pieczenia - 22046 przepisów (strona:1140/1470)

Brak tytułu 152

/oferta.html MIODOWY PRZEKŁADANIEC składniki:  50 dag maki 2 jajka 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru. Ciasto wyrobić, podzielić na 3 części. Piec w 180 stopniach C, przez ok. 15 minut. Jabłka: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe lub inne Jabłka obrać, zetrzeć na tarce - na dużych oczkach - rozsmażyć. Galaretki rozpuścić

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 197

naczynia żaroodpornego. Rybę ułożyć na warzywach. SOS: 1 szkl. przecieru pomidorowego - NIE koncentratu, jest za gęsty ! 2 łyżki śmietany przyprawa uniwersalna Wymieszać składniki i polać rybę z warzywami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać pietruszką Zapiekanka bardzo smaczna - polecam. Naczynie TERMISIL znowu ułatwiło mi pracę w kuchni. Świetne do zapiekanek ! Tym razem użyłam go bez pokrywy, żeby

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 167

make, dodać tłuszcz, posiekać nożem.  Dodac żółtka, cukier i sól - zagnieśc ciasto. Odstawić na 30 minut do lodóki. Ciasto rozwałkowac, wykrawać koła i wyklejać nimi foremki - dokładnie dociskając. Piec w 220 stopniach około 15-20 minut. Upieczone wyjąć z foremek. NADZIENIE: 1/2 szkl.  orzechów włoskich jajko 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki miodu - ja użyłam miodu nektarowo-spadziowego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 142

nieco ze Świąt. ROLADA Z MAKIEM   Upiec biszkopt - 5 białek ubić z 0,5 szkl. cukru. Dodawać po jednym żółtku - ciągle ubijając. Dodać 3/4 szkl. mąki - szybko wymieszać. Piec 15 minut w 180 stopniach. Upieczony, gorący biszkopt zrolować na ściereczce. Masa makowa : 200g maku mielonego, 200 ml mleka, 100 g cukru, 3 łyżki miodu, np akacjowy Sądecki Bartnik , rodzynki

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 186

Tylko nie przesadzić z mąką - ciasto ma być lekko lepkie. Schłodzić w lodówce min. 40 minut. Inaczej nie rozwałkujecie, bo będzie się kleiło. Wałkować na cienki placek i wykrawać. Piec w 180 stopniach, około 10 min. Aż ciasteczka lekko się zrumienią. UWAGA - lekko zrumienią, nie zrobią brązowe :) Produkty Alpro poznacie tutaj ... a Sante tu Polecam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 124

uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. 2. Przełożyć od wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą podłużnej formy ( ok. 25 cm długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym 337

czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej. Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej. Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron. Posypać tartym serem żółtym. Piec około 40 minut w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Niebiańska tarta z czereśniami 177

waniliowym. Ciasto rozwałkować, blachę ( 28 cm średnicy) posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wykleić nią ciastem dno i boki formy. Ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć owoce, zalać śmietaną z jajkami. Piec 50 minut w 175 stopniach C. Ciasto zostawić do ostygnięcia. Jeśli potraficie się oprzeć :) ja nie wytrzymałam... kroiłam jeszcze ciepłe i trochę mi się rozpłynęło..  Smacznego

kolorowotorcikowo
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 203

jednym jajku - ciągle  ucierając. Miksować aż masa stanie się szklista. Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki. Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2/3 szkl. cukru pudru truskawki cukier puder do posypania Kremówkę ubić

kolorowotorcikowo
Placek z ciasta filo z cukinią, szpinakiem i fetą 201

Farsz zblendować. Formę do tarty lub tortownicę ( śr. około 25 cm ) wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Kłaść placek, smarować farszem, przykryć, posmarować resztą farszu, przykryć. Posmarować oliwą, posypać sezamem. Piec w 200 stopniach C, około 25-30 minut. Do lekkiego rumienienia. Smacznego

kolorowotorcikowo
LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 130

cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki placek, wycinać koła.  Ciasteczka piec w 180 stopniach 15 minut.  Kremówkę ubić. Owoce zmiksować z cukrem i zimnym naparem z herbaty Teekanne FOREST FRUIT. Dodać do śmietanki - połączyć. Zamrozić.  Co godzinę przemieszać lody

kolorowotorcikowo
Orzechowy biszkopt z owocami 165

mnie borówki Jajka ubić z cukrem, aż będą puszyste. Orzechy połączyć z mąką. Dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać. Masę wylać do blachy - długiej keksówki - na wierzchu ułożyć owoce. Piec 30-35 minut w 160 stopniach.     Smacznego

kolorowotorcikowo
Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek 161

Bułki połamać  - zalać ciepłym mlekiem. Dodać 2 żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać. Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z serem i porzeczkami 176

szkl. cukru, kaszą manną, resztą tłuszczu - zmiksować. Dodać pianę - delikatnie wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto. Posypać porzeczkami. Do pozostałego ciasta, dodać płatki owsiane - zrobić kruszonkę. Kruszonką posypać owoce. Ciasto piec 50 minut w 200 stopniach. Upieczone i ostudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Wiśniowy torcik brownies z bitą śmietaną 115

szkl cukru W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, razem z masłem. Ubić jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę i czekoladę oraz wiśnie - delikatnie połączyć. Przelać do tortownicy, piec w 220 stopniach,  około 20 minut. Ostudzony placek przekroić na pół. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, przełożyć placek. Udekorować. Smacznego

kolorowotorcikowo