Szynka faszerowana morelami i śliwkami

Szynka faszerowana morelami i śliwkami

Szynka faszerowana morelami i śliwkami

Szynka marynowana na słodko z suszonymi morelami i śliwkami - pyszne kruche mięsko na kanapki i na obiad. Składniki: 600-700 g mięsa z szynki 150 g suszonej śliwki, 150 g suszonej moreli łyżka soli, duża szczypta pieprzu, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki. Przygotowanie: Wszystkie przyprawy mieszamy razem. Usuwamy z szynki zbędny tłuszcz. obtaczamy szynkę z każdej strony w przyprawach. Długim nożem robimy kieszonkę, w którą na przemian wkładamy śliwki i morele - pozostałe owoce układamy obok mięsa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.