Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli zrobiła się ostatnio modna. To świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Lubię ją nawet nałożyć po prostu na grzankę. Jeśli jakimś cudem jeszcze jej nie znacie to polecam zrobić i spróbować. Sposobów przygotowania tego specjału jest wiele. Część osób  najpierw smaży cebulę na tłuszczu, część nie dodaje wina. Każdy kroi po swojemu - w kosteczkę, pół plastry, pióra. Wersję jaką Wam przedstawiam, bez oliwy, pokazali nam szefowie kuchni na warsztatach w Makro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

konfitura, cebula, pieczenie, przetwory, warzywa, grill, dodatki do mięs, dania z grilla, warzywa z grilla, smażony ser, bez pieczenia

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 9 maja 2013 13:12:02

Dodaję jeszcze kardamon!

Iza Kulińska, 9 maja 2013 13:15:49

kardamon ? ale razem z tymiankiem czy zamiast niego ? ciekawa jestem smaku

Ola, 9 maja 2013 14:13:31

Słyszałam o konfiturze z czerwonej cebuli, ale nigdy jej nie przygotowywałam. Obawiam się, że może być trochę zbyt słodka, coś jak syrop z cebuli. Mocno odczuwa się tą słodkość, czy jest to raczej delikatny posmak? pozdrawiam :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 14:23:27

jest słodka, ale jednocześnie kwaśna i pikantna, bardzo ciekawy smak i świetnie komponuje się z mięsem czy serem

matylda, 9 maja 2013 14:26:29

bardzo lubię taką konfitrę, ale jeszcze nigdy sama nie robiłam.

Iza Kulińska, 9 maja 2013 15:48:36

Matylda, to bardzo proste a robiąc sama możesz doprawić tak jak najbardziej lubisz :)

Wczasowiczka, 9 maja 2013 15:49:34

Jak rany, cudo z cebuli. Bardzo dziękuje ci za przepis na ciekawy, kulinarny przepis. Po prostu BAJKA :)

Grzegorz, 9 maja 2013 16:40:01

Czyli zamiast keczupu można śmiało używać . Znowu narobiłaś mi smaku :) :)

paola, 9 maja 2013 17:18:03

Same smaczności podajesz Izo.To jest taka pyszota, że trudno opisać. Trzeba po prostu spróbować :)Robię podobnie, jak Ty, "konfituję" trochę dłużej w bardzo małej temperaturze. Próbowałam tego samego z czosnkiem, i z papryką. Oba eksperymenty bardzo udane.

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:57:30

bardzo proszę, polecam się na przyszłość :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:58:33

można jak najbardziej :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:59:22

no właśnie na na razie robiłam bez innych dodatków, ale pewnie pokombinuję kiedyś :)

matylda, 9 maja 2013 18:13:33

Chyba mnie przekonałaś. :) Może w sobotę spróbuję.

Orcia, 9 maja 2013 20:17:53

Pierwsze słyszę, ale do pieczonych mięs musi być świetna... a jakby tak połączyć z odrobiną żurawiny... hm...

Beata, 9 maja 2013 22:03:28

Zamiast

Iza Kulińska, 9 maja 2013 22:21:05

byłoby pysznie :)

hallen, 11 września 2013 13:26:11

właśnie zabieram się za gotowanie :) mam nadzieję, że wyjdzie :D