korkowaniem butelki! W tygodniu są tu podawane dwudaniowe lunche w przystępnej cenie. Można je zjeść na miejscu, lub zamówić na wynos. Tak samo można zamówić pizzę upieczoną w piecu opalanym drewnem z dostawą do domu. Warto też wspomnieć, że w niedzielę są tu organizowane animacje dla dzieci, podczas, których będą się one mogły bawić pod okiem wykwalifikowanego opiekuna. Wystrój restauracji(...)podane z szynką San Daniele, pysznym i aksamitnym puree z marchewki, przybrane rukola i posypane serem pecorino (36 zł). Danie nie dość, że jest wyśmienite, to na talerzu wygląda jak prawdzie kulinarne dzieło sztuki. Oczywiście na naszym stole nie może też zabraknąć pizzy. W końcu z otwartej kuchni zachęca nas do jej wypróbowania piękny biały piec do pizzy, opalany
Kulinarne przygody Gatityziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem(...)sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna
Kulinarne przygody Gatityprostotę jeśli chodzi o ich gotowanie bądź pieczenie. Wydawać by się mogło, iż szparagi nie mają bardzo charakterystycznego smaku jednak połączone z odpowiednimi dodatkami lub odpowiednio przyprawione mogą być absolutnym hitem. Najczęściej sięgam po szparagi kiedy chcę zrobić zupę lub zapiec je w piekarniku. Ich smak fajnie komponuje się z boczkiem, szynką parmeńska czy serem mozzarella . Tym razem skomponowałam(...)tego dania będą oczywiście młode, świeże szparagi. Ja sięgnęłam po szparagi zielone. Jeśli macie białe szparagi to możecie także użyć ich zamiast tych zielonych. Nie przykrywajcie kurczaka kiedy go pieczecie. Alkohol z wina powinien zupełnie odparować. Lubisz szparagi zielone? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Szparagowe zawijasy z boczkiem i mozzarellą . The post Kurczak z fetą i szparagami appeared
mecookskapusty. 5. Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty. 6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1. Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2. Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3. Dokładnie zawijamy. 4. Układamy w woreczku do pieczenia. 5. Pieczemy 30 minut
Kulinarna Chwilapieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk. Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy
Kulinarne przygodynaczynia żaroodpornego wsypać surowy makaron. 2. Na makaron wyłożyć szynkę, pokrojoną w kostkę. 3. Bulion zagotować ze śmietaną i z koncentratem pomidorowym, dodać sól, pieprz i zioła według uznania. 4. Mąkę wymieszać z małą ilością wody, i zagęścić nią sos. 5. Całość posypać startym serem żółtym. 6. Piec w temperaturze 200* około 40 minut pod przykryciem
Dziś Ja gotujerozcięcia lekko dociskając do siebie. Zawinąć kawałki kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju i wstawić do piekarnika. Piec około 25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką, pokrojone w poprzek
Moja Mama Gotujesmakowała z humusem, czy też pastą z pieczonej papryki. Na imprezach z dużą liczbą gości, zawsze lepiej zrobić kilka rodzajów różnych kanapeczek, tak aby każdy mógł wybrać te ulubione! Kanapeczki możesz dodatkowo przyozdobić oliwkami greckimi, faszerowanymi bądź nie, papryczkami, świeżą bazylią, orzechami, migdałami czy włoską szynką. Sięgnij także po gotowy zestaw do bruschetty
SMYKWKUCHNIpieprzem. Ser żółty posmarować odrobiną pasty jajecznej. Następnie ułożyć plasterki szynki, wyłożyć pozostały farsz jajeczny, równomiernie rozsmarować, a na sam koniec dodać liście zielonej sałaty. Za pomocą dłoni zrolować roladę (zwijać od szerszego boku). Gotowa rolada musi być dosyć ciasto zwinięta! Na sam koniec przełożyć na papier do pieczenia łączeniami do dołu. Z papieru uformować tzw. cukierka i gotową roladę
Ugotowaćtarkujemy na tarce. Posypujemy jeden z placków, dociskając ser i szynkę do koncentratu. Przykrywamy drugim plackiem, również dociskamy. Kroimy na paski grubości 1,5-2 cm. Każdy pasek przyciskamy z jeden strony a trzymając za drugi koniec wykręcamy jak spiralę. 3. Paluchy układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni
Szefowa kuchniprzekładamy na sitko , przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy do osączenia. Szynkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z makaronem. Całość wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Polewamy mlekiem wymieszanym z jajkami i przyprawami. Zapiekamy w dolnej części piekarnika w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po 30 minutach pieczenia makaron posypujemy wiórkami maślanymi. Całość przykrywamy i pieczemy 10 minut
Bazylia kontra Rozmarynusunęłam nóżki, które posiekałam w kosteczkę i przesmażyłam z cebulką, szynką, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Całość ostudziłam. Do wystudzonego farszu dodałam suszone pomidory i jajko. Całość doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem, dokładnie wymieszałam. Do każdego kapelusza wkładałam kawałek sera i trochę farszu, który przykrywałam kolejnym kawałkiem sera. Piekłam około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
Kulinarny Pamiętnikdrobiowe-udko, część skrzydła indyka, wołowe-kawałeczek rostbeefu, wieprzowe-kawałek szynki lub schabu) 4 marchewki 2 pietruszki kawałek selera por 1 cebula Vegeta, liść laurowy, 4 ziarnka ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu SPOSÓB WYKONANIA: Mięso płuczemy. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Cebulę umyć przypiec nad płomieniem palnika gazu pieca. Do 3 litrowego garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą i czekamy
Kuchnia Beatypraktycznie robi się samo. Składniki: dowolna ilość mięsa wieprzowego (karkówka, szynka, schab...) ulubione przyprawy (sól, pieprz, chilli, czosnek, zioła) lub gotowa mieszanka przypraw ( do grilla, taco's, do marynowania mięsa - ważne! warto przeczytać skład i wybierać te mieszanki, które nie zawierają glutaminianu sodu i innych świństw!) rękaw do pieczenia Mięso myjemy, pozbywamy się tłuszczu i obsypujemy obficie przyprawami. Wkładamy
chwile dla mnie