Frittata z warzywami

Frittata z warzywami

Frittata z warzywami

Frittata to w smaku coś podobnego do omletu. Dodatki komponujemy w zależności od tego co lubimy lub co mamy  w lodówce. Możemy jeść na ciepło albo na zimno. Składniki: 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 100 g szynki wieprzowej 1 pomidor 4 łyżki mini marchewki konserwowej 1 ogórek konserwowy 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1 cebula do smaku sól, biały pieprz 100 g żółtego sera Przygotowanie:  Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju. Szynkę, papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, pieczenie, ser żółty, pomidor, ogórki, cebula, marchewka, ogórek, mąka, ogórki konserwowe, szynka, papryka, lekka, zapiekanka, zapiekanki, jajko, omlet, pomidor i ogórek, ser biały, pomidor z ogórkiem, pomidory z serem, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, omlet z białek, zapiekanka z serem, zapiekanka warzywna

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aguś kulinarnie, 23 kwietnia 2014 12:41:01

Bardzo mi się podoba ten pomysł:)

Christopher Konkel, 23 kwietnia 2014 12:43:48

Bardzo smaczne jedzonko.Ja nazywam coś takiego,a robię to dosyć często, sprzątanie w lodówce.

Natalie, 23 kwietnia 2014 16:04:53

Uwielbiam! Szybki, syty i smaczny obiadek ;)

Sylwia Wasiuk, 23 kwietnia 2014 21:07:23

wow...pięknosci i pyszności ;)

z miłości do słodkości, 23 kwietnia 2014 22:48:20

mniam, poproszę porcyjkę;))

Paulina C., 23 kwietnia 2014 23:46:04

ale kolorowa! super ;)

Monika, 24 kwietnia 2014 10:36:58

Kolorowo i smacznie. Pysznie:)

JoannaD, 24 kwietnia 2014 18:22:28

A czy można obejść się bez mąki?

Krystyna Boner, 24 kwietnia 2014 20:21:46

Świetny pomysł na taki remanent w lodówce. Frittata wyszła pięknie i kolorowo. Po prostu chciałoby się ją zjeść :)

Paulina Urbańczyk, 24 kwietnia 2014 22:06:29

Wspaniale się prezentuje :) !

Alina Waliczek, 24 kwietnia 2014 23:17:06

Można ale wtedy trochę dłużej zapiekaj.

Magdalena Cendrowska, 25 kwietnia 2014 00:27:45

Przepysznie wygląda ta frittata, muszę zrobić :)www.brulionspadochroniarza.pl