pieczenia - 22046 przepisów (strona:1154/1470)

Przepisy na ciasta z truskawkami 369

podsumowanie przepisów na desery i ciasta na zimno z truskawkami, które znajdziecie TUTAJ.  Dzisiaj zebrałam dla Was wszystkie przepisy na różne ciasta z truskawkami, jednak wszystkie pieczone;) Mam nadzieję, że zbiór okaże się pomocny:) Ciasta z truskawkami:      Placek z kremem i truskawkami Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami   Ciasto Leśne smaki   Serniczki

Z miłości do słodkości
Ogniste ziemniaki z grilla 256

przypraw, jak to bywa zazwyczaj. Już samo to bardzo mnie zaciekawiło:) Długo zastanawiałam się do czego w ogóle ją wykorzystać. Chciałam wymyślić coś oryginalnego. Pogoda dopisała, postanowiłam więc zrobić pieczone ziemniaczki z grilla napełnione masłem i tą mieszanką przypraw. Ziemniaki wyszły przepyszne, idealnie pikantne! Rewelacja! Składniki: 10 dużych ziemniaków, 5 łyżeczek masła,  5 łyżek mieszanki przypraw do ziemniaków

Z miłości do słodkości
SZASZLYKI Z RYBY 171

aluminiowe tacki lub na patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju. Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony. Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego. Smacznego

Przysmaki Karolki
KURCZAK Z PESTO 161

pesto ( czerwone tez moze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C. Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu

Przysmaki Karolki
Marbré au chocolat parfumé a l'orange 132

dwie czesci. Do jednej dodajemy roztopiona czekolade, do drugiej sok i skorke z pomaranczy. Foremke o wymiarach 7x26 cm smarujemy maslem. Ciasto wykladay na przemian raz ciemne, raz jesne. Pieczemy w temperaturze 180°C przez okolo godzine. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z foremki i polewamy czekolada roztopiona wraz z maslem. Odstawiamy do zastygniecia czekolady. Smacznego

Przysmaki Karolki
Faszerowane ziemniaki 308

zoltego Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 250°C. Ziemniaki po umyciu i osuszeniu nacieramy oliwa i zawijay w folie aluminiowa. Tak przygotowane wkladamy do naczynia zaroodpornego lub na blache i pieczemy kolo 40 minut. W garnku podgrzewamy przez chwile smietane z posiekana cebula, szczypiorkiem, serem i pokrojona w kostke szynka. Do masy smietanowej dodajemy zoltka. Doprawiamy sola, pieprzem, galka i majerankiem

Przysmaki Karolki
Saskie knedle z boczkiem 259

mase. Mokrymi dlonmi formujemy z ciasta knedle. Obtaczamy w mace ziemniaczanej i gotujemy we wrzatku przez okolo 15 minut. Knedle podajemy ze swiezymi warzywami i z sosem, najlepiej z pieczeni, ale jak nie dysponujemy takim to nic nie szkodzi. Smacznego

Przysmaki Karolki
Pizza ziemniaczana 448

papryka podsmazamy przez chwile na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Warzywa przekladamy na ciasto. Posypujemy bazylia i starta mocarella wedzona lub innym serem, ktory sie dobrze topi. Pizze pieczemy przez okolo 10-15 minut w temperaturze 180°C Smacznego

Przysmaki Karolki
Zupa z dyni 230

marcher po obraniu kroimy w kostke. Wrzucamy do wody i gotujemy okolo 20 minut az wszystko zmieknie. Nastepnie warzywa miksujemy blenderem. Doprawiamy sola, mielonym imbirem i gotujemy jeszcze piec minut. Na koncu dodajemy smietane, mozemy ja dodac jak juz zupa bedzie na talerzach. Gotowe. Zupe podajemy sama lub z grzankami. Smacznego

Przysmaki Karolki
Quiche dyniowo-ziemniaczany 207

startm serem. Doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto nalezy rozwalkowac miedzy dwoma kawalkami foli spozywczej i wylozyc nim naczynie do tart. Wykladamy dno i brzegi. Na ciasto wykladamy farsz. Pieczemy w nagrzanym wczesniej piekarniku do 200°C przez 45 minut. Smacznego

Przysmaki Karolki
Sernik na zimno 204

ramach akcji "Gotujemy po polsku" To juz drugi przepis w ramach tej zabawy, ktory nawiazuje do mojego dziecinstwa i rodzinnego domu :) Sernik w tej postaci jest dobra alternatywa dla pieczonego sernika. Ma tez inny smak, ktory ja osobiscie bardzo lubie. Najbardziej smakuje mi gdy nie jest tak mocno sztywny, dlatego zawsze przed podaniem wyciagam go wczesniej z lodowki. Uwazam

Przysmaki Karolki
Rogale marcinskie 280

dodajemy do zmielonego maku z orzechami. Na koncu dodajemy creme fraiche i dokladnie mieszamy. Masa nie moze byc ani zbyt zbita, ani za luzna. Rogale smarujemy bialkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez okolo 20 minut gdy zaczna sie rumienic. Po wyciagnieciu z piekarnika lukrujemy je gdy sa jeszcze cieple i posypujemy orzechami. Smacznego

Przysmaki Karolki