pieczenia - 22046 przepisów (strona:1151/1470)

49. Wiosennie i pulchnie: czyli drożdżowe buchty cynamonowe z jabłkami i szafranem! 337

buchty lekko nacinamy nożem do 3/4 głębokości i we wgłębieniach umieszczamy kilka listków tymianku (opcjonalnie) oraz po grubym plastrze jabłka grójeckiego. Naczynie lub formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 - 25 minut - najlepiej na funkcji termoobiegu. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i przyozdabiamy gałązkami tymianku (opcjonalnie).  Smacznego! (;   (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Symfonia Smaków
Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym 152

Dodać do ciasta. Na koniec dodać zmielone orzechy włoskie oraz olej z pestek winogron. Wymieszać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ciasto przelać do przygotowanej formy o śr. 21cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 2 warstwy.     Krem czekoladowy: 250g półtłustego twarogu, 100g jogurtu naturalnego, 170g mlecznej czekolady, 130g cukru pudru

Z miłości do słodkości
Makaron z dorszem 169

wymieszać z posiekanym koperkiem. Do natłuszczonego i wysypanego bułką tartą żaroodpornego naczynia układać kolejno makaron, rybę i ser z koperkiem. Na koniec całość zalać śmietaną wymieszaną z maggi. Piec ok. 20 min w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć koperkiem

Z miłości do słodkości
Suflet czekoladowo-orzechowy 168

podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Dodać żółtka oraz ubite ze szczyptą soli białka na sztywną pianę. Masę przelać do natłuszczonych i wysypanych cukrem pudrem kokilek. Piec ok. 25minut w temp. 180st. Podawać od razu oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Pizza z kurkami 135

formy na pizzę. Posmarować pastą z bakłażana. Rozłożyć pokrojoną w plasterki kiełbasę, rozłożyć równomiernie grzyby. Ułożyć plastry pomidora i listki bazylii. Oprószyć tymiankiem i oregano, posypać startym serem. Piec ok. 20min w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku 214

utrzeć z cukrem. Kolejno wbijać jajka. Dodać jogurt naturalny oraz mleko w proszku i krem czekoladowy. Dokładnie utrzeć. Mieszając, powoli wlewać śmietankę. Dokładnie wymieszać i przelać na przygotowany spód. Piec ok. 60minut w temp. 160st. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić sernik do lodówki.     Krem: 1/2 szklanki mleka w proszku, 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych (BackMit), 5 łyżeczek

Z miłości do słodkości
Ślimaczki z tortilli 187

oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wymieszać z połową twarogu i piersią kurczaka. Doprawić do smaku. Tortille smarować resztą twarogu, nakładać farsz, zrolować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 10 min w temp. 180st. Następnie pokroić w wąskie paski, owinąć pokrojonymi wzdłuż cienkimi plastrami ogórka, spiąć wykałaczką. Podawać z dipem np. czosnkowym - opakowane wymieszać z majonezem

Z miłości do słodkości
Klasyczne ciasto z dynią 213

Śmietanę wraz z przyprawami mocno podgrzać, lecz nie gotować. Jajka ubić z żółtkiem, sproszkowanym budyniem i cukrem. Wlać ciepłą śmietanę, dodać dynię. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto.  Piec ok. 40minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem.                                       Smacznego

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem 168

opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i dusić ok. 8 minut na małym ogniu.  Podawać z wytworzonym sosem oraz pieczonymi ziemniakami.                                  Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Wytrawna włoska crostata 188

serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.   Farsz rozłożyć na cieście. Zwisające brzegi ciasta delikatnie przykleić do farszu, posmarować rozkłóconym jajkiem. Wierzch posypać startym parmezanem.  Piec ok. 25minut w temp. 200st.                                         Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Sernik z dynią i polewą o smaku toffi 176

gotować ok. 15minut we wrzątku, odcedzić. Ser zmielić, dodać dynię, cukier puder oraz sok z cytryny. Miksując, dodawać po jednym jajku.  Masę wylać na przygotowany spód.  Piec ok. 90min w temp. 150st.  Ostudzić i wstawić na noc do lodówki.          Polewa toffi:   1/2 szklanki cukru,  50g masła

Z miłości do słodkości
Czekoladowe babeczki Gellwe 136

około dwie minuty, aż składniki się dobrze połączą. Następnie dołączone do opakowania papilotki ułożyć w foremce na muffiny i nałożyć ciasto do 2/3 wysokości papilotek, czyli około jednej łyżki. Piec ok. 16-18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 150ml zimnego mleka,    krem jagodowy dołączony do opakowania, czekoladowe kamyczki dołączone do opakowania. Mieszankę na krem jagodowy zmiksować

Z miłości do słodkości
Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem 165

Kroić na plastry- z każdej rolady otrzymamy około 10 plasterków. Ułożyć je ściśle, jeden obok drugiego, w przygotowanej tortownicy o śr. 27cm. Odstawić na kolejne 15minut. Następnie posmarować mlekiem. Piec ok. 25minut w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Serniczki z murzynkiem - bez sera! 204

nasiona z laski wanilii oraz proszek budyniowy. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć od foremek.  Wierzch posypać resztą pokruszonego ciasta.  Piec około 35-40minut w temp. 150st

Z miłości do słodkości
Brownie z dynią 174

dyni zmiksować z serkiem homogenizowanym. Dodać nasiona wanilii, cukier oraz przyprawę. Dokładnie wymieszać .  Łyżką kłaść kleksy nadzienia na czekoladowym cieście. Na wierzchu rozsmarować resztę czekoladowego ciasta.  Piec około 25minut w temp. 180st. Polewa:  100g mlecznej czekolady,  1/2 szklanki śmietanki 30%. Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać ze śmietanką i stopić na parze. Przestudzić i polać wierzch wystudzonego

Z miłości do słodkości