Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kaszak to bardzo proste ciasto bez pieczenia. Jego głównym składnikiem jest kasza manna stąd jego nazwa. Jest bardzo smaczne i posmakuje także tym osobą, które za kaszą nie przepadają. Doskonały deser dla dzieci jak również dorosłych. Polecam, gwarantuje że zniknie bardzo szybko Post Kaszak pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujezamrażarki lub na 2 godziny do lodówki. Zawczasu nagrzej piekarnik do 200°C. Dobrze schłodzone ciasto pokrój na 5 mm plasterki. Rozłóż je równomiernie na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 10 minut. Następnie wystudź na kratce i zapakuj do pudełek
Food Squarerozpuszczenia. Następnie dodajemy syrop z pigwy i mieszamy ok. 3 minut. Dodajmy miód i mieszamy jeszcze chwilę, aż masa będzie gęsta. Przekładamy taką masę na papier do pieczenia. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy na odpowiednią grubość- u mnie ok. 0,5cm. Odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu, kroimy na prostokąty lub kwadraty. Przepis pochodzi z książki "Najlepsze przepisy
Aga w kuchniszklanki miodu 1 szklanka cukru 1 łyżka margaryny 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Orzeszki w Karmelu - Sposób przygotowania: Orzeszki podsmażamy na suchej patelni. Prostokątną formę do pieczenia lub tackę wysmarować margaryną lub innym tłuszczem. Do garnka wsypać cukier i dodać miód. Podgrzewać na małym ogniu przez ok. 20 minut ciągle mieszając, tak aby składniki nie przywarły. Po tym czasie zdjąć
Słodka Stronałyżki maki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka octu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka panierka: ok. 100 g płatków kukurydzianych
Słodka Stronaulec zbyt dużemu napowietrzeniu co spowoduje nieestetyczne "opadnięcie" ciasta po upieczeniu. Formę smarujemy margaryną, zarówno boki, jak i spód, wlewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec pozostawiając sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto** i po jego ostudzeniu można przygotować polewę czekoladową. Czekoladę z masłem
Słodka Stronaprzyprawa do kurczaka, czosnek w proszku, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy sól pieprz ciasto: 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka octu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka panierka: ok. 100 g płatków kukurydzianych (ok. 2 szklanki) 2 łyżki mąki Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych - Sposób przygotowania: Kotlety gotujemy w ok. litrze wody wraz
Słodka Stronapomidorowy mieszamy z przyprawami i wykładamy na ciasto. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje
Słodka StronaUmyte piersi rozbijamy tłuczkiem. Układamy na folii plastry kurczaka, tak aby nie było wolnej przestrzeni, wykładamy farsz i zwijamy roladę. Spinamy wykałaczkami. Całość posypujemy przyprawami, umieszczamy w rękawie do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 30- 35 minut. Pod koniec duszenia rękaw należy przeciąć, odsłonić mięso i podpiec kilka minut, aby wierzch się
Słodka Stronajajku ciągle ubijając. Wlewamy śmietankę i delikatnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (ok. 21 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego to temperatury 150 stopni. Pieczemy 50 minut, po czym wyłączamy piec i pozostawiamy na kolejne 20 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Masa kokosowa: Mleko zagotowujemy wraz z cukrami, dodajemy kokos i gotujemy do zgęstnienia ciągle
Słodka Stronaciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką. Podpieczone brownies wyciągamy z piekarnika, brzegi smarujemy tłuszczem i wylewamy masę serową. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączamy piec i pozostawiamy w nim sernik na kolejne 30 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę: Połamaną czekoladę wraz
Słodka Stronadeser, a w Polsce myślę, że nieraz wystąpią na stole jako smaczny i szybki obiad. Oryginalne Amerykańskie Pancakes'y - Składniki: 135 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 2 łyżki cukru pudru 130 ml mleka 1 duże jajko (roztrzepane) 2 łyżki roztopionego masła + dodatkowo do smażenia Oryginalne Amerykańskie Pancakes
Słodka StronaWykładamy nimi spód wyłożonej pergaminem tortownicy (ok. 20 cm) - wygładzamy. Na to wylewamy gotową masę serową z bakaliami i czekoladą. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, pieczemy godzinę po czym wyłączamy piec i trzymamy jeszcze minimum 40 minut. Gdy sernik całkowicie ostygnie przygotowujemy masę śmietanową. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy likier, cukier puder i kakao. Wykładamy
Słodka Stronajagody, borówki, truskawki) Pavlova - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając partiami (najlepiej po jednej łyżce) stopniowo dodajemy cukier. Na końcu wlewmy wódkę. Na papierze do pieczenia ołówkiem rysujemy dwa koła o średnicy ok. 20 cm (można np. odrysować od talerzyka). Gotową masę wykładamy na papier w granicach narysowanych kółek. Wyrównujemy tworząc krążki bezowe. Suszymy
Słodka Stronacukru 400 ml śmietanki kremówki 30% 100 g masła cukier waniliowy Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) - Sposób przygotowania: Dno formy (ok. 20x20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a brzegi smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (najlepiej z grubym dnem) i podgrzewamy do wrzenia. Gotujemy ok. 20 minut na niewielkim ogniu niemal ciągle mieszając (to ważne
Słodka Strona