pieczenia - 22046 przepisów (strona:1139/1470)

Cannelloni z mięsem mielonym 347

czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej. Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej. Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron. Posypać tartym serem żółtym. Piec około 40 minut w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Niebiańska tarta z czereśniami 184

waniliowym. Ciasto rozwałkować, blachę ( 28 cm średnicy) posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wykleić nią ciastem dno i boki formy. Ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć owoce, zalać śmietaną z jajkami. Piec 50 minut w 175 stopniach C. Ciasto zostawić do ostygnięcia. Jeśli potraficie się oprzeć :) ja nie wytrzymałam... kroiłam jeszcze ciepłe i trochę mi się rozpłynęło..  Smacznego

kolorowotorcikowo
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 211

jednym jajku - ciągle  ucierając. Miksować aż masa stanie się szklista. Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki. Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2/3 szkl. cukru pudru truskawki cukier puder do posypania Kremówkę ubić

kolorowotorcikowo
Placek z ciasta filo z cukinią, szpinakiem i fetą 209

Farsz zblendować. Formę do tarty lub tortownicę ( śr. około 25 cm ) wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Kłaść placek, smarować farszem, przykryć, posmarować resztą farszu, przykryć. Posmarować oliwą, posypać sezamem. Piec w 200 stopniach C, około 25-30 minut. Do lekkiego rumienienia. Smacznego

kolorowotorcikowo
LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 135

cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki placek, wycinać koła.  Ciasteczka piec w 180 stopniach 15 minut.  Kremówkę ubić. Owoce zmiksować z cukrem i zimnym naparem z herbaty Teekanne FOREST FRUIT. Dodać do śmietanki - połączyć. Zamrozić.  Co godzinę przemieszać lody

kolorowotorcikowo
Orzechowy biszkopt z owocami 170

mnie borówki Jajka ubić z cukrem, aż będą puszyste. Orzechy połączyć z mąką. Dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać. Masę wylać do blachy - długiej keksówki - na wierzchu ułożyć owoce. Piec 30-35 minut w 160 stopniach.     Smacznego

kolorowotorcikowo
Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek 168

Bułki połamać  - zalać ciepłym mlekiem. Dodać 2 żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać. Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z serem i porzeczkami 185

szkl. cukru, kaszą manną, resztą tłuszczu - zmiksować. Dodać pianę - delikatnie wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto. Posypać porzeczkami. Do pozostałego ciasta, dodać płatki owsiane - zrobić kruszonkę. Kruszonką posypać owoce. Ciasto piec 50 minut w 200 stopniach. Upieczone i ostudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Wiśniowy torcik brownies z bitą śmietaną 125

szkl cukru W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, razem z masłem. Ubić jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę i czekoladę oraz wiśnie - delikatnie połączyć. Przelać do tortownicy, piec w 220 stopniach,  około 20 minut. Ostudzony placek przekroić na pół. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, przełożyć placek. Udekorować. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta z gruszkami 143

płynu wrzucić gruszki, dusić pod przykryciem 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na okrągły placek. W formie do tarty ułożyć gruszki, zalać powstałym podczas duszenia sosem, nakryć ciastem. Piec w 180 stopniach około 45 minut. Upieczone ciasto lekko ostudzić i jeszcze ciepłe przełożyć na talerz. Zimne trudno wyjąć z formy

kolorowotorcikowo
Zapiekanka ryżowa z jabłkami 572

zapiekania posmarować masłem. Układać warstwy:y ryż - jabłka - ryż - jabłka - ryż  Do polania: 300-350 ml kwaśnej śmietany 3 łyżki cukru 2 jajka Wszystko wymieszać - polać zapiekankę. Piec w 160 stopniach około 40-45 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Torcik śliwkowy z masą mleczno-budyniową 232

lodówki, rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę, średnicy 26cm. Uformować z ciasta rant wysokości 3-4 cm. Na cieście ułożyć śliwki, zalać masą mleczno-budyniową. Piec około 50 minut w 175 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kokosowa tarta z jeżynami 213

Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek. Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C 60-70 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta śliwkowo - czekoladowa 190

podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce. Zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C, około 60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem 186

bardzo cienki placek. Kroić w paski szerokości około 2 cm, długości - 10 cm. Paski ciasta smarować oliwą, posypać mieszanką sera, oliwek i rozmarynu. Zwijać w spiralkę, układać na blasze. Piec w 170 stopniach C do zrumienienia. Paluszki to doskonały dodatek do sałatek, sosów, zup,. a także jako przegryzka do piwa lub wina. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania