paski i podsmażamy. Każdy kwadrat smarujemy koncentratem, układamy na nim plasterek szynki. Szczypiorek i bazylię drobno kroimy. Na wędlinę układamy podsmażone pieczarki, posypujemy zieleniną oraz startym żółtym serem. Całość zamykamy drugim kawałkiem ciasta. Po zamknięciu na każdy kwadracik kładziemy odrobinę masełka i posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczemy w 150 C przez około 30 minut na złoty kolor
Zainspirowana w kuchnibiałko, 15dkg sera żółtego, pieprz i sól do smaku. Przygotowanie: Szynkę, ser żółty i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jeżeli ma być dodany szczypiorek, również drobno go pokroić natomiast pietruszkę posiekać. Wszystko wymieszać razem z białkiem, śmietaną oraz przyprawami. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, wyłożyć farsz i zawinąć w rulon. Zawinięte ciasto pokroić w paski
W kuchni u Monikiśmietany * sól, pieprz * 4 kwiaty cukinii * łyżka masła * opcjonalnie : szynka, czerwona papryka, cebula, ser żółty Przygotowanie : Jajka ubić na puszystą masę, dodać mąkę i śmietanę. Całość przyprawić. Ewentualnie dodać pokrojone w drobną kostkę dodatki. Rozgrzać masło,wlać masę z jajek. Ułożyć kwiaty cukinii i piec po przykryciem około 5 minut, przewrócić na drugą stronę, dopiec omlet. Podawać
Magiczne Życie MartyPokrojone nóżki pieczarek, razem z posiekaną cebulą, oraz pokrojoną w kostkę szynką podsmażamy na oleju. Gdy już farsz będzie podsmażony ściągamy z ognia i dodajemy szpinak/roszponkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy twarożek i całość mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do pieczarek. Gotowe pieczarki pieczemy w temperaturze 160’C około 15-20 minut, aż się zarumienią
KasiaiKrzysiu.plsoli 3-4 ziarenka czarnego pieprzu biały pieprz 1/4 łyżeczki Szynkę myjemy, osuszamy, można ponakłuwać widelcem. Nacieramy wszystkimi przyprawami, zawijamy w folię spożywczą i marynujemy kilka godzin, dobrze jest odłożyć na noc do lodówki. Mięso w marynacie przekładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 190C, im większy kawałek mięsa
Apetyczna babeczkasłoika , schabie karkowym z pończochy , schabie pieczonym w przyprawach , podsuszaną kiełbasę żywiecką czy też polędwicę wędzoną na domową wędlinę. Wędlinę bez zbytecznych dodatków, wypełniaczy czy konserwantów, parzoną w termokurczliwej osłonce. Wędlinę w wersji light, bo jest zrobiona z drobiu i wieprzowej szynki. Tym razem będzie to kiełbasa drobiowo
Kulinarne przygody GatityObsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego na 160-170 C piekarnika i piec ok 30-40 minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Podawać pokrojone
Monia miesza i gotujeUpał, więc nie ma chęci na jakieś długie stanie przy kuchni. Dzisiaj u mnie sałatka makaronowa a do niej kotlet drobiowy. My tak lubimy. Sałatka z
Ala piecze i gotujegłównym składnikiem :D Do tego słodkie, pieczone pomidory, kremowy serek wiejski i kilka kropelek oliwy oraz sosu chili dla podkręcenia całości...totalny poranny odjazd! Można podać też do nich jajko sadzone, tak jak proponuje Jamie Oliver, jednak ja dużo bardziej wolę pomidorową wersję, dlatego też w masie szpinakowej zamieniłam plaster szynki na suszone pomidory. Rozgrzewające, sycące, zdrowe(...)rozprowadź. 6. Podpiekaj grzanki przez kolejne 5min. (wraz z pomidorami) lub do momentu, aż brzegi zaczną delikatnie brązowieć. 7. Podawaj gorące tosty skropione oliwą i sosem chili w towarzystwie pieczonych pomidorów. Smacznego! Popeye's toasted bread for 4-5 toasts Ingredients: 80g baby spinach 1 egg 3 dried tomatoes 2 tbsp milk a pinch of salt and pepper
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPizza pieczona na ognisku smakuje jak z dobrej pizzeri. Dobrze wypieczona, chrupiąca i zarazem miękka. Przygotowana w plenerze smakuje rewelacyjnie, polecam przepis. SOS POMIDOROWY : 1 cebula, 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka bazylii 2 łyżki oleju 500 ml pasty pomidorowej 2 łyżeczki cukru sól i pieprz tylko do smaku(...)łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 800 g mąki pszennej 1 szklanka wody DODATKI : 250 g tartego, żółtego sera 150 g szynki 150 g salami 300 g pieczarek
Kulinarne Fantazje MarioliRoladki schabowe w szynce szwarcwaldzkiej nadziane serem mozzarella i pomidorkami to pomysł na mięso ze schabu w nieco innej odsłonie. Jeżeli znudziły się kotlety schabowe to takie roladki będą świetnym rozwiązaniem. 4 plastry schabu każdy tak po około 120g 1 kulka sera mozzarella 8 pomidorków daktylowych lub suszonych pomidorów 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz suszona bazylia Mięso rozbijamy tłuczkiem(...)zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Można spiąć wykałaczką w miejscu łączenia. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, obsmażamy roladki po 1-2 minuty z każdej strony. Piekarnik w między czasie nagrzewamy do 180 stopni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem około 30-40 minut. Rozbite plastry schabu warto dzień wcześniej
Andzia PichciSzynka marynowana na słodko z suszonymi morelami i śliwkami - pyszne kruche mięsko na kanapki i na obiad. Składniki: 600-700 g mięsa z szynki 150 g suszonej śliwki, 150 g suszonej moreli łyżka soli, duża szczypta pieprzu, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki. Przygotowanie: Wszystkie przyprawy mieszamy razem. Usuwamy z szynki zbędny tłuszcz. obtaczamy szynkę z każdej strony w przyprawach. Długim(...)robimy kieszonkę, w którą na przemian wkładamy śliwki i morele - pozostałe owoce układamy obok mięsa w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut (pieczemy pod przykryciem
Lena Gotujeminut. Odcedzamy. Przestudzone szparagi owijamy po 3-4 sztuki szynką parmeńską. Następnie owijamy ugotowanym makaronem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy przygotowanym beszamelem. Wierzch posypujemy tartym parmezanem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 20 minut (główki szparagów możemy zabezpieczyć, przykrywając je papierem do pieczenia
Smaki Na Talerzu