pieczenia - 22046 przepisów (strona:1141/1470)

Drożdżówki z dżemem ( koperty z dżemem ) 175

pogody, polecam postawić w tym najbardziej nasłonecznionym pokoju ;) Przed wstawieniem do piekarnika drożdżówki posmarować roztrzepanym  jajkiem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Wyrośnięte i posmarowane jajkiem bułeczki piec przez około 15 minut, na złoto. Smacznego

kolorowotorcikowo
Brownie z kajmakiem ( z krówką ) 195

łyżki przesianej mąki - wymieszać. Ciasto wykładać na wysmarowaną masłem blachę prostokątną o wymiarach 25x20 cm lub do tortownicy średnicy 26cm. Wierzch ciasta polać kajmakiem, najlepiej łyżką, cieniutkimi stróżkami. Piec w 240 stopniach C przez 10 minut. Przed podaniem, kawałek brownie można dodatkowo polać płynnym kajmakiem.  Smacznego

kolorowotorcikowo
Roladki w młotkowanym pieprzu muśnięte olejem rzepakowym 244

układać plastry łososia oraz szparaga - zwijać w roladkę. Roladkę posmarować za pomocą pędzelka, olejem rzepakowym i obtoczyć w pieprzu z solą. Układać na kawałku folii aluminiowej i ciasto zawinąć. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 25-30 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Botwinka na szybko 208

czyli zupa z młodych buraczków, zarówno bulwy jak i liści. Jest wiele przepisów na tą zupę. Jedne na bazie botwiny i kwasu burakowego, w innych znajdziemy dodatek gotowanych lub pieczonych buraków. Moja wersja to wersja expresowa. Botwinka w 15 minut. Proponuję podawać z jajkiem w koszulce lub jajkiem gotowanym na twardo. SKŁADNIKI: * duży pęczek botwiny * 700 ml bulionu drobiowo-warzywnego

kolorowotorcikowo
Karkówka po królewsku 292

łyżki). 4. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. 5. Pieczarki i cebulę nakładamy na kawałki karkówki, posypujemy bazylią, przykrywamy plastrami żółtego sera. Na wierzchu można rozsmarować 2 łyżki majonezu. 6. Pieczemy w piekarniku do czasu, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 200 st. Warto w pewnym momencie odkryć naczynie, bądź nie przykrywać wcale. Ja podałam karkówkę z ziemniakami i ćwikłą, choć

Pasja Smaku
Cannelloni zapiekane ze szpinakiem 272

kostkę camembert i śmietanę doprawioną solą i pieprzem. 5. Przestudzoną masę szpinakową nadziewać niegotowany makaron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. 6. Zalać sosem bolońskim i posypać serem. 7. Piec ok. 30 min. w temperaturze

Pasja Smaku
Pizza hawajska 153

Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i częścią sera. Ułożyć szynkę i ananas, posypać ziołami i serem. 6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec ok 10 min. w temp

Pasja Smaku
Cukinia faszerowana 244

kostkę i podsmażyć przez 15 minut na patelni. 3. Do farszu dodać woreczek ryżu. 4. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo

Pasja Smaku
Tarta jabłkowa 163

lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę. Nakłuwamy widelcem. 6. Na cieście układamy w dowolny sposób jabłka (ja układałam od zewnątrz do środka). 7. Jabłka zalewamy przygotowaną śmietanką. 8. Tarte pieczemy 40 minut w 180 st.C. 9. Przed podaniem warto by ciasto ostygło, a śmietanka dobrze zastygła

Pasja Smaku
Tarta ze szparagami 120

Formę na tarte wysmarować margaryną. Ciasto wykleić w formie, ponakuwać widelcem, posypać cebulką i ułożyć na niej szparagi. Kolejno rozłożyć kawałki pomidorów. Całość zalać śmietaną z jajkami. 7. Piec w nagrzanym piekarniku około 40min., na złoty kolor, w temperaturze

Pasja Smaku
Tarta z cukinią i szynką 164

ułożyć cienkie plastry cukinii, paski papryki i paski szynki szynki. Posypać pieprzem. 4. Jajka połączyć ze śmietaną, resztą sera i koperkiem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut

Pasja Smaku
Cukinia faszerowana z pomidorem 166

podsmażyć przez 15 minut na patelni. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora. 3. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut w temperaturze

Pasja Smaku
Tarta z cukinią i kurczakiem 200

Posypać pieprzem. Ułożyć kilka pomidorków koktajlowych, rozkrojonych na pół, środkiem do góry. 5. Jajka połączyć ze śmietaną i koperkiem. Zalać warzywa. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut

Pasja Smaku
Tarta ze śliwkami 151

podanych składników. Włożyć do lodówki na około 30 minut. 2. Schłodzonym ciastem wylepić wysmarowaną formę do tarty i nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec ok 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. 3. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć z łyżką cukru i serkiem mascarpone. 4. Do masy

Pasja Smaku
Ciasto bardzo czekoladowe 183

Masę z żółtek dodawać po łyżce do czekolady z masłem i dokładnie połączyć. 5. Następnie dodać mąkę, potem białka i delikatnie wymieszać. 6. Gotową masę przelać do tortownicy. Piec w 165 st.C przez 45 min. polewa: 50g gorzkiej czekolady 100g mlecznej czekolady Wykonanie: Stopić czekoladę na polewę i polać nią ciasto

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania