cebulki, chwilkę razem smażyć dodać groszek i wymieszać na patelnię wbić jaja i dokładnie wymieszać do uzyskania przez nas ulubionej konsystencji (my lubimy dobrze ściętą) Podajemy najlepiej z ciemnym chlebem gorącą herbatą
Gotowanie z pasjącebula, czosnek, zielony groszek, zielone oliwki, kawałki żółtego sera; - tuńczyk, jajka, cebula, fasolka szparagowa, kukurydza, pomidory, ogórki kiszone lub świeże zielone, mogą być gruntowe. Bagietka, pełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się do mojej smacznej sałatki z tuńczyka! Składniki: 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym - po odsączeniu
Zasmakuj Kuchnirondelka i podgrzać ok. 5 minut. Pomidorki koktajlowe przeciąć na pół i przyrumienić na patelni bez tłuszczu. Na koniec usmażyć jajka, pozostawiając żółtko w postaci płynnej oraz stostować chleb. Zajadać od razu J SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz na moim fanpejdżu , dasz
Calzonella.commnie w domu od zawsze królowało „kurze jedzenie”. A dokładniej mówiąc pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Można nią smarować chleb, albo jeść łyżeczką. Ja przygotowuję ją z dodatkiem masła klarowanego, dzięki czemu ma idealną konsystencję. 3 jajka 2 łyżki majonezu szczypiorek szczypta soli pieprz łyżeczka masła klarowanego Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Jeszcze ciepłe jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy
Dieta bez mlekakuchni po kanapkę z cebulą. W kolejnej wersji dodatkowo dodałem chrzan, który przylepiłem do cebuli za pomocą musztardy - tworząc sos chrzanowo-musztardowy. Kanapki z cebulą - wersja 1 chleb masło plastry cebuli grube na 5 mm sól Kanapki z cebulą - wersja 2 tak jak wyżej - dodatkowo: chrzan musztarda Chrzan i musztardę możemy nałożyć na plaster cebuli i tak wymieszać
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNiedawno jadłam bruschettę w restauracji ( przynajmniej tak się nazywała ), no cóż ... Dla mnie to była zwykła kanapka z chleba z rozpuszczonym serem i leżącymi poza kanapką pomidorami. Z przeszłości zapamiętałam ją inaczej. Dzisiaj przedstawiam własną wersję. Składniki: Bagietka Oliwa Pomidor Ser mozzarella Czosnek świeży Sól Pieprz Świeża bazylia Wykonanie: Bagietkę kroimy na kawałki ( kromki ). Nacieramy je przekrojonym czosnkiem i skrapiamy
Smaki Ewyschłodzoną wodę mineralną. Bazą obiadu jest soczysta polędwiczka wieprzowa, którą podałam z cukinią, a z ciekawości połączyłam składniki z czarnuszką. Jak się okazuje smacznie komponuje się nie tylko z chlebem czy serami. Polecam nawet tym, którzy podobnie jak ja, nie jedzą zbyt często mięsa. Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 200 g polędwiczki wieprzowej 1/2 małej
Moja smaczna kuchniakolejne 5-10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę i krewetki. Chwilę smażymy (jakieś 10 minut) i zalewamy winem. Gotujemy aż powstanie trochę gęstego sosu. Podajemy gorące z chlebem (najlepiej smakuje gdy będzie maczany w tym sosie!). Smacznego
Szybko Tanio Smacznieprośbą o polecenie łagodnej w smaku oliwy. Ale pamiętajcie, że to jej ostry smak jest świadectwem obecności dużej ilości cennych polifenoli. Ja taką wyrazistą oliwę lubię najbardziej - na kromce chleba oraz w sałatkach. Sałatka z bulgurem, cukinią i grillowanym halloumi Składniki / na 4 porcje: 200 g Bulgur Mix Rice&MORE Monini 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej mięty
Chilli Czosnek i Oliwadlatego na następny raz będę miał nauczkę, że pieczone tofu w tak pysznej marynacie musi być przygotowywane w hurtowych ilościach. Muszę wrócić do kuchni i zrobić kolejną partię, bo chleb z mąki gryczanej już czeka na jego przyjęcie. Sos sriracha dałem jako opcjonalny składnik, ale naprawdę warto go użyć lub ewentualnie w jego miejsce dać ostrą paprykę, ponieważ tofu marynowane
Blendmanniego zrobić. Tym razem zapraszam Was na kotlety, które są pyszne i bardzo sycące. A na blogu również znajdziecie kilka przepisów na sałatki czy pastę do chleba z bobem. Składniki: 1 kg bobu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób ugotować do miękkości, wystudzić
magiczna kuchnia Kasidomów tyle na nią przepisów. Ja dzisiaj proponuję zupę z dodatkiem warzyw, w tym szparagów, które świetnie uzupełniają smak kalafiora. Zupa jest sycąca i z pajdą świeżego chleba może świetnie wystarczyć za cały obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktych warzyw, które można przygotować na kilka sposobów. Panierowana cukinia z serowo-czosnkowym sosem U siebie w domu z cukinii robię bigos, cukinię faszerowaną, cukinię panierowaną, placuszki, piekę chleb, gotuję zupę. Jakby się nad tym zastanowić, ilość i różnorodność dań jakie można z niej przygotować naprawdę jest długa. Dzisiaj robię panierowane krążki z cukinii, smażone na oleju i podawane
mecooks