TARTA Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI, SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I JAJKAMI POCHE 114

żółtko – 1 szt * sól – 1 lyżeczka * woda – 50 ml DODATKI: * pomidory ( u mnie „bawole oko”) – 3 szt * ser śródziemnomorski Apetina bazylia&oregano – 1 op * szynka pameńska – 6-7 plastrów * czosnek – 3 ząbki * zielone szparagi – 4 szt * jajko – 3 szt * świeże zioła – szczypiorek, bazylia * świeżo mielony pieprz i pieprz czerwony * oliwa(...)pieczenia. Podpiekamy ok. 15 minut w 180C. DODATKI: Pomidory rozkrawamy, wydrążamy środek, wkładamy ser śródziemnomorski Apetina , delikatnie ugniatamy ( no bo im więcej, tym lepiej! ). Obok układamy ząbki czosnku ( w całości ) i szparagi ( wcześniej odcinamy zdrewniałe końcówki ). Skrapiamy dobrą oliwą, posypujemy świeżo mielonym pieprzem ( czarnym i czerwonym ), zapiekamy ok. 18-20 minut w 170C. Na sam koniec dodajemy delikatnie zwiniętą szynkę

Ostra na Słodko
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 276

ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem(...)patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna

Kulinarne przygody Gatity
Szparagi w szynce z grilla 177

Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet ze szparagami 164

Omlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tortellini 197

Zawsze mam w domu tortellini na tzw "czarną godzinę" bo można szybko zrobić sałatkę. W zasadzie co mamy w lodówce to możemy dodać a będzie smacznie

Ala piecze i gotuje
Roladki z tortilli z szynką serkiem i rukolą 1967

Królowa imprez? Otóż to. Szybka przekąska z tortilli w formie roladek. Dodatki można zmieniać według własnych upodobań, smaków lub po prostu wykorzystujemy to co mamy w

Ala piecze i gotuje
Gulasz w muszelkach z sałatą 119

Bardzo oryginalna wersja gulaszu, nietypowo podana, a rewelacyjnie smakująca i efektownie wyglądająca.... Składniki: 0 ,5 kg szynki dowolną mieszanka przypraw 1 cebula tłuszcz do smażenia listek

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania